sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ensimmäiset kisat Tanskassa

Rento hevonen, sujuvat radat ja hyvä mieli. Noilla sanoilla voisin kuvailla meidän ensimmäisiä kisoja täällä Tanskassa.


Viime lauantaita
oli pitkään odotettu ja vähän jännitetty. Barbin käyttäytymistä tai kisapaikkaa en jännittänyt, ainoastaan sitä muistaisinko molemmat radat kunnolla. Lisää stressiä toi posti, joka ei ollut (eikä ole vieläkään tuonut..) yli 2 viikonkaan jälkeen tuonut pakettia, joka sisältää kaikki kisatavarat. Onneksi sain lainaksi yhdeltä tallitytöistä kisavaatteet ja Barbi sai huovan sekä suojat Tinalta. Kisat eivät olleet kooltaan9 isot ja ne järjesti Midtlollands Rideklubin seura Rødby nimisessä kaupungissa.

Alunperin minulla piti olla koko päivä vapaa, mutta se siirtyikin sitten parin muuttujan takia seuraavalle päivälle. Nousin siis 6 maissa tekemään tallia ja liikuttamaan hevosia. Perjantaina olin pessyt Barbin kokonaan ja laittanut sille yöksi pintelit jalkoihin, jotta eivät hohtavan valkoiset jalat heti likaantuisi. 12 aikoihin toin Barbin sisälle laitumelta ja aloitin letittämisen. Mikään kiire kisoihin ei ollut, koska oma lähtöni oli 3 aikoihin. Barbi meni hienosti hevosautoon ja oli kuin kotonaan - söi heinää ja nautti maisemista. Kisapaikalla kerkesin katsomaan muiden ratoja ja verkkasin kevyesti B:n. Se tuntui alusta alkaen todella rennolta ja hyvältä! Me
ntiin helpot luokat, jotta saataisiin varmasti hyvät kokemukset ja voitaisiin lähinnä vain "lasketella menemään".


Ensimmäisenä mentiin Lc2-A ja Barbi oli radan aikana tasainen, olisin saanut aavistuksen ratsastaa enemmän eteenpäin oikeassa laukassa. Numerot pyöri enimmäkseen 7 ja 7½, huonoin oli 6½, joka tuli aavistuksen pienestä ympyrästä. Radan jälkeen Tina sanoi radan olleen todella hyvä ja meidän näyttäneen hyvältä. Tulos 70% ja 1 sija. "Monia hyviä kohtia" oli tuomarin kommenttina.Sain jonkin aikaa kertailla toista rataa ja kävellä Been kanssa. Seuraavaksi mentiin Lc3, B tuntui nyt energisemmältä alkuun ja oli hyvän tuntuinen. Se olisi saanut olla jossain kohdissa tasaisempi etuosasta, josta Tuomari kirjoittikin. Numerot pyörivät samoissa kuin edellisessäkin luokassa, 2x 6,5 ja nekin tulivat B:n ollessa epävakaa etuosasta. Tulos 69,64% ja 2 sija. Tottelevaisuudesta B sai 7/7!

Huvittavaa oli kuinka vaikeaa oman nimeni lausuminen oli kuuluttajalle. :D Beeda vaihtui Brendaksi välillä ja sukunimi loppui hyvin lyhyeen. Ratojen jälkeen otin varusteet pois ja syöttelin Beetä hetken vihreällä. Nopean palkintojenjaon jälkeen lähdettiin kohti tallia ja Barbi söi varsin tyytyväisenä autossa heinää. Kisapaikalla oli ihana huomata, kuinka ihmiset tulivat puhumaan ja kehumaan meidän ratoja. Voin kyllä itsekkin myöntää, että Barbi näytti pirun hyvältä nuo valkoiset suojat ja bootsit jalassa! Pitänee alkaa metsästämään meille samanlaisia...;-)
Meidän ensimmäiset kisat menivät siis varsin mukavasti - seuraavissa kisoissa mennään sitten ainakin toinen eri luokka.
 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti