maanantai 10. elokuuta 2015

Turvallisesti KOTONA

Reilu 43h matkustamista sisältäen pari laivamatkaa ja monta kilometriä
- nyt me ollaan turvallisesti kotona.

Huhhuh. Ensimmäisenä voin sanoa, että aika väsynyt olo on vieläkin matkustamisesta. Perjantaina suuri hevosauto saapui tallille Tanskassa ja nappasi meidät kyytiinsä. Sain nähdä ja kokea millaista on kuskata montaa hevosta paikasta A paikkaan B ja mennä samalla todella kireällä aikataululla. Monta tuntia autossa ja välillä laivassa muutaman tunnin unilla vei paljon voimia - varsinkin Barbilta. Matka ei sujunut täysin ongelmitta ja osa hevosista järjesti pientä äksöniä matkan aikana. Kuitenkin Barbi oli fiksu ja lähinnä söi ja joi matkan ajan. Tullessaan Tanskaan Barbi oli hyvin väsynyt ja pökkyräisen oloinen, mutta tällä kertaa se näytti vain vähän väsyneeltä. Ehkä nyt se oli saanut paremmin levättyä matkalla tai seura oli parempaa - who knows.


Viimeiset päivät Tanskassa olivat tapahtumarikkaita ja kone on täyttynyt lisää kuvista/videoista. Kunhan vain kerkeän aion käydä materiaalin läpi ja saada videoista tehtyä koosteita. Olen suunnitellut tekeväni myös matkasta Suomeen oman postauksen, koska matkan aikana kuvasin suhteellisen paljon. Toivopostausideoita saa edelleen heitellä ja näin ennen koulun alkamista aikaa pitäisi olla jonkin verran enemmän (mahdollisesti).


Pienoinen kulttuurishokki tuli heti Ruotsin laivassa, jossa suomalaisiakin oli enemmän. Olin jo ihan unohtanut suomalaisten junttiuden ja sen, että paljoa ei muita moikkailla tai hymyillä. Suomenkielen kuuleminen kaikkialla oli lisäksi outoa ja vähän tuli siellä jo tanskankieltä ikävä. Suomeen saavuttua aamupalana oli puuroa ja nähdessäni raejuuston pöydällä meinasin hyppiä ilosta. Sitä oli tullut kaipailtua Tanskassa ollessa. :D Suomessa oli jäljellä 4h ajomatka tallille ja sinne päästyä Barbi sai mennä laitumelle. Primm ja Essi laukkasivat heti laitumelta katsomaan kuka saapui ja Essi oli heti mustasukkainen. Yli 2kk Essiä näkemättä olihan sille tullut laitumella vatsaa (kuten joka vuosi...) ja sitä saakin nyt alkaa poistamaan. Aluksi Essi tuntui olevan loukkaantunut minulle ja pienen moikkaamisen jälkeen lähti käppäilemään poispäin. Se oli varmana luullut minun täysin jättäneen sen - raasu. Tallille on myös saapunut uusi hevonen, jolla kokoa riittää! Kaikki hepat näyttivät poneilta sen vieressä ja minäkin tapilta

Barbi sai 6 asti olla ulkona ja haettiin hepat vähän aiemmin sisälle. Essillä menin kiertämään yli tunnin maastolenkin nautiskellen. Virtaa riitti ja Essi olisi halunnut laukata kunnolla kaikki ylämäet. Halusin kuitenkin tehdä vain rennon maaston, joten laukattiin hyvin vähän. Sää oli lämmin ja aurinko paistoi - hymy oli korvissa asti koko matkan. Essin kanssa menemistä olikin kaivannut heti ensimmäisestä päivästä lähtien.


Tänään menen Essillä aavistuksen tehokkaammin ja Barbin annan palautua rankasta matkasta.
Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti