sunnuntai 8. toukokuuta 2016

En halua elää epävarmuudessa

Mieluummin tietää syyn, kuin tyytyy epävarmuuteen. 

Heippa ja ihanaa sunnuntaita!

Kuluneet päivät ovat juosseet ohi ja nyt vasta havaitsin, että ollaan eletty jo viikko toukokuuta - kesään on alle kuukausi. Mitä! Ilmatkin ovat olleet niin upeita ja lämpimiä, että ei uskoisi vähän aikaa sitten maassa olleen vielä kunnon määrä lunta. Kulunut viikko on ollut kiireinen ja raskas - henkisesti ja fyysisesti. Joka päivä olen liikuttanut kävellen Barbia ja kylmännyt jalkoja. Se pääsi myös ensimmäistä kertaa Suomessa kävelykoneeseen. En voinut tietää oliko se ollut sellaisessa aiemmin, joten jännitystä oli ilmassa. Kävi ilmi, että Barbille se oli tuttu juttu ja hienosti se tallusti eteenpäin. 

Palatakseni Barbin "lomailun" syyhyn - se tosiaan alkoi olemaan ep. etenkin oikealle reilu viikko sitten. Treeneissä se vastalaukassa kompastui hieman, jonka jälkeen ei tuntunut enää normaalilta. Seuraavina päivinä maneesissa ja kentällä kävelyttäessä ja välillä juoksuttaen katsoessa näytti ep:ltä - oikealle enemmänkin. Ei turvotusta, ei lämpöä, ei reagointia jänteissä. Kaviotkin testattiin läpi ja ei reagoinut. Hieroin sen pari kertaa kevyesti läpi ja oikea puoli oli kireämpi.  Kaulassa olin huomaavani myös lihaksessa eroavaisuutta, jota aloinkin miettimään, että olisiko kyse nyt jostain lihakseen liittyvästä. Yhtenä päivänä katsottiin kovalla alustalla se juosten läpi - puhdas. Voi kävyt ja menninkäiset. Turhautuminen meinasi siinä iskeä, kun kunnollista syytä ei tiennyt. Myös sen huomasi, että treenamatta oleminen alkoi jäykistämään. Kävely ja kylmäys siis jatkui kovalla alustalla. Kaikki nämä oireet olivat samat, kuin 2x ennenkin, melkein identtisesti. Myös yksi ystäväni sanoi omalla hevosellaan olleen samaa ja menneen pienellä lomalla ohi. No niinhän meni meilläkin, mutta tällä kertaa ei ole käynyt samalla tavalla.


Viime perjantaina kuskattiin sitten Barbi Alavudelle mukanani ja tarkoitus on, että se on siellä ainakin tiistaihin asti, jolloin menemme Seinäjoelle klinikalle. Haluan varmuuden ja tietoa, enkä elää tässä epävarmuudessa. Mieluummin  jotain löytyisi, jotta osaa sitten hoitaa oikein - tietää miten lähteä etenemään ja suunnittelemaan tulevaakin. En usko, että se olisi mitään hyvin kauaa kestävää, koska kovalla alustalla kuitenkin puhdas ja ei ole tosiaan lämpöä, turvotusta tms. Noh, vastauksia toivotaan.. Jos kävisi niin, että tulisi pidempi lepo niin luultavasti Essi siirtyisi minun kanssani treeniin loppu kuuksi Kauhajoelle. Tulen kuitenkin muuttamaan Alavudelle tämän kuun lopussa, joten kauaa en täällä muutenkaan enää ole. Harmittaa todella paljon. Ollaan odotettu todella kauan ulkokentälle pääsemistä ja siellä järjestettäviä kisoja. Barbin lihakset on kasvaneet kivasti ja satulan vaihdon jälkeen on muutosta tullut hirmuisesti. Noin viikkoon en ole ratsastanutkaan nyt, joka on outoa. Tottunut siihen, että menee melkein joka päivä ja joskus montakin hevosta. Kesällä sitä saakin kunnolla treenata kahdella, olettaen, että B paranee nopeasti.

Vaikka kovasti on ollut ohjelmaa ja on tullut vuodatettua useita kyyneleitä kouluhommienkin kanssa pähkäillessä niin onneksi oma olo on ollut hyvä ja stressi ei ole (ainakaan vielä) iskenyt päälle. Vuosien aikana olen huomannut kroppani reagoivan hyvin nopeasti stressiin ja pyrinkin sitä parhaani mukaan välttämään. Päivittäin olisi hyvä ainakin kerran pysähtyä hetkeksi ja antaa itselleen aikaa rauhoittua ja hengittää  - voi juoda teetä, kahvia, katsoa ohjelmia tai lukea kirjaa tai vain istua paikallaan. Pienikin paussi voi tuoda paljon positiivista mukanaan.

Eilen Barbin liike näytti jo paljon paremmalta, mutta oli siinä pientä kankeutta, joka on tullut tässä kevyellä ollessa. Oikealle ei liikkunut yhtä letkeästi vieläkään ja lopussa alkoi enemmän reagoimaan. Tiistaina ollaan toivottavasti paljon viisaampia. Seuraavana viikonloppuna on hevoshierontakoulutus sekä yksi näyttökoe. Kovasti on luettavaa vielä ja tekemistä jäljellä, mutta ehkä tästä selvitään. Tsemppiä teillekkin tulevaan viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti