sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Hierontaa ja treeniä

"Sama mulle vaik satais 
Taivas ois pilvinen 
Tää on kaunis päivä, 
mä oon sopivasti onnellinen"


Vaikka loma vetelee viimeisiään ja huomenna alkaa taas armoton raataminen ja työt niin olo on harvinaisen leppoisa. Viikko sujahti liian nopeasti ja olisin voinut vielä muutaman päivän "lomailla". Kouluhommia tuli viikon aikana myös tehtyä ja hevosen anatomiaa opiskeltua. Nyt sitä on uskaltanut käydä enemmän läpi, kun ensimmäinen näyttö on ihmisen anatomiasta ohitse. Pelkäsin nimittäin oikeasti sekoittavani pienessä paniikissa hevosen ja ihmisen lihaksistoa keskenään. Kuvitelkaa nyt tilanne, jossa rupeaisin selittämään missä ihmisellä sijaitsee papuluu tai olisin puhunut koipiluusta. :D Läpi olisi mennyt varmasti heittämällä!


Eilen pidettiin pienellä porukalla estetreenit maneesissa ja rakennettiin monipuolinen rata, joka sisälsi vesiesteen, okserin, kaksi muuta pystyä ja lukuisia reittivaihtoehtoja. Ajatuksena oli mennä, kuten olisi kilpailuissa, eli muutamat verkkahypyt ja sitten rata, joka oli sillä korkeudella mitä kisoissakin menisi. Täällä on parin viikon päästä aluekisat, joissa meidänkin olisi tarkoitus mennä - silloin alkaa viimein meidänkin kisakausi! Olin aluksi neuvomassa ja nostamassa esteitä tarpeen mukaan. Hyppäsin sitten itse ensin metrin radan hyvien alkuverkkojen jälkeen ja Barbi tuntui siinä hyvin tasaiselta ja esteet pieniltä. Nostettiin 110 ja okseri oli 115. Ensimmäinen linja oli hyvä, mutta välillä jäin omasta mielestäni liikaa himmaamaan ja olisin saanut kannustaa Barbia etenemään varsinkin kaarteissa. Okseri meni hyvin ovelle päin, mutta sitten tullessani sen kohti maneesin takapäätyä toin B:n turhan lähelle. Barbi hoiti työnsä hienosti ja paikkaili kuskin mokia. Pitäisi löytää vain aina se kultainen keskitie - ei liikaa himmailua, mutta ei myöskään kaukaa lähettämistä. Voisi joskus paketoida itsensä pakettiin ja mennä radalle, saisi Barbi hoitaa kaiken ilman kuskin turhia vaikutteita.

Taitavaa Paintin käyttöä

Ratsastin myös Jonnan hevosen ensimmäistä kertaa ja kokoa tältä löytyy vaikka muille jakaa. Isot oli myös askeleet ja laukassa tuntui, että olisi keinuhevosen selässä ollut. Erilaiset hevoset osaa kyllä opettaa aina jotain lisää ja pitäisi vielä useammin niitä ratsastaa. Simo reagoi ihanan nopeasti kaikkiin apuihin ja sillä oli hyvä oma moottori, joka puski eteenpäin. Siitä tuli mieleeni yksi hevonen, jolla menin ollessani noin 6-vuotias. Ei se luultavasti lähellekkään noin korkea ollut, mutta pienelle tytölle näytti se jättiläiseltä - olin ehkä sen jalan pituinen. Muistoja, muistoja..


Tänään olin tallilla 9 jälkeen ja ratsastin ensimmäiseksi Simon. Tänään sillä oli aavistuksen enemmän energiaa, mutta mukavasti se silti liikkui. Jumppailin sen kanssa paljon pienillä väistöillä sekä avoilla, joiden kautta sain sitä hyvin rentoutumaankin. Treenin lopussa se venytti hyvin eteen-alaspäin ja pärskähteli tyytyväisenä. Treenin aikana tarkkailin paljon omia käsiäni, jotka tuntuivat välillä alkavan kallistumaan liikaa sisäänpäin. Muistuttelin itseäni tästä melkein taukoamatta ja kyllä se alkoi hiljalleen taas iskostua päähän.

Barbin kanssa suuntasin kentälle ja tarkoituksena oli tehdä kevyempi treeni. Lumi oli kaikkialta jo hyvin tallautunut, mutta vielä riitti muutamia kohtia, jossa pystyi välillä tarpoa. Barbi tuntui hieman väsyneeltä ja lähinnä jumppailinkin sen kanssa ja kävin läpi askellajit. Lopuksi mentiin hetkeksi kentän takana olevalle alueelle, jossa lunta oli enemmän. Treenin jälkeen alkoikin B:lle mukava osuus, nimittäin kokohieronta. En ollut vielä aiemmin sitä tehnyt Barbille kokonaisena - olen lähinnä hieronut siltä eri osia, aktivoinut ennen treeniä ja venytellyt. Pyrin tekemään kaiken, kuin en tuntisikaan hevosta, eli kävin kaiken alusta alkaen perus kaavaa noudattaen. Vasemmalta puolelta Barbi oli edelleen hieman kireämpi, varsinkin kaulasta ja lavasta. Barbi on todella herkkä ja siitä on jokainen hieroja sanonutkin. Hieronnan edetessä alkoi se osoittelemaan itsekkin kohtia, mistä voisi hieroa lisää. Varsinkin pakaroita hieroessa se oli niin rentoutuneen oloinen. Vielä on treenattava aikataulutusta ja tätä varten pitäisikin varmaan hommata erillinen rannekello. Venyttelyt meni B:n kanssa mukavasti, vaikkakin etujalan taakseviennissä sitä välillä meinasi kismittää.Olen alkanut miettimään. kuinka Barbille saisi lisää puhtia, koska treenien ollessa kovempia on se ollut hieman väsynyt. Pieni energian lisääminen ei olisi haitaksi - sopivissa määrin. Tällä hetkellä se saa reilun litran litistettyä kauraa aamulla ja illalla, elektrolyyttiä, vitamiineja, pellavaa ja kivennäistä. Pitäisi tutkia vähän mikä voisi olla meille hyvä vaihtoehto, jonka ottaa mukaan tai jolla korvata jotain nykyistä. Seuraava viikko tulee olemaan B:lle vähän kevyempi omien iltavuorojen vuoksi ja koska tuleva viikonloppu tulee olemaan rankka valmennuksissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti