perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tältä näytti mun torstai!

Klo: 1:20
Herään siihen, että huoneen ilma on kuin saharassa - patterin päälle jättäminen..ei niin fiksua.

Klo: 5:10
"Nukuinko pommiin? Mitä se kello on? Jaa, tunti vielä aikaa nukkua.."

Klo: 6:06 
Puhelimen herätyskello alkaa hiljalleen soida. Väsyttää enemmän, kuin viideltä ja tekisi mieli nukkua vielä hetki. Hyppään sängystä, vaihdan ratsastushousut jalkaan ja laitan pelkän topin päälle. Menen toivottamaan huomenet toiselle tallitytölle, suuntaan tekemään aamutoimia ja sen jälkeen isompaan talliin jakamaan ruokaa.


Klo: 6:40
Molempien tallien hepat on saaneet ruokansa - heinät ja kaurat. Suunnataan yhdessä aamiaiselle ja pöydän ääressä suunnitellaan, kuinka saataisiin mahdollisemman tehokkaasti päivän työt tehtyä. Ruuan jälkeen laitan yhden hevosista valmiiksi ja suuntaan ulos ratsastamaan. Lämpötila on jo 20 astetta, vaikka kello on vasta vähän yli seitsemän.

Klo: 7:45
Toisen hevosen vuoro ja kyseessä on nuori, mutta osaava Tanskalainen pv - pieni skater boy. Hevonen on jo alusta lähtien hyvän tuntuinen, eikä missään vaiheessa tee mitään typerää. Hevonen hikoaa normaalistikkin paljon ja kiitos korkean lämpötilan, ollaan molemmat hiessä treenin jälkeen. Treeni ei ole pitkä, mutta tehokas ja koska hevonen tuntuu hyvältä, lopetan aiemmin.


Klo 8:19
Kolmannen hevosen vuoro, kyseessä on tallin "ei stara", entinen laukkahevonen. Alkuun taivuttelen ja teen loivia väistöjä käynnissä. D on hyvällä tuulella ja kuuntelee tarkkaavaisena, eikä jaksa välittää vieressä riehuvista linnuista. Tuntuu, että sulan satulaan ja hiki vain virtaa päästä. Huuhtelen treenin jälkeen D:n ja vien satuloita paikoilleen.


Klo 8:45
Aika alkaa kuskaamaan hevosia ulos - normaalisti hevoset menevät ennen 8 pihalle, mutta kuumuuden takia ne menevät myöhemmin. Yksi työntekijöistä ei ole saapunut vielä tallille, mutta aloitetaan F:n kanssa kahdestaan. Onneksi 9 jälkeen saapuu henkilö paikalle ja hepat saadaan ripeästi ulos.


Klo 10:05
Tallityöt tehtynä ja aika liikuttaa vielä yksi tallin hevosista, Midnight. Vaellan laitumelle ja Midnight tulee aavistuksen vastaan minua. Lämpötila on 24 astetta ja M on aivan nihkeän tuntuinen. Saadessani M:n satuloita suuntaan maneesiin ja pyydän F:n mukaan, jotta jos jotain tapahtuu niin on joku auttamassa. Menen ensimmäistä kertaa ilman Tinaa ja heti alusta alkaen ilman liinaa. M käyttäytyy hienosti, seisoo nätisti paikallaan noustessani selkään jakkaralta ja alkaessani kiertämään maneesia.  Teen käynti-ravi-siirtymisiä ja isoja ympyröitä. Ajoittain Midnightia laiskottaa, mutta se tekee silti hienosti sen mitä pyydän. F ottaa meistä muutamia kuvia ja videoita ja suunnataan sitten talliin.

Klo 10:40
Mennään porukalla sisälle syömään lounasta, muut syövät lähinnä leipää, mutta itse teen salaattia lisäksi. Ruuan aikana puhutaan Suomesta, Norjasta ja millaisia eroja kulttuureissa on. Ihmetellään F:n kanssa suklaan suurta käyttöä Tanskassa ja kuinka erilailla joitain asioita syödään (...se leipä mm.). Ruuan jälkeen suuntaan täyttämään vesiä ja varsat vain nukkuvat maassa. Nappaan Barbin sisälle ja laitan sen valmiiksi treeniin.

Klo 12:05
Olen aloittanut Barbin kanssa ja lämpötilan vuoksi en tee mitään erityisen raskasta treeniä.Paljon väistöjä ja siirtymisiä sekä loppuun muutamat vastalaukat ja laukanvaihdot. Barbi tuntuu hyvältä ja se on yllättävän vireä ottaen huomioon lämmön. Olen treenin tyytyväinen ja sen jälkeen Barbi pääseekin kunnon pesulle. Pestessäni sitä se meinaa nukahtaa paikalleen ja nauttii selkeästi viilennyksestä. Myrkyt turkkiin ja takaisin laitumelle!

Klo 13:20
Omat työni on tehty, Fredillä on muutama homma jäljellä. Vaihdan shortsit jalkaan ja toisen topin päälle. Hengailen lähinnä tallissa ja mennään sitten F:n kanssa hetkeksi oleskelutilaan katsomaan Orange is the new black-sarjaa.

Klo 15:30
Napataan varastosta pyörät Fredin kanssa ja lähdetään polkemaan kauppaan. Matkaan kuluu vajaa 10 minuuttia ja onneksi pieni tuuli viilentää. Ostetaan ensimmäiset jäätelöt ja otan myös porkkanoita Barbille. Kaupalta poljetaan tallille viemään jäätelöt pakastimeen ja ruokkimaan hevoset. Ruokkimisen jälkeen hypätään taas pyörien selkään ja poljetaan läheiselle kirkolle. Kirkolla ei ollut ketään ja saatiin rauhassa ottaa kuvia. Hautausmaa poikkesi paljon siitä mihin oli tottunut ja paikka oli todella kaunis! Valitettavasti kirkko on auki vain sunnuntaisin, joten sisälle ei päästy katsomaan.Klo 18:55
Illallisen vuoro, jonka Jack on meille valmistanut. J on tehnyt minulle kasvispihvejä, jotka yllättivät todella maullaan. Monesti kasvispihvit saattavat olla liian mauttomia, mutta noissa makua löytyi. Pihvien lisäksi oli tarjolla avokadopastaa sienillä ja salaattia. Ruuan jälkeen on maha täynnä ja mennään tsekkaamaan varsojen vesiä laitumelle.


Klo 20:34
Sammutetaan musiikki ja valot isosta tallista ja mennään tekemään viimeiset työt uudessa tallissa - Heinät karsinoihin ja kakat pois. Hommien jälkeen mennään oleskelutilaan ja saadaan rentoutua. Muutamien sarjojen katsomisen jälkeen on aika painua pehkuihin ja valmistautua huomiseen.


Maanantaina Fredi lähtee pois, mutta ilmeisesti joku toinen tyttö on tulossa heti tänne, joten apukäsiä pitäis olla. Huomenna töiden jälkeen mennään mahdollisesti urheiluveneellä seikkailemaan - apua.

Hauskaa perjantaita! 

2 kommenttia: