perjantai 24. heinäkuuta 2015

Vapaapäivän plussia ja miinuksia


Leppoisaa oloa ja rentoutumista - tai sitten ei.Ensimmäisenä kuullessaan vapaapäivästä tulee ensimmäisenä mieleen "jes, saa nukkua vähän pidempään" ja mikäs sen ihanampaa. Tosin itse en ole monesti pystynyt  siihen, koska olen herännyt joko lintujen riehumiseen tai vain rutiinin takia. Olisi kätevää omistaa sellainen "ON/OFF"-nappula, jota voisi käyttää kropassaan (miksei myös ajatuksien kanssa). Olen saanut huomata, että myös niinkin mukavassa asiassa, kuin vapaapäivässä on myös huonot puolensa. Aikaa on tehdä kaikkea, mutta myös miettiä kaikenlaista. Normaalisti saan juosta paikasta toiseen ja ei ole aikaa jäädä miettimään syvällisiä. Koti-ikävä iski heti ensimmäisenä vapaapäivänä ja tuli hetki, jolloin teki mieli vain painua petiin ja kelata koko pävä ohitse, että pääsisi taas töihin. Mitä ihmettä? Tuolta minusta tuntui ensimmäisenä vapaana - hassua.

Hevosten kanssa aika kuuluu nopeasti ja monesti havahtuu siihen, että kello on jo 6 illalla. Kun on lista täynnä tekemistä ja on mentävä paikasta A paikkaan B ei kerkeä murehtia. Vapaalla ollessa sitä suunnittelee rentoutuvansa, ehkä syövänsä enemmän ja nauttivan kelistä. Itseäni alkaa monesti silloin tylsistyttämään, koska auringossa makaaminen ei niinkään ole oma juttuni. Toki, jos on kavereita mukana niin kuluu aika silloin rupatellessa. Olen monesti seilaamassa tai viettämässä aikaa muiden kanssa, kun vapaapäivä osuu kohdalle - tällöin vp on enemmän, kuin odotettu. Pyrin pysymään sängyssäkin kauemmin ja olemaan tekemättä mitään raskasta tai tulevan työpäivän töitä - monesti siinä epäonnistuen. "Beeda..sulla on vapaa" lause on tullut kuultua useaan otteeseen, kun olen alkanut puuhastelemaan tallissa jotain. Jostain syystä poden huonoa omaatuntoa, jos olen tekemättä mitään. Nähdessäni muiden tekevän töitä, tunnen oloni laiskaksi, jos en auta. Tiedän tämän olevan typerää ja turhaa, koska paiskin töitä monesti sen 6 päivää viikossa ja olen ansainnut levätä.

Esimerkiksi tältä on jotkut mun vapaapäivät näyttäneet:
 Ensimmäistä kertaa sukeltamassa laitteiden kanssa!

Aluksi en tosiaan osannut nauttia vaapaista ja meinasin niinä päivinä vain stressata turhasta. Nykyään olen jo kehittynyt tässä asiassa ja osaan jopa nukkua aavistuksen pidempään - hyvä minä *taputapu*. Parhaimmat päivät on, kun lähdetään porukalla jonnekkin ja nautitaan yhdessä. Yksi ilta mentiin talliporukalla pelaamaan mölkkyä, syömään, tekemään nuotio ja paistamaan vaahtokarkkeja. Istuttiin yli puolenyön nuotion ääressä ja juteltiin kaikesta mahdollisesta. Parhautta. ♥

Seuraavasta vapaapäivästä saan nauttia itseasiassa huomenna ja jos kaikki meenee kuten on suunniteltu...tulee lauantai olemaan yksi hienoimmista päivistä täällä! Pitää vain toivoa, että luvattu myrsky ei tule ja päivä olisi aurinkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti