sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

E&S valmennusklinikka PÄIVÄ 1


Nyt viikonloppuna pidettiin Niinisalossa Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin pitämät koulu- ja esterataharjoitus sekä hallimaastoestetreeni. Koulu ratsastettiin lauantaina aikaisin aamulla ja esteet illemmalla. Barbin kanssa osallistuttiin esteisiin ja seuraavan päivän maastoesteisiin. Millään kovalla kiireellä ei siis tarvinnut lähteä lauantaina ajamaan ja matkaan kului noin 1,5h. Oltiin oikeastaan juuri oikeaan aikaan perillä - kerkesin opettelemaan radan ja katsomaan vähän muidenkin menoa. Ollaan taidettu viimeksi olla muualla valmennuksissa Tanskassa. Hui miten aika on kulunut. Kaikki valmentajat ovat vain sopivasti tulleet Kauhajoelle, jolloin ei ole tarvinnut muualle lähteä. Viime kerrasta oli siis kulunut aikaa, mutta Barbi oli yhtä seesteisen oloinen, kuin normaalistikkin. 

Verkassa Elmo oli ohjaamassa ja tultiin pari ravilähestymistä, jonka jälkeen sitten laukassa pystyä. Tilaa ei ollut mitenkään äärettömästi, mutta eipä sitä joskus kisoissakaan ole sen enempää. Sain ratsastaa Barbia paremmin pohkeella eteen, jolloin se liikkui sopivan isossa tempossa. Meidän viikon "etene" teema oli siis varsin hyvä tätä ajatellen. Seuraavaksi hypättiin pysty-lävistäjällä vaihto ja perään okseri. Kaarteessa olisin saanut rohkeammin ratsastaa eteenpäin, koska laukka meinasi kuolla siinä. Silloin jouduinkin korjaamaan esteelle eteenpäin, jolloin hypystäkin tuli pitkä. Parempi kuitenkin se, kuin liian lähelle tuleminen. Barbi kuunteli hyvin ja en itsekkään alkanut säätämään liikoja. Kunhan pohje vain oli kiinni niin hypyt oli hyviä.
Barbin silmät oikein säihkyivät sen nähdessä radan esteet - toinen joutunut taas kauan odottamaan, että on päässyt muualle hyppäämään.  Tästä onkin hyvä sitten jatkaa kisoissa kiertämistä! Radan oli saanut itse valita: helppo, haastava ja vaativa. Ero haastavan ja vaativan välillä oli 1 este, mutta mitään muuta niissä ei ollut. Korkeus esteissä oli 110cm. Ensimmäisellä kerralla tuli ykköselle aavistuksen lähelle, josta sain sitten sujua kaarevalla tiellä okserille. Alkuun oli rytmi vähän ailahteleva ja olisin saanut heti ratsastaa sen enemmän pohkeella eteen. Sarja oli rakennettu aivan seinän viereen ja Barbi meinasi siinä hypätä vähän seinästä poispäin, mutta hypyt silti hyviä. Sarjan jälkeinen pysty tuli yllättävänkin nopeasti vastaan ja saikin olla tarkkana, että oli heti tasapainossa. Sarjalle tuleminen tuntui hyvältä, eikä missään vaiheessa tullut sellaista oloa, että mitenhän tuosta tulee selviytymään. Radan edetessä parani rytmikin ja se ratafiilis tuli, jolloin kaikki on mukavaa ja vaivatonta.

Käytiin nopeasti läpi rata Sannan kanssa ja toisella kerralla sain keskittyä sarjalla siihen, että sisäpohje oli tarpeeksi töissä, jolloin B menisi paremmi  keskeltä. Hyppy sarjalle onnistuikin nyt paremmin ja B ei "väistänyt" seinää. Yhdelle okserille sujuin enemmän ja B hyppäsi isommin, jonka tulinkin lopuksi uudestaan maltillisemmin. Tämä on kuitenkin minusta hyvin positiivinen asia, että korjasin tarvittaessa nyt eteen ja sujuttiin välillä jopa "liikaa"! Käppäri ei ollut päällä ja esteet tuntui pieniltä. Harmi vain, että kaikki meni niin nopeasti - oltaisiin voitu jäädä hyppäämään vielä toviksi, kun kaikki tuntui niin hyvältä. Monia korjattavia asioita on jatkuvasti mielessäni, mutta kohta kohdalta niitä korjaillaankin. Voin kertoa, että olo valmennuksien jälkeen oli niin hyvä ja motivaatio tuntuu vaan kasvavan. Tuota radan jälkeistä oloa ei vain voita mikään.


Radan jälkeen mentiin ulos kävelemään ja sitten pakattiin tavarat kasaan. Nopeasti oli tullut pimeää ja kotiin ajaessa sumu haittasi kovasti näkyvyyttä. Tallilla Barbia odottikin ruuat ja herkut, joita se tyytyväisenä jäi syömään. Tänään onkin vuorossa ne odotetut maastoesteet! Jännä nähdä mitä kaikkea maneesista löytyy ja kuinka Barbi niihin suhtautuu, :)

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!
  Ootko aatellut tehdä valmennusvideota selostusääniraidan kanssa? Niitä on ollut esim. Aadan hevoselämää -blogissa. Ne on niin kivoja katsottavia kun pystyy helposti seuraamaan valmennuksen kulkua, että jos löytyy innostusta tehdä niin kannatan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta ja voisin todella tehdäkkin sellaisen joku kerta!
   Nyt aion jättää molemmissa videoissa äänet taustalle, että valmentajan kommentit ja muut seikat kuulee. :)

   Poista