perjantai 20. toukokuuta 2016

Takaisin satulassa!

Heippa ja oikein ihanaa perjantai-iltaa!

Elämä on ollut aika hetkistä tämän viikon ja niin se tulee olemaan myös kaksi seuraavaa. Näyttö lähenee ja luettavaa riittää sekä muuta tekemistä (kuten se muutto..krhm). On ollut hyvin outoa, kun ei ole ollut hevosta Kauhajoella mukana. Voisin sanoa, että olo on ollut jokseenkin tyhjä ja välillä turhautunut. Talli on kuitenkin aina ollut se paikka, jossa voi ainakin nollata ajatuksiaan ja keskittyä johonkin muuhun, nauttia ja välillä vain olla. Nyt, kun sitä ei ole ollut niin olen purkanut niitä salilla aamuisin. Iltaisin on silti pari kertaa melkein tullut lähdettyä tallille, mutta pian onkin saanut tajuta, että eihän ne hepat ole täällä. "Miten ne "normaalit" ihmiset oikein pystyy elämään ilman hevosia ja tallia" heitinkin kavereilleni. En ole koskaan ollut näin kauaa ratsastamatta/ ollut poissa tallilta. Reilu pari viikkoa ilman ratsastusta..huhhuh, ei sovi minulle. Tallilla on kuitenkin tässä tullut oltua hieronnan merkeissä.

Tässä "hevosettomassa" elämässä on ollut niitä pieniä plussiakin, kuten mahdollisuus keskittyä muihin tehtäviin, kuten kouluun. Olen saanut luettua enemmän, mutta joskus olisi hyvä päästä siitäkin pois, kuten ennen olen aina mennyt tallille. Sänky on usein peitettynä erilaisista kirjoista ja papereista..siitä on hyvä raivata iltaisin tila nukkumiselle ja seuraavana päivänä sama rumba uusiksi. Näyttöjen lähentyessä olen myös alkanut miettimään, kuinka nyt voisin ennakoida tulevan stressin ja helpottaa sitä. Viime näytöissä oma kroppani meni täysin "solmuun", vatsaan koski ja nukkuminen oli hyvin katkonaista. Onneksi salille pääsee aina tuulettumaan ja ulos juoksemaan, kun siltä tuntuu. Pitäisi vielä oppia kunnolla rentoutumaan niissä kohdissa, kun tuntuu, että ajatukset sinkoilee liikaa.


Kuka sitten on pitänyt hepoista huolta? Äitini ja siskoni. Barbia on käveletetty joka päivä ja jalkoja kylmätty. Se on ollut oma pirteä itsensä ja kengityksen jälkeen on kaikki varsinkin ollut reilassa. Ihanaa, kun nyt on vakio kengittäjä, joka kengittää sitten kaikki omat hevoset. Barbin kengitysväliä tullaan hieman lyhentämään, jotta kaviot eivät pääse yhtään liian pitkäksi ja aiheuta sitten ylimääräistä painetta. B:lle on hommattu myös erillinen nivelille tarkoitettu lisäravinne, jonka pitäisi ainakin hoitaa ja vahvistaa niveliä. Essillä ollaan menty myös päivittäin - koulua kentällä ja maastoiltu paljon. Tuolla, kun nuo maastot on aivan super mukavat ja ylämäkiäkin riittää mentäväksi!

Saavuin tänään aamusta Alavudelle ja menin iltapäivällä tallille. Hevoset olivat tyytyväisinä syömässä heinää, kun nappasin B:n ensimmäiseksi sisälle. Barbille on selvästi tullut toinen murkkuikä tai jokin kokeilu vaihe, koska käytävällä ollessaan se ei meinannut kunnolla pysyä paikoillaan ja heilui joka suuntaan. Komentaessa oli se hetken paikoillaan, mutta pian alkoi uusi zumbailu. Jotenkin tuntuu, että sillä on aina tuo sama vaihe näin kesän tullessa.. Äiti lanasi kentän hyväksi ennen meidän sinne menemistä. Menin B:lla käynnissä kevyesti jumppaillen, koska tässä pienellä lomalla on pientä jäykkyyttä tullut - onneksi tuo luultavimmin vertyy aika nopeasti, kunhan pääsee taas kunnon treeniin. Se tuntui oikein hyvältä ja ei ollut ollenkaan pösilö tai liikaa virtaa omaava. Tein pari loivaa väistöä ja lopuksi kokeilin lyhyet pätkät ravia ympyrällä, jotta näin miten se liikkui. Liike oli puhdasta ja B vaikutti siinäkin tyytyväiseltä.


Aivan lopuksi käytiin lyhyesti viereisen pellon luona ja nautiskeltiin hyvistä maisemista. Barbi pääsikin pian pienelle laitumelle syömään vihreää siksi aikaa, kun menin Essillä. Primm oli kovin huolissaan Barbista traktorin ajaessa lähellä sitä - se hirnui ja juoksi silmät lautasen kokoisina tarhan reunassa. Barbi ei paljoa päätään jaksanut nostaa vaan jatkoi syömistä. Ruoka on rakkaus vai miten se meni.Essi oli tänään hieman vahvan tuntuinen ja huomasi, että takapäässä ainakin oli kireyttä. Päätinkin jumppailla senkin kanssa ja työskentelin paljon ympyröillä, väistätellen ja erilaisia kiemuroita kiertäen. Laukassa se oli oikein hyvän tuntuinen ja siinä se oli kevyt kädelle. Ravissa se meinasi ajoittain tulla raskaaksi edestä ja sainkin ratsastaa aika paljon sitä jalalla. Siirtymisissä se oli hyvin kuulolla vaikkakin lopussa meinasi kierrokset vähän noustakkin. Käytössäni oli muuten eri satula, joka on E:lle vähän aikaa sitten saapunut. Se oli ihan hyvän tuntuinen istua ja se ei tuntunut huonolta Essin selkään. Uutta oli muuten myös Barbilla ollut pinkki huopa ;)Lopuksi mentiin Essinkin kanssa käymään pellon luona ja sen jälkeen pääsivätkin kaikki hevoset sisälle. Suunnittelin huomenna tekeväni Essillä estetreenin piiiitkästä aikaa(!) ja B:lla menen taas hyvin kevyesti kävellen jumppailua. Sunnuntaina ajattelin suunnata kunnon maastolenkille ja mahdollisesti kuvata action kameralla matkaa, jos teitä sellainen materiaali kiinnostaa?


Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että Barbi on palaamassa normaaliarkeen työnäärelle! Ja ihan superihana tuo Essi! <3 Mukavaa kesää, nähdään syksyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihanaa alottaa taas treenit :) Essi kiittää ja ihanaa kesää myös teille!

      Poista