keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kaikkein nopein kisapäivä

Joskus se tuli hännän alla juokseminen kannattaa, koska joskus sen ansiosta voi lohjeta kisoista voitto ja toinen sija. 


Maanantaina järjestettiin tallilla seuraestekisat, joihin alunperin en meinannut osallistua, koska olin iltavuorossa. Kisat alkoivat seitsemältä ja samoihin aikoihin päättyi viimeinen hieronta. Kyselin kuitenkin viimeisenä ilmottautumispäivänä millainen aikataulu tulisi kisoissa olemaan - kerkeisinkö radalle menemään metrin ja kympin, jos olisin tallilla joskus 25 min yli 7, jos hyvin pääsisin tulemaan. Jonna sanoi, että kerkeisin kyllä ja osallistuin. 

Viimeisen hieronnan jälkeen kirjaimellisesti juoksin paikasta toiseen - viimeisen hieronnan jälkeen juoksin heittämään nopeasti vaatteet niskaan, söin autossa nopeasti eväät, vaihdoin housut ja sinkosin maneesin ovelle katsomaan mikä tilanne - toisen luokan viimeinen ratsastaja radalla ja oma luokkani olisi alkamassa pian. Nopeasti hevonen pois tarhasta, puunaus ja takaisin maneesin ovelle ja B:lle sain ihanan kävelyttäjän. Tallissa totesinkin, että mihinkä olinkaan ryhtynyt, kun sai juosta tuli hännän alla. Opettelin radan nopeasti kävellessä (juostessa) ja hyppäsin B:n selkään. Verkka oli ulkona ja alkuverkka hyvin sujuva. Barbi tuntui ihan hyvältä ja menin pitkästä aikaa kannuksilla esteitä. Se osoittautui ihan hyväksi ideaksi, koska B reagoi nopeasti pohkeeseen eikä jäänyt sen taakse. Hyppäsin pystyä pienempänä pari kertaa ja sitten muutaman kerran isompana sekä perään okserin. Suuntasin radalle ja päästiin aloittamaan luokka. Kertailin rataa ja B oli jotenkin pöllähtäneen oloinen alkuun - voisin sanoa samaa tosin itsestänikin. :D


 c) Nelli P
 c) Nelli P


Rata oli mukava, vaikka välillä oli pientä suunnistusta, kun muistelin seuraavaa estettä. 100cm perusrata oli ok ja se B sujui ihan hyvin eteenpäin. Uusinnassa tein aavistuksen pienemmät tiet sarjalle (!), jossa ensimmäinen este oli okseri ja itseasiassa siitä tuli hyvin onnistunut. Tulos 0/0vp, 1 sija. Välissä meni kaksi ratsukkoa ja sitten menin kympin. Barbi oli hyvin hereillä, huomasin vain laittaneeni ihan liikaa vaatetta ja silmät meinasi ihan sumeta matkalla. Myönnän parilla esteellä hieman tiirailleeni, kun maailma oli hetkellisesti sumea. Otin parille esteelle turhaan takaisin, mutta silti olin radalla tyytyväinenkin. Sarjalle tultiin vähän lähelle ja pieni hyppy, mutta B venyi hienosti toiselle ja pelasti tilanteen. Viimeiselle esteelle tein myöhässä viimeisen pidätteen, joka kostautui puomina. Tulos siis 4vp, mutta 2 sija. 

Joskus on siis ihan kannattavaa olla myöhässä ja kiireessä. Ei kerkeä stressaamaan tai miettimään mitään ylimääräistä. Tapana on olla todella ajoissa kisapaikalla, mutta ehkä jatkossa voisi aikaa jättää vähän vähemmän. Toki radan kävelyssä on oltava mukana ajoissa - siinä välissä voisikin sitten alkaa tekemään jotain muuta, jos lähtö ei ole heti. Kaiken kaikkiaan oli päivä ihan kannattava, vaikka aluksi ei tarkoitus ollutkaan hypätä. Hyviä kokemuksia on haluttu ja tämä oli yksi sellainen. Nyt pitäisi vain päästä enemmän treenaamaan esteillä isompaa rataa, niin löytyy kaikki nappulat kohdilleen. :)


Kuvista hyvin suuri kiitos Nellille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti