keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Vuoden viimeisissä valmennuksissa

Ahaa-elämyksiä tuottaneet kahden päivän valmennukset ja onnellinen ratsastajaMaanantaina ja eilen järjestettiin tallilla Joonas Orannan estevalmennukset, johon oltiin jälleen ilmottauduttu mukaan. Sunnuntaina olin tehnyt suhteellisen kevyen treenin, keskittyen avoihin ja muihin jumppailuihin. Alussa huomasi, että oltiin viikon aikana menty enemmän kangilla, mutta kyllä se alkoi nopeasti siitä tulemana paremmaksi ja jälleen kevyeksi edestä. Maanantaina oltiin ensimmäisessä ryhmässä ja valmennus alkoi 5 maissa. Koko valmennuksen aikana saatiin  jokainen keskittyä käden asentoon, oma käteni lähtee välillä taipumaan sisäänpäin ranteesta, jäykistyy ja tämä tuottaa tietenkin ongelmia ratsastaessa. Ripiittinä päässä muistutin itseäni (Joonas muistutti) käsistä ja käänsin niitä jopa enemmän kämmen ylöspäin, joka oli yllättävän hyvä keino.

Tultiin alkuun pienillä esteillä isoa kahdeksikkoa  ja piti vain antaa tulla, fiilistellä. Meinasin alkaa liikaa hissuttelemaan ennen estettä tai vaihtoehtoisesti laitoin turhaa painetta ennen estettä, jolloin B hyppäsi kauempaa ( toki tämä on parempi vaihtoehto). Raipan ja kannukset otin pois kesken kaiken, koska B reagoi jo valmiiksi todella nopeasti pieniinkin apuihin. Tultiin paria kaarevaa linjaa ja pian sarjaa. B oli koko valmennuksen ajan hyvin tulossa esteille ja kunhan vain sain käden pidettyä rentona ja oikeassa asennossa ei ongelmia ollut ja hypyt onnistui. Turha säätäminen - siinäpä oma paheeni. B:n laukka sai kyllä kehuja ja muutenkin, kun saa käden itsellä vain toimimaan on kasassa kuulemma valmis paketti. Käsi remppa on siis (taas) alkamassa. Ärsytti kyllä omat säädöt, pitäisi varmaan hankitreenienkin kauttaa hakea tuota reilua sujumista, kunhan se lumikin tulisi maahan. Videoon jätin valmennuksen äänet, jotta saan sitä katsellessani aina muistutettua itseäni noista käsistä. Vähän, kun kaipaa lisää motivaatiota niin video päälle!

Eilen oli vuorossa kunnon ratapäivä ja maneesi oli erilaisia esteitä täynnä. Alusta asti muistutin itseäni käsistä ja yllätyksekseni Joonaskaan ei niistä maininnut, kuin korkeintaan pari kertaa. Tultiin rataa aluksi pienissä osissa ja lopuksi kokonaan. Rata sisälti paljon erilaisia linjoja - oli tiukempia kaarevia ja sitten suoria. B tuntui jälleen todella hyvältä koko ajan, kunhan vain itse en ottanut sitä liikaa kiinni. Täydellinen flow-tila ei nyt mennyt päälle, mutta monia hyviä pätkiä riitti. Parannusta edelliseen päivään oli ja Barbiin nyt olin muutenkin jo todella tyytyväinen. Niin hienosti se aina hoitaa hommansa, kunhan satulassa istuva ei ala kontrolloimaan liikaa. Tietää ainakin mitä nyt treenataan ja otetaan tavoitteeksi seuraavalle vuodelle. ;) Harmikseni meillä ei ollut kuvaajaa toisena päivänä, mutta onneksi on sentään yksi video tarjottavaksi!


Tänään on luvassa Barbin ja minun muutto hetkeksi Alavudelle nauttimaan lomasta. Barbi menee samalle tallille Primin kanssa ja on varmaan aavistuksen kevyemmällä - sekin saa siis nauttia ansaitusta "lomastaan". En vielä tiedä, koska tullaan takaisin Kauhajoelle, viimeistään uv:n jälkeen. Aamulla kävin tekemässä Barbin kanssa kevyehkön treenin ja koko tunnin ajan keskityin omiin käsiini ja kyllä se siitä alkoi hieman korjaantumaan. Tarpeeksi kauan, kun muistaa vain muistuttaa itseään asiasta niin muuttuu se (toivottavasti) automaattikseksi.


"Rohkeus ei oo sitä ettei pelota 
Vaan et uskaltaa hyppää vaik ei tiedä selviikö elossa. 
Suljen silmät, kuvittelen et lennän

 Mun täytyy luottaa, ja antaa vaan mennä "

Näiden tsemppaavien sanojen jälkeen toivotan iloista joulunodotusta, huomenna se on jo täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti