sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen virtapiikit


Hei ja oikein hyvää pääsiäistä!

Meidän kuulumisia ei ole hetkeen kirjoiteltukaan ja nyt lomalla siihen on hyvä tilaisuus. Meidän valtakunnassa kaikki on hyvin. Viime viikko kului vahvasti töiden ja koulun parissa. Pidin maanantaista keskiviikkoon tallilla tunteja ja sain taas todeta, kuinka mukavaa se on. Niin erilaisia oppilaita ja hevosia, joille soveltaa tehtäviä. Tuntien aihe pyöri peruutusten ympärillä ja tunnin aikana pyrin aina haastamaan oppilaita miettimään asioita myös vähän pidemmälle - miksi mitäkin apua käytetään, kuinka se vaikuttaa ja miten hevosen tulisi liikkua. Liian monesti vaan tehdään asioita tarkemmin niitä miettimättä. Itsensä haastaminen ja uuden oppiminen on aina hyvästä. Barbilla viikko oli kevyempi, mutta se tuntui olevan sille varsin hyvä ratkaisu. Tehdessäni sen kanssa kevyempien päivien jälkeen koulutreeniä oli sen keskittyminen parempi ja se kantoi itsensäkkin paremmin. Vitamiinit ja pienet muutokset ruokinnassa ovat tuoneet todella hyvää tulosta ja energiaa B:lla on ollut enemmän. Kunhan energia pysyy noissa rajoissa, eikä mene pöllöilyyn niin olen tyytyväinen!

Lauantaina olin käymässä Alavudella ja menin Essillä pitkälle maastolenkille. Sää oli upea, vaikka välillä vettä alkoikin satamaan. Essi on pysynyt nyt oikean kokoisena, eikä ole ottanut itseensä ylimääräisiä kiloja. Kesällä saakin tarkkailla, että niin ei tule silloinkaan käymään.. Kierreltiin metsässä ympäriinsä ja otettiin välillä pieniä laukkapätkiä mukaan. Oli ihanan hiljaista ja pystyi vain nauttimaan siitä hetkestä - ei ollut kiire minnekkään. Paitsi tulomatkalla meinasi Essille tulla kiire ja se olisi kovin mieluusti lähtenyt menemään ylämäet laukassa. Maaston jälkeen näki, että töitä oli tehty ja Primm oli heti tulossa vastaan tarhassa. Essin kävi muuten kengittämässä eri kengittäjä nyt välissä ja täytyy sanoa, että jälki on todella hyvää! Essin etuset on varsasta asti olleet vähän sisälle kallistuvat, mutta nyt ne olivat hyvin suoran näköiset. Niitä suu auki katselinkin tullessani tallille.


Tuleva viikko menee iltavuorossa ja Barbia liikuttaessa. Olen nyt muutamana päivänä tehnyt B:lle lyhyemmän hieronnan ja tarkoituksena olisi taas joku päivä hieroa se perusteellisesti läpi. Mielessä on alkanut jo hahmottumaan eri hevosen lihakset, mutta tottahan tuota opittavaa riittää - ohessa tulisi myös opiskella tuki- ja liikuntaelinsairauksia, niiden hoitamista ja kaikkea muutakin ihmiseen liittyvää. Välillä on kauheaa jäädä sisälle paperien keskelle, kun ulkona olisi niin upea keli. Onneksi aina voi hetkeksi mennä uloskin hyppelemään, että ei ihan paikalleen juurru.

Huomenna treenataan koulua ja opiskellaan B;n kanssa yhdessä anatomiaa. Toivottavasti teillä on ollut mukava pääsiäinen! Jos tulee mieleen ideoita millaisia postauksia haluaisitte saada niin ehdotuksia otetaan vastaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti