sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kaikki liitttyy kaikkeen

Heippa ja ihanaa sunnuntaita!

Jälleen on viikko hurahtanut ohitse ja paljon uutta on tullut opittua - niin koulussa kuin tallillakin. Hieronnassa on tullut useita uusia liikkeitä ja oma kroppakin on alkanut tottumaan hierontaan (nimenomaan hierottavana olemiseen). En ollut ennen koulua ollut koskaan hierottavana, ainoastaan hepat on hierotettu. Olen nyt myös huomannut, kuinka oikea puoleni on vasempaa enemmän kireänä. Tämä selittää sen, miksi joskus tuntuu, että en pysty istumaan täysin molemmilla istuinluilla. Oikeassa kierroksessa tuntuu välillä, että valun ulkopuolelle ja oikeanpuolen istuinluu ei pysy satulassa. Onko oikea puoli mennyt jumiin tästä helposti vinossa istumisesta vai onko se tullut jostain muusta ja siksi on joskus vaikeaa istua suorassa? Hmm. No, luulisi asian korjaantuvan, koska melkein päivittäin olen hierottavana. Saan lisäksi alkaa kiinnittämään enemmän huomiota tähän, jotta varmasti istuisin aina suorassa.
Essi: "Se kuvaaja on tuolla, tuu nyt alas sieltä"

Tiistaina oltiin Barbin kanssa kouluvalmennuksessa ja meidän lisäksi oli samalla tunnilla 1 ratsukko. Päästiin siis todella työskentelemään ja tilaa oli ainakin ratsastaa. Tehtiin paljon töitä ympyröillä ja kaarevilla linjoilla. Volttikahdeksikolla sain ratsastaa Barbia liikkumaan reilummin ja itseään kantaen. Ulkoavut, ulkoavut ja vielä kerran ulkoavut.. unohtamatta tasapainottavia puolipidätteitä. Meno parani jatkuvasti ja eron huomasi B:n liikkumisessa ja olemuksessa - se todella alkoi liikkumaan ryhdikkäänä ja rennommin! Helposti se vielä meinaa jännittyä pyytäessäni sitä nousemaan niskastaan ylemmäs, mutta kehitystä on jo tapahtunut. Lopuksi tultiin keskihalkaisialle ravissa ja laukassa, tehden välille aina pysähdyksiä. Barbi meinasi helposti "kaatua" vasemmalle ja siinä näki taas sen oman heikkouden - oma paino on vasemmalla niin tietenkin hevonen tulee vasemmalle. hmh. Sain tehtyä korjauksia omaan istuntaani ja Barbikin tuli heti suoremmin. Reilun tunnin valmennuksen päätyttyä oli fiilis hyvä.


Keskiviikkona treenailin samoja asioita, kuin tiistain tunnilla ja väliin tein väistöjä. Barbi liikkui hyvin eteenpäin ja pysähdyksetkin onnistui. Torstaina juoksutin sen maneesissa ja olin huomaavani B:n siinäkin kantavan itseään paremmin. Se oli vielä näyttävämpi ja nosteli reilusti etusiaan! Perjantaina tein kankitreenin ulkona ja ilma oli upea - ei pilven pilveä ja aurinko paistoi. Tein väistöjä ja laukassa paljon siirtymisiä. Treenin päätteeksi huuhtelin Barbilta hiet pois ja päästin sen piehtaroimaan tarhaansa. Lauantaina se sai nauttia vapaasta, jonka se oli kyllä jälleen ansainnut.


Viikonlopun olen ollut jälleen Alavudella ja päässyt täten Essin kanssa taas touhuamaan. Lauantaina kierrettiin pitkä maastolenkki ja virtaa oli ainakin riittävästi. Annoin Essin edetä laukassa parit ylämäet ja siitä niin näki, kuinka se nautti. Harmi, että tuolla ei ole valmiina mitään maastoesteitä..niitä olisi vähän ikävä meillä molemmilla. Viimeisen jyrkemmän ylämäen jälkeen (joka todella päästeltiin ylös...) aloin katsomaan, että mitä ihmettä tuolla kauempana on. Meistä lähti varmasti ihan kunnon ääni, koska Essi paineli laukassa menemään sen verran lujaan, että tanner tärisi. Metsätien lähelle oli kerääntynyt iso joukko ulkomaalaisia marjanpoimijoita, jotka aluksi näyttivät aika pelokkailta meidät huomatessaan. Varmaan olivat aluksi kuunnelleet, että mikä karhulauma sieltä on tulossa.

Essi kävi kierroksilla ja tuntui, että olisin ratsastanut jollakin arabi orilla..Siinä sitten ravailtiin heidän ohitseen ja kaikki olivat hymyissä suin, nauroivat ja moikkasivat. Saivatpahan jotain viihdykettä! Loppumatka sujui ripeästi ja Essi oli innokkaana. Reissun jälkeen se suuntasi heti Primin kanssa laitumelle ja piehtaroimaan. Yllätys.Tänään kävin liikuttamassa Essin jo aamulla ja otettiin sen jälkeen muutamia kuvia. Illemmalla suuntaan takaisin Kauhajoelle ja käyn ensimmäiseksi liikuttamassa Barbin. Tiistaina meidän kouluporukka tulee B:n tallille ratsastamaan ja itse saan siinä olla taluttajana. Mahdollisesti myös liikutan B:n jo aiemmin, joten valmennus saattaa jäädä välistä.


2 kommenttia:

  1. Ootko nyt etsinyt Essille ylläpitäjää? :) Vai onko sen tarkoitus jäädä kotiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei ole löytynyt sopivaa, eli etsinnässä on. Jos siis kiinnostusta on, voi mulle laittaa rohkeasti esimerkiksi sähköpostia tulemaan (beeda74[at]gmail.com) :)

      Poista