tiistai 1. maaliskuuta 2016

Liitokavion lumitreenit

Täydellinen sää, lämmin ilma ja toimiva hevonen - mitä voisi maanantailta pyytää enemmän?

Maanantai tuppaa olemaan päivä. jota inhotaan ja tämän voi nähdä mm. facebookin tai muun somen kautta. Viikonlopun jälkeen voi olla inhottavaa palata töihin tai kouluun, mutta minusta maanantaita on turha mennä mustamaalaamaan kauheimmaksi päiväksi. Siitä alkaa viikko, joten eikö se kannattaisi koittaa aloittaa mahdollisimman hyvällä fiiliksellä, jolla jatkaa sitten viikon loppuun asti? Niin, tähän pyrin itse, mutta onhan se joskus vaikeampaa ja varsinkin iltavuoroisina viikkoina on saattanut aamulla herätessään ajatella mitähän tästä päivästä tulee. Sekin johtuu siitä, kun aikataulu on paljon tiukempi ja päivät saa suunnitella tarkasti etukäteen. Meidän maanantai oli varsin onnistunut ja mukava. Aamulla yritin tehdä muutamia koulujuttuja ja päivällä suunnattiin serkkuni kanssa tallille. Barbi seisoskeli tyytyväisen näköisenä auringossa ja käveli välittömästi portille huomatessaan leivän kädessäni. Tie hevosen sydämeen käy vatsan kautta..


Päätettiin mennä alkuun kentälle, joka oli jo hyvin polkeentunut käytön jäljiltä. Laitoin estesatulan ja panssarin, koska estesatulassa ollut pidempi vyö ei ollut saatavilla. Barbista huomasi, että aurinko sai sen vähän uniseksi. Hyvien alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan ja Barbikin alkoi heräillä hiljalleen työntekoon. Jumppailin sen kanssa ja taivuttelin sitä ympyröillä. Aurinko paistoi niin kirkkaana, että silmät tuntuivat olevan välillä täysin viivoina ja sai siristellä nähdäkseen eteensä. Sain myös riisua toppaliivin alla olleen takin, koska lämmin tuli todella nopeasti. Sää oli täydellinen ja ajoitus tallille menemiseen osui nappiin. Mira sai räpsittyä paljon kivoja kuvia, joita tulee varmasti seuraavaankin postaukseen tippumaan näytille. :)Alkuverkkojen jälkeen aloin kokoamaan Barbia enemmän, tein muutamia väistöjä ja lopuksi muutamat vaihdot. Barbi oli niin tosissaan ja ravissa kootessa sitä enemmän nosteli se tarmokkaasti jalkojaan. Treenien lopuksi kävelin kovemmalla alustalla ja käytiin sitten heittämässä talliin satula ja tilalle vaihdettiin loimi, suunnattiin pellolle ja otettiin muutamat kuvat. Lunta tuolla oli pellolla alle B:n polven ja käveltiin siellä vain hetki. Barbi oli yllättävänkin varma sinne mennessä, vaikka ei oltu aiemmin siellä käyty. Se on kyllä saanut paljon rohkeutta lisää, kun katsoo joskus olleisiin ongelmiin tuossa "maastoilussa".


Veeeenyyyyy

Tänään illalla on luvassa Jonnan valmennus ja huomenna menen tallille jo aamusta. Tämä aamu on alkanut hevosen anatomian opiskelun merkeissä - luita, niveliä ja lihaksia kirjoitellen ja kertaillen. Suunnitelmissa olisi myös tehdä Barbille valmennuksen jälkeen pieni palauttava hieronta ja samalla saan itse etsiskellä eri lihaksia. Pitää vaan yrittää jaotella ihmisen ja hevosen osat mielessään, että ei ala täysin sekoittamaan niitä. Latinaksikin on paljon samoja nimiä ja mm. hevosen etujalat ovat vähän kuin ihmisen kädet. Ihmisen ranne eli carpi on hevosella etupolvi. Hauskaa. :D Huimasti on opiskeltavaa, mutta tämä on niin mielenkiintoista, että ollenkaan ei harmita.


 Tarmokasta tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti