keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Knuthenborg Safaripark

Pohjois-Euroopan suurin safaripuisto, 1000 upeaa eläintä
- Yksi parhaista kokemuksista ikinä

SIJAINTI: Tanska, Maribo
HINNASTO: 
(1-19 henk.)
-Lapset(3-11v.) 17e
-Aikuiset 29.86 e


Puiston sivut (kielinä tanska/saksa/englanti)

WOW. Sana, jonka taisin "muutaman" kerran sanoa kierrellessä puistoa. Olin kuullut puistosta paljon muilta tallilaisilta ja odotukset sitä kohtaan olivatkin korkealla. Lauantainen reissu oli lähellä peruuntua myrskyn takia, joka riehui yöllä ja aamulla. Vettä todella satoi ja en sen takia pystynyt nukkumaan kovin pitkään, vaikka vapaapäivää vietinkin. Onneksi sade lakkasi ja aurinko palasi taivaalle ennen 12 ja lähdettiin yhdessä Emilien, E:n äidin ja heidän serkun kanssa puistoon.

Puisto sijaitsi yllättävän lähellä tallia ja sinne meni ajaa ehkä reilu vartti, jos sitäkään. Puistoon johti pitkä tie, jonka reunoja koristivat isot puut. Puiston hintaluokka oli aikuisilta se noin. 30e, joka on aika paljon, mutta se oli kyllä täysin sen rahan arvoinen. Puistoa ympäröi suuri kivimuuri ja eläinten alueet oli jaettu suurilla aidoilla, mutta puistossa pystyi kiertämään omalla autollaan. Itseäni ihmetytti se, että eläimet eivät tosiaan yrittäneet ylittää puomeista tehtyä ylityskohtaa, joiden yli autoilla mentiin. Kaikkien eläinten alueet eivät siis olleet täysin suljettu, ainoastaan petoeläinten, kuten tiikereiden ja susien. Lisäksi mietin, kuinka suuri luottamus on vierailijoita kohtaan, koska missään vaiheessa ei ollut mitään turvallisuustarkastusta. Varsinkin, kun saa omalla autollaan ajaa ja mennä aivan eläinten luokse on siinä monia riskejä (myrkyttäminen, yliajaminen..).


Ensimmäisinä eläiminä olivat aasit sekä vuohet ja auton sai parkkeerata tien reunaan, astua ulos ja mennä rapsuttelemaan eläimiä. Aaseja oli kaikkialla ja ei tiennyt ketä alkaisi ensimmäisenä silitellä. Vietin suurimman osan aikani kaikkein nuorimman ja karvaisimman aasin kanssa - teki mieli ottaa se takakonttiin ja salakuljettaa B:n mukana suomeen. Seuraavalla alueella oli mm. kirahveja, jotka viettivät aikaansa vähän kauempana tiestä. Muutamat seeprat olivat asettuneet komeaan riviin tien viereen ja poseerasivat kunnolla yleisölle. Nähtiin kameleita, jotka olivat puolestaan tukkimassa tietä. Astuttiin ulos autosta ja mentiin sitten rapsuttelemaan hetkeksi niitäkin. Työntekijä sai vähän hätyytellä niitä poispäin, jotta autot voisivat jatkaa matkaansa. :')

 Jengi kasassa

Saatiin myös todistaa vasta hiljattain syntyneen vasan (vai miksi noita kutsutaankaan) ensimmäisiä askeleita. Puistossa oli myös pari linnaa, jotka voi osan ilmeisesti myös vuokrata käyttöön. Kaikkein isoimmassa linnassa asuu puiston omistaja perheineen. Onhan se kyllä aika uskomatonta asua keskellä lukuisia eläimiä. Aamulla, kun katsoo ilkkunasta niin voi tuntea olevansa afrikassa. Aika cool, jos en sanoisi. Eläinten aitaukset olivat _todella_ isoja ja paikka oli ihan jotain muuta, mitä esimerkiksi Suomessa on tottunut näkemään.

 Puiston perustajasta tehty patsas
Katsoessa ympärilleen ei vain voinut uskoa paikkaa edes todelliseksi. "Vitsit, mä olen oikeasti täällä.." melkein teki mieli nipistää itseään varmistaakseen kaiken olevan totta eikä unta. Sarvikuonot hengailivat ensimmäiseksi kauempana tiestä, mutta toisella kertaa ohi ajaessamme tulivat ne aivan autoon kiinni. Vähän alkoi sydän hakata niin ison eläimen mennessä auton edestä ja pysähtyen hetkeksi katsomaan meitä. Ne eivät todella olleet hentoisia otuksia, massaa löytyi ja voimaa! Shetlanninponeja käytiin myös moikkailemassa ja samalla alueella oli muutama kameli. Yksi kameleista makoili tyytyväisenä maassa ja mentiin sitä silittelemään. Shettikset ja muut hepat olivat puistossa varsin...määrätietoisia. Ne saattoivat vain päättää, että minä tulen tästä ja sai itse väistää tieltä pois. Varsat meinasivat syödä kameran ja yksi näykkäsi seurueen nuorimmaista varsan tullessa luokse. On ne vaan kivoja, suloisia ja niin viattomia.


Tiikereitä katsoessa oltiin sen verran onnekkaita, että ne pyörivät aivan meidän lähettyvillä. Aluksi mentiin lasin taakse kävellen katsomaan ja yksi niistä oli aivan lasin vieressä. Siinä sitä sitten istuttiin muutaman senttimetrin päässä upeasta, isosta eläimestä. Palattiin autolle ja mentiin aitaukseen auton kanssa - sopivasti yksi tiikereistä ylitti tietä meidän edestä.


Tiikereiden jälkeen pidettiin pieni piknik-tauko ja nautiskeltiin auringosta. Siirryttiin katsomaan apinoita ja päästiinkin heti traktorin vetämään vaunuun, joka ajoi apinoiden aitauksessa. Meille annettiin ennen vaunuun nousua ruokaa, jota saatiin antaa vaunun sisältä apinoille. Alueelle päästyä apinat alkoivat heti hyppiä katolla ja ikkunoiden luona kerjäämässä ruokaa. Aiemmin alueelle oli saanut ajaa omalla autollaan, mutta apinat olivat ilmeisesti alkaneet tuhoamaan auton peilejä ja antenneita...:-D


Lukuisia erilaisia eläimiä tuli nähtyä, monia tiesi jo entuudestaan, mutta tuli siellä muutama uusikin tuttavuus. Sudet söivät meidän tullessa jonkun hevosen jalkaa tyytyväisenä. Sudenpentuja oli useita ja ne näyttivät niin paljon koiranpennuilta. Tuolla on myös mahdollisuus yöpyä susien häkin vieressä olevassa mökissä (välissä susiin vain lasiseinä) esimerkiksi oman luokan kanssa. 

  Niin suloinen!


Kuvia ja videoita tuli kamera täyteen ja kauan siinä menikin käydä niitä läpi. Jos ikinä teille tulee mahdollisuus lähteä käymään Tanskassa ja mietititte minne kannattaisi mennä - suosittelen todella lämpimästi tätä puistoa. Niin hieno ja suuri paikka, jossa näkemistä sekä tekemistä riittää. Siellä on myös suuri leikkipuisto ja uimapaikka, joten uikkaritkin voi halutessaan ottaa mukaan. Ostin itselleni tuolta laukun ja pari tuliaista kotiin.

Ihanaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti