sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Asteittain parannusta (+ääniraidalliset videot)

Perjantaina 1-tason koulukisat Kauhajoella ja lauantaina 2-tason estekisat muualla. Paljon hyviä hetkiä sekä niitä omia virheiden tekemisiä. Kaiken kaikkiaan oli viikonloppu hyvin opettavainen ja saatiin avattua myös meidän ruusuketili tälle vuodelle. Lisäksi kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä täällä ehdotettuja ääniraidallisia videoita niin este- kuin kouluradaltakin!


Heippa ja oikein ihanaa sunnuntaita!

Meillä on treenit menneet B:n kanssa oikein hyvin. Sillä on riittänyt hyvin virtaa ja ruokavalion muutokset on tuoneet oikeanlaista tulosta. Perjantaina järjestettiin tallilla 1-tason koulukisat, joissa mentiin Helppo A:10 2011. Alunperin en edes ollut suunnitellut niihin menemistä, mutta olipa tuo hyvää harjoitusta ja kannattavaa. Saatiin myös ensimmäistä kertaa laittaa meidän valkoiset suojat jalkoihin! Treeneissä niitä ei ole ikinä viitsinyt käyttää ja ne ovat tuolla kaapissa odotelleet useamman kuukauden. Takasuojat ovat isohkot ja ne pitää mahdollisesti vaihtaa vähän pienempiin. Ne ovat juuri samanlaista mallia, kuin Tanskassa käytetyt.

Verkassa B liikkui jo hyvin eteen ja tein paljon siirtymisiä ja vastalaukassa ympyröitä. Meitä ei ollut paljon osallistuneita, joten ruuhkaa ei verkassakaan riittänyt. Olin viimeisenä vuorossa, joten kerkesin näkemään muiden suoritukset ennen omaani. Hepat tuntuivat käyvän pienillä kierroksilla ja päätinkin, että en halua nyt mitään ylimääräisiä vaihtoja tai spurtteja - ihan, kuin joskus olisin niitä halunnut.. :D Rata mentiin siis aikalailla hissutellen ja tasapaksusti. Tuomarinpääty oli Barbista jännittävä ja sinne muodostuneet varjot toivat lisää jännitystä elämään. Barbi meinasi aina siellä jännittyä, mutta onneksi muut temppuilut jäivät pois. Radalle tullessa B oli edestä vähän levoton, mutta meni kuitenkin hyvin suoraan. Keskiraveissa en ratsastanut kunnolla eteenpäin ja saatiinkin niistä 6,5 ja 7. Sama juttu oli keskilaukoissa, jotka näyttivät enemmän normaalilta laukalta. hmm.

Takaosakäännökset, joita ei olla hetkeen treenailtukaan olivat mitä olivat. Ensimmäinen oli yllättävän hyvä ja saatiin siitä 7. Toinen meinasi muistuttaa pientä ympyrää ja saatiin 6, kommenttina "laaja". Paljon on parannettavia asioita, mutta on se hyvä huomata, että kehitystäkin on havaittavissa! Hävittiin yhdellä prosentilla voittajalle, mutta ei se haitannut, kun voittajan rata näyttikin niin hyvältä. :) Tulos 65,00%. Videolla kerron erikseen jokaisen kohdan pisteet ja tuomarin kommentit.


Lauantaina oli suuntana Uusikaarlepyy, jossa järjestettiin 2-tason estekisat. Luokkina mentiin 100cm ja 110cm, koska edelliset kisat menivät niin mönkään omien säätöjen vuoksi. Oltiin todella ajoissa paikalla ja kerkesin auttamaan sekä kannustamaan myös kaveriani, joka starttasi jo 90cm luokassa. Radat olivat aika yksinkertaiset - paljon pitkiä linjoja. Metrin verkassa Barbi oli jo hyvin etenemässä esteille ja olin tästä hieman hämillänikin, kun se alkoi muistuttaa ihan Essiä. Se myös tuli hyvin takaisin, mutta imu oli hyvin suuri esteille. Jotenkin radan alussa olikin käsijarru jäänyt ihan päälle. Otin Barbin laukan ihan liian pieneksi enkä antanut sen edetä. 6 estettä tultiin liian pienesti, mutta kaksi viimeistä olikin sitten hyvin sujuvaa, kun olin päättänyt, että nythän loppuu tämä ylimääräinen hissuttelu. Huomasin heti alussa turhan hissutteluni ja yritinkin siitä päästä pois ensimmäisen linjan jälkeen. Esteet oli sen verran pieniä, että ei olisi muutenkaan tarvinut juuri tehdä mitään. Kolmoselle olinkin sujumassa hyvin, kunnes ennen estettä ajattelin, että en nää yhtään paikkaa ja olinkin ottamassa yhtäkkiä takaisinpäin. Tämähän kostautui neljällä virhepisteellä. Tulos 4vp, 13 sija. Radan jälkeen olin hyvin pettynyt omaan suoritukseeni ja mietin rauhassa syitä yhtäkkiselle säätämiselle. Muistelin kaikkien valmentajien neuvoja ja päätinkin, että seuraavalla radalla tulen korjaamaan mieluummin eteenpäin, kuin taakse.

110cm verkassa hypyt oli jo parempia. Annoin Barbin laukata, enkä tehnyt ennen estettä niitä ylimääräisiä pidätteitä. Noudatin myös Elmon ohjetta koota ennen rataa Barbia pienempään laukkaan ja ratsastaa sitten kunnolla eteen, jolla saisin B hyvin pohkeen eteen. Ensimmäiselle esteelle tultiin vähän vinossa ja oma vasen pohkeeni olisi saanut olla paremmin kiinni. Toisaalta se ei haitannut, koska näin saatiin hieman pienempi tie seuraavalle esteelle, kun kyseessä oli arvostelu A.2.0. jossa ei ole uusintaa. Kakkoselle mennessä ajattelin heti, että Barbin laukka ei saa kuolla kulmaan ja ratkaisinkin vähän enemmän eteen. 2-3 linjalla oma ylävartaloni tuli aivan liikaa taakse, jonka korjatessani nopeasti eteen tultiin kolmoselle liian lähelle ja hyppy oli huono. Seuraava linja oli OK ja annoin Barbin laukata. Viimeiselle esteelle tulin hieman pienemmän tien, mutta laukka pysyi sujuvana. Sitten tapahtui se viimeisen esteen kirous ja B hipaisi takasellaan puomin alas. Mietin olinko itse alkanut kääntää liikaa esteellä, jonka seurauksena Barbi olisi ottanut puomin, mutta luultavasti nyt kyseessä oli pieni arviointivirhe. Tulos 4vp, 2 sija. Ilman puomia olisi sininen ruusuke vaihtunut sinivalkoiseen, mutta tätäkin on turha alkaa jossittelemaan. Barbi tuntui super hyvältä ja hoiti hommansa hyvin.

Eli korjattavana nyt ainakin: Oma rentous kädessä ja olemuksesta, tasainen asento (ei liian eteen tai taakse) ja tasaisesti eteenpäin sujuminen. 


Seuraavat kisat ovatkin jo viikon päästä Seinäjoella!

2 kommenttia:

  1. Täähän oli kiva! Hyvältä näyttää teidän meno ja ääniraidat on videoissa kiva lisä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pitänee jatkossa tehdä samankaltaisia aina välillä. :)

      Poista