maanantai 14. joulukuuta 2015

Primm kameran edessä


Heippa ja hyvää maanantaita!


Meidän edellinen viikko kului nopeasti ja se oli Barbillekkin kevyempi rokotuksen takia. Tiistaina sain tehtyä hyvän koulutreenin ja samalla valmennettua S ja Essiä. Tuli siinä taas todettua, että siinäkin on yksi iso asia, jota nautin tehdä - valmentaminen. On hienoa huomata, että pystyy auttamaan toista ja saada aikaan "ahaa-elämyksiä" sekä oppia siinä ohella itsekkin jotain. Kävin myös Essin selässä ja työskentelin hetken sen kanssa. Tein pieniä väistöjä, laukassa työskentelyä ja siirtymisiä. Olihan sen selkään tullut kaivattuakin ja siinä sai fiilistellä samalla. Illalla molemmat hevoset rokotettiin, joten keskiviikko oli niillä vapaa. Barbi reagoi rokotukseen ja kaulassa oli pari päivää paukura, joka oli kosketusarka. Alunperin olin suunnitellut ratsastaa torstaina ja perjantaina, mutta meninkin vain maneesiin hetkeksi pyörimään sen kanssa. B ei ollut oma itsensä ja en halunnut sitä rasittaa. 

Lauantaina ratsastin Barbilla ja se oli jälleen oma itsensä, eikä kaulassa ollut näkyvillä mitään. Tein pitkän alkuverkan ja jumppailin sen kanssa paljon. Päästeltiin menemään kevyesti avoja ja sulkuja, sekä lopussa enemmän vastalaukkoja ympyröillä ja muutamia vaihtoja. B tuntui yllättävänkin hyvältä ja se reagoi hyvin apuihin. Treenin jälkeen B pääsikin viettämään aikaansa Essin luokse pihalle ja lähdin itse Alavudelle. Viikon aikana olin saanut putsattua molempien hevosten tarhat perusteellisesti, joten lauantaina ei tarvinut siitä murehtia. Sunnuntaina oli LPR:n pikkujoulut ja oli ihanaa nähdä kaikkia kavereita, joita ei ollut taas hetkeen kerennyt tapaamaan. Niin paljon ihania ihmisiä.♥


Sunnuntaina olin tekemässä aamulla tallia ja siinä samassa otin pitkästä aikaa Primistä kuvia. Keli oli aika otollinen ja yön aikana oli satanut sopivasti lunta maahan. Primm päättikin järjestää oman shown ja teki muutamat (kymmenet) pukit, loikat ja piruetit. Tilaa oli riehua ja pitihän sen käyttää tilaisuus hyväksi, kun kamerakin oli kerrankin ikuistamassa nämä liikkeet! Tuli siinä samalla taas katsottua sen liikettä ja mietittyä miltä se näyttäisikään kouluradoilla tai esteillä..mutta, ehkä on turha sellaista edes haaveilla. Primm nauttii elämästään tuollaisenaan ja ei sen päätä ole ehkä kisaradoille tehty. Liikettä ja loikkaa voisi löytyä, mutta muu onkin sitten toinen juttu. Se on meidän pieni sirkushevonen ja sellaisena se varmaan aina pysyy. Illalla ajoin takaisin Kauhajoelle ja suuntasin heti tallille. Liikutin B:n kevyesti ja järjestelin meidän tavaroita parempaan järjestykseen.

Tänään tein Barbin kanssa sujuvan koulutreenin - taivuttelua, väistöjä, vaihtoja ja vastalaukkoja. Alkuun se meinasi olla jopa hidas avuille ja sain pyytää sitä napakammin reagoimaan. Hyvän alkuverkan jälkeen oli mukava aloittaa työskentely ja avoissa se alkoi tuntua varsin hyvältä. Lopuksi treenasin pieniä laukkapiruetin alkuja ja väliin sarjavaihtoja. Barbi meinasi alkaa kokoamaan väliin itseään liikaakin ja jäädä turhaan paikoilleen. Vaihdoissa se ei yhtään heittelehtinyt ja pysyi suorana. Hyvän sarjan jälkeen oli hyvä lopettaa ja B vaikutti olevan itseensä tyytyväinen. Essi jo malttamattomana odotti Barbia tarhassaan ja hirnui välittömästi B:n nähdessään. En olisi tätäkään uskonut, että niistä tulee noin läheiset. Barbi taitaa olla Essille pieni Primin korvike, mutta tärkeintä on, että ne viihtyvät toistensa vieressä.


Viikonloppuna on vuorossa täällä olevat pikkujoulut, jossa ollaan Barbinkin kanssa esiintymässä. Myös S on Essillä mukana ja saa nähdä, kuinka E tulee reagoimaan yleisöön, kun kyseessä ei olekkaan kisat. :D Seuraavalla viikolla onkin jo Joonaksen valmennukset ja siitä parin päivän päästä joulu. Vielä on vähän auki, koska ja kuinka pitkäksi aikaa mennään B:n kanssa Alavudelle. Silloin ei mitään rankkoja treenejä päästäisi ainakaan tekemään, ellei kuskattaisi Barbia aina maneesille. Ennen joulua ei kuitenkaan olla lähdössä minnekkään, vaan nautistekellaan elämästä täällä Kauhajoella.


Tsempit päälle ja tarmokasta viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Täytyy nyt kysyä, että onko Primm kuinka pitkälle koulutettu? Tai siis että ridataanko sillä vai onko se vaan? Joskus oon siitä kysellytkin, mutta enää ei muista vastauksia ja tilannehan on saattanu muuttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulema on Virossa kyllä sisäänratsastettu, mutta tosiaan juurikaan ei sen elämästä ole aiempaa tietoa. Se myytiin ongelmahevosena ja Oona on sen kanssa saanut aloittaa aivan alusta. Se on vasta satulaan totutettu, eikä sillä ole vielä ratsastettu.:D

   Ihan seurahevosena ja Oonan pienenä projektina siis ollut. Ehkä joskus tulevaisuudessa siitä jonkinlainen ratsukin voisi tulla :')

   Poista