sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Uutta opiskellen


Tämän postauksen materiaali on perjantain treeneistä, joissa oltiin B:n kanssa aika match värien kanssa. Vahinko vai tahallinen teko? Huomasin vasta selkään noustessani, että kappas ollaankin tänään puna-musta tiimi. Vielä uupuisi punaiset suojat ja oltaisiin valmiina lähtemään vaikka kenttäkisoihin. ;) Eihän kisoihin ilman yhteensopivia vaatteita voi mennä, eihän? Tästä tuli mieleen, että metsästän vieläkin tummanpunaista/viininpunaista kouluhuopaa...


En ole vieläkään oikein sisäistänyt sitä, että olen oikeasti nyt opiskelemassa."Missäs sä nyt opiskeletkaan", kysymyksen jälkeen meinaa aina tulla sellainen ahaa-elämys ja on hienoa alkaa vastaamaan. Välivuoden aikana tuntui, että on häpeä kertoa siitä. Tuli mieleen, että ihmiset loisivat sellainen säälivän ilmeen ja ajattelisivat, "voi raukka..etkö päässytkään kouluun?". Typerää ajattelua, tiedän. Pääsinhän minä, mutta en haluamalleni puolelle ja nyt tuntuu, että niin kuuluikin olla. En voi tietää missä olisin nyt, jos olisin alkanut silloin opiskelemaan. En olisi silloin luultavimmin lähtenyt Tanskaan ja nytkin asuisin paljon kauempana. Uskon kohtaloon. Uskon siihen, että kaikelle mitä tapahtuu on syynsä. Olen iloinen, että olen nyt opiskelemassa yhtä niistä aloista, joka minua kiinnostaa. Koulussa en ole vielä kertaakaan ollut tylsistynyt tai miettinyt aamulla, että haluaisin jäädä kotiin. Opettajat ovat meillä ihan mahtavia ja osaavat kertoa asiat selkeästi sekä antaa hyviä esimerkkejä.


Barbikin on opiskellut uutta tarhassaan, nimittäin kuinka avata lankut. Se oli yksi päivä ilmeisesti vain vetänyt hampaillaan lankkunsa pois ja mennyt syömään tarhan toiselle puolelle. Sähkölanka meni silloin niin korkealla, että se pystyi menemään sen alitse. Pikkutytöt olivat sen sitten keskeyttäneet sen herkuttelun ja vieneet sen takaisin tarhaansa. Tämän tapauksen jälkeen siirsinkin sähkölangan alemmas, joten nyt se ei pysty tekemään omia retkiään enää sen alitse. Liian fiksu muksu..


Tanskan matka oli hyvä askel kohti itsenäisempää elämää, koska aiemmin en ollut asunut yksin. Muuttaminen omaan kämppään ei tullut niin isona shokkina sen jälkeen ja oli jo oppinut miten asiat hoituu yksin asuessa. Kauhajoki on kaupunkina mukavan oloinen, ei hiljainen, mutta ei siellä juuri ruuhkiakaan ole ollut. Asun aivan keskustan lähettyvillä ja kauppoja on paljon vain pienen matkan päässä. Kampaamoita tuntuu olevan jokaisessa nurkassa ja olenkin miettinyt, kuinka niiden toiminta kannattaa. Liikennevaloja on mielestäni tungettu aivan liikaa kaikkialle ja monesti niistä osa ei edes toimi. Meillä, kun ei Alavudella ole liikennevaloja ollenkaan. :D

Kisakuume on kasvanut ja pitäisi alkaa oikeasti katsomaan niitä kisoja tosissaan. Alkuun nyt enemmän koulukisoja ja sitten esteitä, kunhan päästään niitäkin paremmin treenailemaan. Kauan on ollut myös suunnitelmissa Barbín kanssa näyttelyihin meneminen, mutta ensin pitäisi niistä varmaan itsekkin kerätä enemmän tietoa. Kokemusta on vain koirien näyttelyistä ja siksipä tulisi asiaa enemmän opiskella. Näyttelyitä vain ei tunnuta järjestävän kovinkaan usein ja monesti ne ovat todella kaukana. Liian monesti olen vasta muutamaa päivää aiemmin huomannut, että kappas nyt olisi ollut näyttelyt aika lähellä.


Tänään järjestetään tallilla Nouse Ratsaille-tapahtuma, jonne ajattelin mennä katsomaan. Ensimmäiseksi menen kuitenkin käymään Kauhajoella pidettävissä ruokamessuissa. Barbin liikutan tänään aika kevyesti, Essillä menin koulutreenin jo aamulla.


Tähän loppuun vielä kooste meidän treenistä Barbin kanssa. Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu!


4 kommenttia:

 1. Ämr järjestää hevosten mätsärit kuun lopussa ähtärissä jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Pitääkin katsoa, jos pääsisi sinne. :)

   Poista
 2. Siis mitä nyt sitten opiskelet? :D Ja hienon nköistä menoa teillä taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt opiskelen uheiluhierojaksi ja pt:ksi :) kiitos!

   Poista