torstai 3. maaliskuuta 2016

Jättiloikkia maneesissa

"Minulla on pomppufiilis, hei ota minut kiinni tai pompahdan pilviin asti.." kuvaa täydellisesti Barbin fiiliksiä, kun se harjoitteli lentämään maneesissa eilen aamulla.


Kuten kuvista näkeekin oli keskiviikko meillä ainakin alkanut hyvin ilmavissa tunnelmissa Barbin päästessä piiitkästä aikaa maneesiin leikkimään. Viime irtojuoksutus oli ehkä Tanskassa, ellen nyt aivan väärin muista. Tiistain kouluvalmennus meni meillä todella kivasti ja treenailtiin volttikahdeksikolla tempon vaihteluita ja vastalaukkoja. Välillä sille tuli pari ajatuskatkosta toisessa päädyssä, mutta muuten se oli oikein kuulolla. Piti vain muistaa tuo käden alhaalla pitäminen, kun helposti saatan pitää kootessa niitä turhankin korkealla. Laskiessani käden A: Barbi alkaa työntämään turpaansa paremmin eteen ja B: ei näytä siltä, että mitenkään kantaisin sitä. Jonnan muistutettua asiasta keskityin siihen enemmän ja johan muuttui meno paremmaksi. 

Aivan lopuksi tultiin muutamat lisäykset ravissa - ajatuksena, että lähetän vain B:n eteenpäin ja sitten jään "nauttimaan", enkä tekemään itse liikaa. Tarkoituksena ei ollut tehdä kunnon keskiraveja, vaan lähinnä hakea isompi tasainen tempo. Barbi lähti hyvin eteen ja pysyi ryhdikkäänä. Loppuraveissa meinasi aluksi B vastata myötäävään käteeni kokoamalla turpaansa, mutta pian se tajusi alkaa venyttämään sitä eteenpäin ja kohti maata. Hyvän treenin jälkeen oli hevonen hikinen, mutta tyytyväisen oloinen - ainakin huomatessaan odottavat heinät karsinassa. Tein lyhyen hieronnan, koska kotona odotti muutamat muut työt.


Viikottain pyrin ainakin kerran antamaan Barbille mahdollisuuden piehtaroida maneessa, koska siitä se nauttii. Meidän hevoset ovat aina olleet kovia piehtaroimaan ja ne ovatkin useinmiten varsinkin treenin jälkeen menossa alta aikayksikön makuulle ja pyörimään. Tallissa tuota tilaa ei vain ole niin paljoa ja seinät tulevat nopeasti vastaan karsinassa. Vaarana onkin, että hevonen jää kiinni seinälle - onneksi omalle kohdalle tätä ei ole käynyt. Loimi myös rajoittaa liikkumista, joten se päällä
piehtaroiminen ei tuo yhtä suurta rentouttavaa vaikutusta. 


Olin tallilla eilen aamulla 7 jälkeen ja Barbi oli ilmeisesti juuri herännyt, kun se siristeli vielä silmiään tullessani sen luokse. Ennen karsinasta lähtemistä tein muutamat aktivoinnit sen takapäälle ja etuosalle. Karsinasta astellessaan venytteli se kunnolla jalkojaan ja muut hevoset katsoivat tarkkaavaisina minne oltiin menossa. Olin napannut kameran mukaan ja ollessani kävellyt hyvät alkukäynnit ja juoksuttanut Barbia hetken liinassa, päästin sen vapaaksi. Välittömästi se meni piehtaroimaan useaan ottseeseen ja tyypillisesti oikein hankasi päätään maahan. Hei hei juuri kiillotettu ja puhdas hevonen..

Piehraoimisien jälkeen tutkiskeli se hetken paikkoja ja jäi peilailemaan aina peilin kohdalle. Ravaillessaankin se aina vilkuili peiliin ja ilmeisemmin tykkäsi siitä mitä näki, sen verran monta kertaa se ramppasi siinä edessä. Laukassa tuli heitettyä parit Barbille tyypilliset loikat vapaana ollessa ja hyvin se treenaili samassa vastalaukkoja. vaihtoja sekä ristilaukkoja - ihan, kuin olisin sitä siltä pyytänyt. Laukkailtuaan ja loikittuaan tarpeeksi tuli Barbi luokseni, pysähtyen eteeni, kuin sanoen "Nyt olen valmis, pääsenkö heti ulos syömään?". Onni on suuri ja hyvä maneesi, jossa tilaa riittää liikkua. Laatu kuvissa ei ole kummoinen, kun tuolla putkella ei kapasiteetti tunnu maneesissa riittävän. Pitäisi jossain vaiheessa tutkia enemmän, millainen olisi seuraava hyvä objektiivi käyttöön..Tänään ajattelin mennä päivästä Essillä pitkästä aikaa pitkälle maastolenkille ja laittaa Sonyn action kameran kuvaamaan meidän reissua. Toivotaan vain, että saan sen uudessa puhelimessa toimimaan - tällä kertaa akun ei ainakaan pitäisi loppua. ;) Illalla palaan jälleen Kauhajoelle ja suuntankin heti tallille liikuttamaan Barbin. Viikonloppuna lupauduin ratsastamaan Jonnan hevosen molempina päivinä sekä suunnitelmissa oisi lauantaina esteiden hyppääminen Barbilla. Mukavan kuuloinen viikonloppu on siis luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti