lauantai 4. kesäkuuta 2016

Treenit alkakoon! (sis.kypäräkameravideon)


Heippa ja ihanaa lauantaita! 

Viimein pääsen koneen äärelle kirjoittamaan tännekkin meidän kuulumisia. Viime postauksessa taisin kertoakkin jo, että en pääsisi hetkeen koneen äärelle näytön takia. Kauhea määrä luettavaa ja opiskeltavaa, valehtelematta vietin aikani melkeinpä kirjan ääressä treenien ohella. Kaiken lisäksi oli omat tavarat pakattava, koska muuttokin oli suoritettava samaan aikaan. Stressiähän ei koskaan voi olla tarpeeksi, joten oli ajoitettava kaikki samalle päivälle! Onneksi apujoukot mahdollistivat tämän ja minun lähtiessäni maanantaina aikaisin aamusta Tampereelle, hakivat he omat tavarani Alavudelle.

Vietin 5 päivää Tampereella näyttöä suorittaen ja voin kertoa sen ajan menneen harvinaisen nopeasti suuren työmäärän ja stressin ohella. Ensimmäiset päivät olivat pahimmat ja illalla hotellille päästyä tuskin jaksoi muuta tehdä, kuin kömpiä sänkyyn. Vaikka useaan otteeseen tuli sanottua, että ei tähän pysty niin ylpeänä saan nyt todeta olleeni väärässä. Koko näyttö suoriutui kaikkine osuuksineen hyvillä palautteilla LÄPI! *pieni tuuletus* TULES-, kansansairaudet, passiiviset venytykset, toiminnallinen anatomia (jokaisen lihaksen liike), asiakastyöt ja muut läpäistiin, kuin läpäistiinkin. Myös lopuksi saamamme asiakkaiden palautteet kruunasivat kaiken. Niin monia ihania sanoja, joista tuli hymy vielä isommaksi. Snapchatissa jaoinkin pari palautetta. :) Onneksi tällä kertaa oma kroppa ei mennyt niin jumiin, kuin viimeksi ja säästyin kivuilta. Ensimmäisenä päivänä paineen vuoksi tuli päänsärkyä, mutta ei sen pahempaa. Kotiin päästyäni taisinkin mennä melkein heti nukkumaan ja tuntui ihanalta päästä omaan sänkyyn. Viikon kestäneet painajaiset voisi vaan loppua niin uni olisi parempaa.


Näyttö on siis takana ja saakin hetkeksi laittaa kirjat sivuun. Viimeinen näyttö on syksyllä ja se on urheilijaan liittyvä. Onneksi se kestää vain 3 päivää ja ne varmasti menevät nopeasti. Mutta näytöistä viis ja keskitytään johonkin myös juhlimisen aiheeseen - nyt on aloitettu treenit! Oli se aikamoista tuskaa olla taas viikko Kauhajoella ilman hevosia ja huomasi jatkuvasti miettivänsä treeninaiheita ja heppojen kuulumisia. Barbin lomahan päättyi jo reilu viikko sitten ja sen kanssa aloitettiin laukkaaminen yms. liinassa, koska itse en voinut olla paikalla liikuttamassa. Kaikeksi onneksi Barbi on ollut puhdas ja hyvännäköinen (haha, ei voi sanoa, että tuntuinen..) eli kyse oli kuin olikin vain tulehduksesta. Syvä huokaus. Se on liikkunut nyt joka päivä ja "treenien" lisäksi myös pitänyt omia harjoituksia laitumella, rallittelemalla mm. päästä päähän Essin vieressä. Ne ovat saaneet ollakkin muutamia öitä jo laitumella ja hyvin on sujunut. Pientä pyöristymistä olen huomaavinani, mutta ehkä se lähtee treenien koventuessa.

Tänään suunnattiin päivällä tallille ja otin kamerat mukaan. Ensimmäiseksi hain Essin laitumelta, joka oli kuorruttanut itsensä hiekalla. Mentiin kiertämään yksi meidän maastolenkeistä, johon aikaa kuluu yleensä noin tunti. Otin kypäräkamerankin reissuun mukaan ja saatiinkin aika kivaakin materiaalia - pääsette tekin nyt näkemään meidän kivoja maastoja. En halunnut alkaa leikkaamaan videota liikaa, joten se on nyt normaalia pidempi. Video oli jostain syystä loppunut lopusta, joten loppumaastoa ei videola ole, mutta ehkä niin on parempi, että ei ihan elokuvan mittaista videota saatu. Maastoreissu meni hyvin, tuli niin hyvä fiilis laukatessa peltojen keskellä ja metsässä. Olo oli niin vapaa. Tätä olin kaivannut jo kauan ja nyt pääsen siitä taas nauttimaan täysin rinnoin.

Kaikki jalat ei pysynyt kanootissa :D

Essin jälkeen hain Barbin ja se vaikutti pikkuisen väsyneeltä, joka varmaan johtui lämmöstäkin. Kenttä oli hyvässä kunnossa vaikka pölisikin vähän (saisi se sade tulla hetkeksi kastelemaan sen). Koska Barbi oli liikkunut jo yli viikon uskaltauduin tekemään koulutreenin kevyellä otteella. Aluksi tein töitä käynnissä jumppaillen ja jatkoin ravissa samalla ajatuksella. Tein ympyröitä ja pieniä väistöjä. Kyllä sen huomaa, että hetkeen ei olla treenattu, koska se oli hitaampi avuille ja meinasin välillä painaa kädelle, jota se ei yleensä ollenkaan tee. Tuuli oli myös yksi osa syyllinen, koska Barbia selkeästi ärsytti hiekan lentäminen ja sen oli myös pelättävä ajoittain kaatunutta tuolta..Kaikesta huolimatta saatiin paljon hyviä kohtia ja olin ihan tyytyväinen. Laukassa annoin sen edetä ja lopuksi tein muutamia vaihtoja, joista B on aina tykännyt. Kauaa en viitsinyt mennä, jotta se ei väsyisi liikaa ja muutenkin tulee treenit koventaa nyt asteittain. B venytti hyvin eteen-alas loppuraveissa ja oli varsin tyytyväisen oloinen päästessään takaisin syömään laitumelle.

Juhlimisen aiheita on tullut ja pian niitä tulee lisää, koska parin päivän päästä vietän omia synttäreitäni. Lisäksi 7-9 päivä olen lasten ratsastusleirillä opettajana, joten uutta ja jännittävää on luvassa. :)Yritän nyt huomenna saada hevosista kuvia laitumella, koska en ole niitä kerennyt yhtään ottamaan. Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti