lauantai 2. tammikuuta 2016

Tästä se taas alkaa!


Heippa ja aivan ihanaa uutta vuotta!

2016 vuosi on nyt startattu ja uusivuosi tuli vietettyä kavereisen kanssa katsoen ilotulitteita ja tanssien jalat puhki (kirjaimellisesti). Ennen vuoden vaihtumista mietittiin osa tulevan vuoden tavoitteista ja tuli siinä samalla muisteltua myös kulunutta vuotta. Asetettuja tavoitteita tuli saavutettua, mutta toki osa jäi myös tulevan vuoden tehtäviksi. Sen tiedän, että ollaan vielä suuremmilla panoksilla ja motivaatiolla aloittamassa tämä vuosi! Vuoden aikana on paljon jännittäviä asioita luvassa ja aion haastaa itseäni, puskea taas mukavuusalueiden ulkopuolelle ja tehdä haluamistani asioista tosia. Kovaa työtä ja tuloksia esiin - me ollaan valmiita!

Ollaan B:n kanssa treenattu päivittäin suurella pellolla, jossa ollaan päästy tekemään kunnon treenejä. Tätä oltiin molemmat selkeästi kaivattu ja B ainakin on nauttinut päästessään laukkaamaan ylämäkeä ja saaden sujua myös reiluisti laukatessa. Barbi sai vuodenvaihteessa viettää kaksi kevyempää päivää ja virtaa oli pakkasienkin vuoksi tälle päivälle kertynyt. Suunnattiin tallille 9 maissa ja aurinko oli nousemassa taivaalle. Barbi oli tarhassaan ihmettelemässä muiden hevosten touhuja ja minut nähdessään marssi portille odottamaan. Otettiin yksi heijastinloimista käyttöön pellolle mennessä, lämpötilan ollessa sen reilu -15 astetta. Pellolle polkua pitkin kävellessä Barbi oli varman oloinen ja olikin valmis jo ravaamaan. Tein aluksi paljon töitä kahdeksikolla pellon tasaisemmalla alueella. Otin mukaan pieniä väistöjä ja pyrin saamaan Barbia pysymään rentona. Pakkasen vaikutuksen kyllä huomasi, B oli ajoittain jännittynyt ja olisi halunnut mennä vielä lujempaa - jalat nousi aikas korkealle ravatessa. :D


Taivas oli koko treenin ajan upean näköinen ja Barbikin jäi hetkeksi katselemaan aurinkoa. Treenin edetessä alkoi rentouskin palaamaan ja laukassa annoin sen päästellä virtojaan. Koko ajan se oli kuulolla, eikä ollut lähdössä käsistä, mikä on aina ollut siinä hyvä puoli. Ylämäkeä mennessä annoin sen laukata reilummin ja niinhän se teki korvat tötteröllä. 
Treenin jälkeen oli molempien ripset jäässä ja Barbin turpakarvat jääpuikkoina. Hyvän puetuksen jälkeen meni se tyytyväisenä piehtaroimaan pehmeään katokseen, Primm kovaa vahtia pitäen.

Tarkoituksena olisi tulevana maanantaina viedä Barbi Kauhajoelle ja tiistaina itsekkin muutan sinne takaisin. Siihen saakka aiotaan käyttää nämä pakkaset hyväksi ja mennä tuolla suurella pellolla. On aivan ihanaa päästä palaamaan takaisin maneesiin treenaamaan, mutta kyllä tälläisiäkin treenejä tulee kaivattua. Kunhan päästäisiin taas maastoilemaan muiden seurassa, kuten suunnitelmissa on. :) Nyt on kauhea urakka koulutehtävien kanssa ja saan yrittää parhaani olla stressaamatta niitä liikaa. Onneksi tallille pääsee sitten aina nollaamaan vähintään kerran päivässä niin ei aivot täysin tukkoon mene.

Ihanaa lauantaita teille kaikille♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti