tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kyllä me hypätäänkin!

"Mikset hyppää Barbilla Tanskassa? Miks te ette hyppää? Hyppäättekö te ollenkaan siellä?"

Pieni kuulumispostaus teille!

Paljon on kyselty hyppäänkö Barbilla täällä ollenkaan ja jos en hyppää niin miksi. Tämä talli on kouluratsastustalli ja tallin hevosilla ei hypätä esteitä. Tänne saapuu ratsastajia välillä muualta estevalmennukseen ja kyllä pari tallin poneistakin joskus esteitä menee. Kuitenkin pääpainotus on todella koulussa ja esteet eivät ole suurella käytöllä. Noh, miksi minä en ole niitä mennyt niin paljon? Yksinkertaisesti siksi, että aika on muutenkin kortilla ja esteiden rakentamiseen kuluu oma aikansa. Ollaanko siirrytty täysin tuuppareiksi? Älkää huoliko, ei olla - kyllä me esteitäkin mennään. Täällä ollessa ollaan luonnollisesti keskitytty kouluun ja ollaan sillä saralla valmentauduttu ahkeraan.

Yhtenä päivänä omistin enemmän aikaa ja käytinkin samalla hyväkseni edellisenä päivänä kasatun esteradan. Barbi oli innoissaan esteistä, mutta ei ollut ollenkaan liian kuuma. Keskityin lähinnä jumppailemaan sitä ja alkuun menin vain pienempiä esteitä erilaisilla teillä. Lopuksi nostin esteitä hieman ja tein paljon käännöksiä. Barbi oli letkeä ja yhtä ihana hypätä, kuin ennenkin. Oli noita esteitä tullutkin jo vähän ikävä, mutta kyllä tämä pieni taukokin on tehnyt todella hyvää. Barbi on tullut paljon tasaisemmaksi ja on suorempi, joka näkyy myös esteillä. Suomeen palatessa hypätään enemmän ja varmasti teen enemmän puomitehtäviäkin.

Operaatio vasemman käden aktivointi on ollut käynnissä, koska meinaan välillä olla sillä liian "heikko". Väistöjä Tina on kehunut ja sanonut meidän tulleen niissä paremmiksi ja siirtymisetkin on vain parantuneet. Lisätessäni laukassa saan olla enemmän mukana niin kädellä, kuin istunnallakin. Sama juttu ravissa ja tätä olenkin viimeisimpinä päivinä treenaillut jokaisen hevosen kanssa.


Kuten on saattanut postauksia lukiessa huomata, en ole sanonut kertaakaan B:n olleen minään päivänä erityisen huono. Se on ollut päivittäin kiva, joskus toki saattanut olla aavistuksen laiska tms., mutta mitään ongelmia ei ole ollut. Tätä olinkin ihmetellyt ja melkein odottanut, koska sellainen huonompi päivä osuisi kohdalle. Noh, sitä saa mitä tilaa. Tänään tein B:lla tunnin tehokkaan koulutreenin, jonka aikana B:lla tuli 2 kiukuttelukohtausta. Ensimmäinen taisi tulla alkuverkan jälkeen pyytäessäni sitä enemmän eteenpäin oven luona, joka kolisi ja jota se mulkoilikin. Pari pientä pukkia reaktiona raippaan ja asenteella "tee ite". Tilanne nollaantui nopeasti ja B oli paljon terävämpi sekä keskittyi minuun. Väistöissä se oli todella hyvä jokaisessa askellajissa! Toinen kiukuttelukohtaus tuli sen keskittymisen herpaantuessa muiden hevosten alkaessa hirnumaan ulkona. Jatkoin työskentelyä ilman isompaa reaktiota ja hyvin päästiin taas töihin. Treeni ei mennyt 100% putkeen, mutta noita paria kohtaa lukuunottamatta oli siinä lukuisia hyviäkin pätkiä.

 Se oli vielä hetki ennen kuvaa puhdas..

Vaikea uskoa, että vajaa 2 viikkoa on jäljellä aikaa..sitten ollaankin Suomessa ja suuria muutoksia tulee tapahtumaan. Jännittää ja vähän pelottaa, mutta uskon meidän selviävän. Kunhan nyt ensin päästään Suomeen ehjinä niin voi huokaista helpotuksesta. Kisat lähenee ja paljon on vielä sitäkin varten tehtävä. Täältä lähtee mukaan muutama hevonen ja onkin pieni säätäminen kyytien ja aikataulun kanssa. Posti ei ole vieläkään tuonut pakettia ja tällä hetkellä en edes tiedä missä se menee - eikä muuten tiedä postikaan, hienoa. Onneksi on ystäviä, jotka pelastavat hädästä. :)Tänään tallille saapui 2 kissanpentua ja pian pitäisi pieniä koiranpentujakin juoksennella pihalla. Tallin koira on käyttäytynyt tänään niin omituisesti, että h-hetken luulisi olevan lähellä. Huomenna juhlitaan yhden henkilön synttäreitä ja innolla odotan mitä päivä tuo tullessaan. B:lla menen huomenna valmennukseen ja liikutan ohessa muita heppoja sekä teen normi tallityöt.

Speciaalia postausta on luvassa piakkoin, joten kannattaa pysyä kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Ratsastat super hyvin ja teet ihania postauksia!:) Kirjoitatko näistä suurista muutoksista blogiin jossain vaiheessa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Tulen niistä kyllä jossain vaiheessa kertomaan :)

      Poista