sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Uusia tuulia etsimässä


Hetkeen en ole kirjoittanut varsinaisia kuulumisia, eli nyt voisi olla hyvä aika sille. Varoitan jo valmiiksi, että tästä postauksesta voi tulla normaalia pidempikin, koska sitä asiaa nyt riittää. Kaikki kunnia siis niille, jotka lukevat loppuun asti! Voidaan aloittaa meille tulleesta uudesta tulokkaasta - Barbin uudesta estesatulasta, joka on Prestige Paris K kokoa 34. Valitettavasti tuntuu satula aavistuksen naftilta lapojen kohdalta ja tarkoitus on yrittää vaihtaa se hieman isompaan. Satula tuntui kyllä erittäin hyvältä istua ja muuten olikin erittäin hyvä. En ole täällä tainnut muutenkaan mainita ostoksista mitä on tullut tehtyä kuukausien aikana - kauan ihailemani karvabootsit on rantautuneet meidän varastoon! En edes muista, kuinka kauan olen niistä haaveillut. Ikinä en ole vain malttanut ostaa niitä, koska ajattelin niiden menevän heti huonolla kelillä pilalle.Taitaa olla siis käytössä vain maneesissa tai muuten kuivalla ja hyvällä pohjalla.


Olo on hieman haparoiva tällä hetkellä. Nyt olisi niin monta ovea auki, mutta ei oikein tiedä minne suuntaan lähteä. Lisäksi muuton jälkeen on ollut suuri kysymys se missä valmentautua nyt. Melkein vuosi Jonnan kanssa Kauhajoella toimien ja olen todella kiitollinen siitä ajasta. Valmennuksia järjestettiin ihan mukavasti Kauhajoella, mutta välimatkan ollessa nyt pidempi ei kuskaaminen ole aina niin yksinkertaista. Olisi aina saatava joku mukaan avustamaan, koska itse en mieluusti lähde yksin ajamaan ja lastaamaan/purkamaan. En olisi edes kuvitellut tästä tulevan näinkin hankalaa ja yllätin itseni puremassa kynsiä tätä pohtiessani. Tällä hetkellä meillä ei ole säännöllistä valmentajaa, joka osakseen luo minulle pienen ahdistuksen. Janoan uuden oppimista ja B:n kanssa kehittymistä, siksi haluaisinkin päästä treenaamaan rankkoja treenejä valmentajan silmän alle. Joka päivä voi oppia itsestään ja hevosestaan uutta kotona treenatessa sekä soveltaa saamiaan oppeja, mutta mitä kaipaan on juuri se tarkkailu ja uuden tiedon sekä neuvojen saaminen. Lisäksi olisi mukavaa päästä välillä peilien eteen treenaamaan, jotta voi vahtia omaakin asentoaan. Pitää ilmeisesti viedä omia peilejä kentän reunalle heilumaan..:D


Barbi on päässyt takaisin "iskuun" ja mitään ongelmia ei ole ollut. Paitsi yhdessä treenissä se oli hyvin poissaoleva etenkin alussa ja ei reagoinut oikein apuihin. Se peruutteli välillä ja ailahteli. Aionkin hieroa sen tässä lähipäivinä, koska uskon sillä saattavan olla paikat hieman jumissa treenien tullessa rankemmiksi. Lisäksi näiden vesisateiden takia on kenttä ollut suhteellisen märkä ja on joutunut menemään aika pienellä alueella, joka luo oman haasteensa. Nyt kaivattaisiin kovasti maastossa menemistä ja sitä, että pääsisi kunnolla vain laukkaamaan. En vain halua lähteä menemään heti tienvierustaa, jossa ovat ojat aivan vieressä ja monenlaisia autoja tulee vastaan - en hevosella, joka kaipaa tällä hetkellä vain varmuutta ja hyviä kokemuksia maastosta. Toisen hevosen seurassa se voisi olla ihan hyvä reissu, kun B:lla olisi tuki ja turva. Essi vain ei ole maailman paras maastoseura, koska sen kilpailuvietti vie joskus asiat uudelle levelille - eikä nyt sitä kilpailua haluta..

Kuten kuvista voi huomata olen kerennyt nyt viettämään harvinaisesti myös enemmän aikaani kaverien kanssa. Viime vuonna ei aikaa ollut niin paljon ja kesän olin ihan toisessa maassa. Nyt pystyykin tavallaan "korvaamaan" tuon ajan. Nyt on tullut yhdessä reissailtua enemmän, kuin koskaan aiemmin. Samalla olen kuitenkin saanut aikataulutettua hevosten liikuttamisen ja omat treenit mukaan. Olen nauttinut auringosta ja käynyt useasti uimassa. Joskus sitä on vain muistutettava itseään pysähtymään, mikä on ollut ehkä vaikeinta. Haluaisi vain tehdä, tehdä ja tehdä - siksi saankin toimia omana käsijarrunani ajoittain ja muistuttaa, että on ihan okei vain olla.


Kaipaan ja janoan kuitenkin päästä valmennuksiin sekä kilpailuihin. Oloni on, kuin umpikujassa, kun ei valmennuksia ole nyt ollut. Esteitä ei olla päästy menemään vielä ja niiden treenaaminen tuolla tallilla on aika minimaalista, koska tilaa ei ole paljon, eikä esteitäkään. Heti kentän ollessa kunnossa aion aloittaa estetreenit, mutta päästäkseni menemään kunnon ratoja ja isompia esteitä on mentävä muualle hyppäämään. Koulutreenejä voi suorittaa suhteellisen hyvin kentällä, mutta välillä tuntuu siinäkin tilan loppuvan kesken.

Kilpailuihin en aio lähteä ennen hyvää treenipohjaa. Pienet kilpailut nyt menevät treeneinä, mutta isompiin olisi oltava jo pystynyt saamaan kaikki palikat kasaan. Nyt olisi vain vuorossa portaiden kiipeäminen, jossa ensimmäinen askel on estetreenien aloitus kotona/maneesilla, sitten koulu- ja estetreenit muualla joko itsenäisesti tai valmennuksissa ja sen jälkeen kilpailut. Olen vuoden alussa jo kirjannut ylös kilpailut, jonne mennä. Monet haluamani kisat ovat jääneet välistä, mutta toivon meidän pääsevän mahdollisimman pian takaisin suunnitelmaan. Kenttäkisatkin olivat listassa, joten jos niihin meinataan mennä olisi päästävä maastoesteiden pariin myös. Varsinkin Barbin olisi hyvä saada sieltäkin lisää kokemuksia.


En tiennyt koulun vaikuttavan näinkin paljon lopulta omaan treeniin ja kilpailemiseen, mutta vaikuttihan se. Ennen koulun loppumista oli keskityttävä enemmän lukemiseen ja asioiden sisäistämiseen, lisäksi 5 päivää kestävät näytöt vaativat oman aikansa. B:lle tullut tauko tuli osittain hyvään saumaan, koska pääsin juuri keskittymään kouluun. Ilman taukoa oltaisiin tosin päästy jo aloittamaan ulkokenttätreenit ja menemään kilpailuja läpi. Tämä harmittaa todella paljon. Ei olla siis vielä päästy hyppäämään ulkokentällä sen kanssa ja nyt ollaan jo tässä vaiheessa kesäkuuta. Äh. Onneksi nyt on aikaa treenata, jos vain treenipaikat olisi vielä kunnossa.. Vasta syksyllä on edessä uudet stressit näyttöjen takia, mutta jos kerkeää nyt tarpeeksi valmistautumaan niin tulee sekin puolittumaan.

Nyt, kun ollaan puhuttu lähinnä Barbista niin olisi hyvä siirtyä tuohon toiseen hieman kuumempaan yksilöön. Essi on voinut todella hyvin ja sen kanssa ollaan eniten treenattu kestävyyttä maastossa ja laukkailtu pidempiä pätkiä hiekkamontuilla. Sen rooli koko laumassa on suuri ja sillä on kova kiire olla vastuussa jokaisesta karvakorvasta. Heti treeneihin mennessä on sen huudettava muutaman kerran tovereille ja muiden sille. Laitumelle mennessä on sen oltava ensimmäinen ja Barbikin aina odottaa viereisellä alueella, koska se sinne lähtee. Kova on tamman työ.


Tänään on luvassa viimein koulutreenit maneesilla B;n kanssa ja Essikin tulee mukaan. Maneesille ei mene ajaa kauaa ja onneksi aikoja oli hyvin jäljellä, joita varata. Tarkoituksena olisi tehdö kunnon koulutreeni ja mennä pitkästä aikaa kangilla. Saan kuvaajankin mukaan, joten materiaalia olisi luvassa lisäksi. En ole hetkeen nähnyt Essiä toisen alla ja siksi mielenkiinnolla odotankin, kun siskoni sillä menee. Nyt pääsee kokeilemaan uusia bootsejakin ja työskentelemään paremmin.

Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti