tiistai 8. joulukuuta 2015

Sunnuntain onnistuneet estetreenit

"Arvaappas mikä päivä tänään on?
- tänään on estepäivä!"


Hei ja hyvää tiistaita!
Edellisessä postauksessa jo mainitsin mahdollisesta tulevasta estepäivästä ja olihan se pakko toteuttaa. Onneksi oli apua radan rakentamisessa ja siihen ei kauaa aikaa mennyt. Maneesissa oli valmiiksi jo yksi estetehtävä, 2 puomia ja pysty, jota oltiin ilmeisemmin myös Pantsun valmennuksissa menty viikonloppuna. Halusin ehdottomasti ison vesimaton ja olin muistanut, että tallilla olisi yksi iso ja pieni vesi, jotka olisin sitten yhdistänyt vielä isommaksi vedeksi. Harmikseni huomasin muistaneeni väärin ja saatiin tyytyä yhteen veteen. Toinen asia mitä halusin oli 4-laukan linja ja toiseksi esteeksi siihen okserin. 3 erilaista estettä, johon pystyi toteuttamaan erilaisia linjoja - kunhan vain päästi mielikuvituksen valloilleen.

Lauantaina olin mennyt Barbilla kunnon koulutreenin ja nyt ollaan avoja menty enemmän, kuin laki sallisi. Meno niissä on myös treenien myötä mennyt eteenpäin, vaikka vielä varsinkin vasempaan kierrokseen on tehtävää jäljellä. Olen ollut tyytyväinen B:n kehitykseen ja se on ollut varsin hyvällä fiiliksellä treenatessa. Tein myös laukasta pysähdyksiä- laukassa liikkeelle-pysähdys, peruutus...ja niin edelleen. Kerran se innostui peruuttamaan vähän pyydettyä pidempää, jota sitten jatkettiin omasta toimestani myös kauemmin. Peruutuksen jälkeen oli takaset niin paljon paremmin alla töissä, pitäisi alkaa noita peruutuksia ottaa lisää mukaan treeneihin - hetkeen ei oltu niitä taas menty.

Huomatkaa hieno koriste esteessä!

Sunnuntaina radan rakennuksen jälkeen laitoin B:n rauhassa valmiiksi. Hyvän alkuverkan jälkeen aloin tulemaan puomi-1 laukka-puomi-2 laukkaa-pysty tehtävää. Barbi eteni hyvin ja keskityin omaan hengitykseeni ja siihen, että en juurikaan tekisi mitään. Saatiin aavistuksen siirtää puomeja, koska jouduin alkuun sujumaan paljon, jotta saatiin hyvät etäisyydet. Tehtävä onnistui mukavasti ja aloin tulemaan vettä ensin yksistään. Kun olin tullut estettä molemmista suunnista aloin tulemaan koko linjaa. Barbi suoritti jokaisen tehtävän hyvin ja tarkkailin lähinnä itseäni ja yritin karsia mahdollisia turhia apuja. Lopuksi mm. vesi oli n. 105cm ja laskettelin vain tulemaan sitä. Askeleet löytyi ja fiilikset oli hyvät. Oma asentoni tuntui olevan välillä liian hidas hypyn jälkeen ja olisin saanut nopeammin olla palautunut. Kunhan pääsee enemmän hyppäämään niin uskon, että palaset alkaa vielä paremmin löytämään paikkansa. Vähintään kerran viikossa olisi hyvä päästä treenaamaan esteitäkin. Puomeja myös voisi enemmän rehata mukaan treeneihin, koska ei se niin suuri vaiva kuitenkaan ole.

Tämä viikko on aikataulultaan hieman stressaava, EA1-kurssin, opiskelun, iltavuorojen ja treenaamisen takia. Olenkin eilen mennyt vasta tuntien jälkeen tallille heti sen jälkeen, kun pääsin hieromasta. Tyytyväisen asiakkaan jälkeen oli hyvä olo lähteä tallille ja väsymys ei kerennyt iskemään. Tänään suunnittelin mennä samoihin aikoihin ja huomenna Barbi saa nauttia vapaasta. :)Hyvää viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti