maanantai 5. lokakuuta 2015

Tuomarointia ja paljon muuta!

Tämä postaus on kooste viimeisimpien viikkojen tapahtumista - niistä, joista en ole vielä kerennyt kertomaan!

Kamalasti asiaa olisi kerrottavana ja saa nähdä, kuinka saan kaiken tiivistettyä yhteen postaukseen. Elämä on jatkunut samaan malliin - opiskelua, treeniä ja vähän lisää opiskelua.
Ensimmäisenä voisin kertoa ilouutisen niille, jotka jo Tanskan ajoilta kyselivät, koska oikein hypätään - meidän hyppytauko on jo päättynyt!

Sana "tauko" on kyllä toisaalta väärä termi tälle, koska olisinhan voinut milloin vain hypätä. Pari viikkoa sitten oltiin B:n kanssa estetunnilla, jossa jumppailtiin kunnolla ensimmäiseksi puomien kanssa. 10 puomia oli peräkanaa toisessa päässä maneesia ja tultiin niitä alkuun ravissa, sitten laukassa. Vähitellen puomit nousi pieniksi esteiksi ja tultiin ravissa sisään. Barbi oli sopivan innoissaan, se malttoi odottaa, mutta oli silti kunnolla menossa. Määrää harvennettiin lopuksi kolmeen esteeseen ja tultiin edelleen ravissa sisään. Tunti oli jumppailua, joka oli meille todella hyväksi. Omat fiilikset olivat kieltämättä vähän jännittyneet ennen tuntia, koska edellisestä kerrasta oli kulunut aikaa ( viimeksi itsenäisesti Tanskassa). Barbi oli ainakin ihan samanlainen, kuin aiemminkin ja se omakin sisäinen esteratsastaja nosti kunnolla päätään, "lisää näitä, mennään hyppäämään!". Kauhea estekuume onkin jatkunut tästä lähtien, joten katsotaan, koska sitä lähtisi taas estekisojakin kiertämään. ;)


Parisen viikkoa sitten sunnuntaina pääsin toimimaan ensimmäistä kertaa tuomarina LPR:n järjestämissä pienissä koulukisoissa. Tuomaroin 2 ensimmäistä luokkaa ja alun jännittämisen jälkeen siinä alkoi rentoutumaan ja homma alkoi todella sujumaan. Hieno kokemus ja oli hauskaa olla myös siellä radan toisella puolella. Viikonlopun aikana treenailin normaaliin tapaan Essin kanssa ja Kauhajoelle palasin sunnuntaina illalla.

21.9 päivänä, maanantaina päätin tehdä hyvän estetreenin B:n kanssa maneesissa. Siellä oli valmiina jo rakennettuna rata, jota sitten tulin erilaisilla teillä. Barbi imi esteille hyvin ja kuunteli tarkkaavaisena. Tulin toisessa päädyssä olevia kolmea estettä pääty-ympyrällä ja laukka pysyi hyvin samana. Lopuksi osa esteistä oli ehkä 90cm, joten isoja ei menty (yksi syy siinä, että en jatkuvasti halunnut tulla alas niitä nostelemaan haha).


Tiistaina oltiin Barbin kanssa kouluvalmennuksessa ja sain keskittyä B:n etujalkoihin. Paljon ympyröitä ja siirtymisiä sekä suoraan ratsastamista. Barbi liikkui jatkuvasti paremmin eteenpäin ja kantoi hyvin itseään. Tunnin aikana sain todella _ratsastaa_ ja sen jälkeen oltiin molemmat B:n kanssa väsyksissä. Keskiviikkona tein kankien kanssa koulutreenin maneesissa ja treenasin nyt peruutuksia, vaihtoja ja vaadin B:lta enemmän. En vieläkään ymmärrä, kuinka tuo hevonen osaa vieläkin yllättää osaavuudellaan ja nopeudellaan oppia. Onni on hevonen, joka haluaa miellyttää.

Olen myös pari kertaa ratsastanut Barbin lisäksi toista hevosta tallilla. Kyseessä on 4 vuotias tamma, josta en juurikaan tiennyt selkään noustessani. Ensimmäistä kertaa ratsastaessani tutustuin hevoseen - katsoin miten se reagoi eri apuihin. Sain heti huomata, kuinka herkkä se oli. Jonna oli meidän seurana ja sain siinä samalla neuvoja. Kunto sillä ei ole vielä kovin hyvä ja se väsyi suhteellisen nopeasti.


Puhetta on ollut Tommin kanssa, että koittaisin yhtä toistakin tallin hevosta (ponia). Mielellään sitä menee muillakin hevosilla ja saa oppia jälleen lisää. :) Meillä on muuten tiedossa jo seuraavat kisat B:n kanssa, jotka ovatkin jo viikon kuluttua. Mennään Helppo A:1 2009.

ps. Jos meidän elämää on kiinnostusta seurata lähempää-  snapchat on beedaws. Myönnän olevani addiktoitunut siihen ja melkein päivittäin tulee sinne kaikkea järkevää (turhaa) lisättyä. :D

Ihanaa  viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti