sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Täydellinen peltotreeni! +Uuden kameran testaus

Auringonnousu, hyvä pohja, isot tilat ja pieni pakkanen
- Tätä me oltiin odotettu!

Heippa ja ihanaa sunnuntaita!

Eilen illalla toivoin pakkasen kiristyvän, että pääsisin Babrin kanssa menemään kunnolla kentällä tai pellolla. Perjantaina kenttä oli vesisateiden vuoksi märkä ja juuri ja juuri siellä pystyi juoksuttamaan. Lauantai oltiin reissussa sukulaisilla, joten Barbi piti vapaan. Onneksi se ei juuri ylimääräistä energiaa kerää, paitsi todella kovilla pakkasilla ja niitä ei ole näkynyt. 
Kuten jo aiemmassa postauksessa ohimennen mainitsin, sain lahjaksi Sonyn Action cameran, jota halusin heti päästä kokeilemaan. Lahja oli täysin yllätys, en ollut pyytänyt sitä - korkeintaan haaveillut. Ajatukset valtasi heti videoiden ottaminen maastoesteillä ja miksei joskus esteitäkin mennessä. Pääsette tekin vähän lähemmäs omaa asemaani - Barbin selkään! Kameran pystyy yhdistämään puhelimeen, jota kautta voin säätää kameraa ja nähdä kuvan. Mahdollisuus olisi hommata myös erillinen "kaukosäädin", joka kiinnitetään ranteeseen. Uskon kuitenkin puhelimeni hoitavan tarpeeksi hyvin hommansa, eikä erilliselle kaukosäätimelle ainakaan vielä ole tarvetta.


Tänään herätessäni 6 maissa menin katsomaan mittaria, joka ilokseni näyttä -9 astetta! Mentiin tekemään aamutalli, jonka jälkeen suuntasinkin Barbin kanssa yhdelle pelloista. Ensimmäinen valitsemani pelto on ollut meillä enemmän käytössä ja se sijaitsee ihan laitumien vieressä. Siellä ollaan otettu paljon kuvia ja ylämäki treeniä pääsee hyvin tekemään. Siellä pohja oli kuitenkin tällä kertaa vähän huonompi ja Barbia ärsytti kavioihin tarttuva maa. Toinen takasuoja teki katoamistempun jossain vaiheessa, jota en toisaalta ihmettele - se oli yksi meidän varasuojista, joka ei mene Barbille tarpeeksi kireälle. Käytössä ne on olleet juuri maastoillessa tai juoksuttaessa.

Alkukäynnit kerkesin tekemään ja vähän ravailemaan, kunnes päätettiin mennä kokeilemaan toista pelloista. Sinne jouduttiin kävelemään pieni matka peltojen välissä, mutta Barbi käveli varmoin askelin eteenpäin - siitä on tullut jo niin rohkea! Kyseisellä pellolla ollaan menty Essin kanssa aiemmin ja siellä ollaan yhdet joulukuvistakin otettu. Tilaa on vielä toistakin peltoa enemmän, on tasaista, ylä- ja alamäkiä. Sinne, kun saisi muutamat maastoesteet vielä niin olisi täydellinen ;-)


Tein pieniä avotaivutuksia ja kiertelin peltoa. Ei menty tällä kertaa koko alueelle, vaan pysyteltiin enemmän tasanteella ja vähän mentiin mäkeä pitkin. Oltiin kaivattu jo jonkin aikaa ylä- ja alamäki treeniäkin ja nyt sitä tuli! Kauhajoella ei (ainakaan minun tietääkseni) ole tallilla oikein paikkaa, jossa vastaavanlaista treeniä pääsisi tekemään. Otettiin tilanteesta kaikki ilo irti ja annoin Barbin sujua myös laukatessa reilummin. Barbi oli ihanan helppo ratsastaa koko ajan, se ei tehnyt mitään lähtöjä vaan pysyi tyytyväisenä apujen välissä. Pärskähdyksiä ja rentona eteenpäin sujumista - nauttien samalla upeasta taivaasta ja auringosta.

 Pakkanen ei juuri tuntunut, vaikka posket alkoikin muistuttamaan enemmän kahta omenaa. Jälleen otin tarkkailtavaksi oman käteni, joka meinasi aina huomaamattani kääntyä enemmän sisäänpäin. Tuli mieleen jonkin sähköiskun antavan laitteen hommaaminen, joka antaisi aina pienen säkärin käden taipuessa väärään suuntaan. Varsinkin oikea käsi meinasi taipua helpommin ja heti korjattuani sen kulki Barbikin vielä paremmin.


Barbille tuli hiki, mutta vaikutti se myös tyytyväiseltä. :) Loppukäyntien jälkeen suunnattiin takaisin talliin ja puettiin neiti tarpeeksi lämpimästi. Heti pihalle päästyään säntäsi se tietenkin piehtaroimaan moneen kertaan. Huomenna meidän olisi tarkoitus mennä jälleen tuolle pellolle, kunhan sää vain sallii. Tälläinen keli käy minulle varsin hyvin, että ei sada vettä ja pakkasta on pienesti. Vielä, kun saisi itsensä tsempattua alkamaan nyt lomallakin opiskelemaan koulun juttuja niin hyvä olisi!




Tsemppia tulevaan viikkoon!

2 kommenttia:

  1. Oi että, noi kuvat on tosi ihania! Ja video oli piristävä lisä tekstin yhteyteen :)

    VastaaPoista