tiistai 7. heinäkuuta 2015

6 hevosta, 3 valmennusta

Treenata ei voi koskaan liikaa - vai voiko? Tämä päivä on ollut kiireinen, mutta on sitä kerennyt välillä hetken olemaankin. Päivä alkoi ruokinnalla ja 7 maissa olin jo aloittanut ratsastamaan yhtä hevosista. Tämän jälkeen nopeasti aamupalalle ja hevoset ulos. Saatuani tallit valmiiksi ratsastin 2 hevosta lisää sillä aikaa, kun Tina oli pitämässä valmennusta muualla. (Tina tosiaan palasi maanantaina kisoista, mukanaan 2 voittoa!) 7-vuotias meni tänään ehkä parhaiten mitä se on aiemmin mennyt ja sain tehtyä sen kanssa enemmän. Toinen hepoista oli tänään ihan ok, alkuun meinasi välillä takkuilla oik. kierroksessa. Sen kanssa jumppailin enemmän ja tein lukuisia siirtymisiä.


Tinan ilmoittaessa olevansa tulossa hain yhden hevosista laitumelta ja saadessani sen valmiiksi menin kävelemään kentälle. F oli valmennuksessa todella kiva ja Tina sanoikin, että meidän yhteistyö on parantunut ja yhteinen sävel on alkanut löytymään. F liikkui hyvin eteenpäin, vasemmalle se meinasi alkaa kiihtymään laukassa. Valmennuksen jälkeen hoidin F:n, vein sen takaisin laitumelle ja nappasin Midnightin seuraavaksi. M:n kanssa mentiin maneesissa ja valmennuksen aikana sai hikoilla urakalla..Lämpötila oli ehkä noin 24 astetta ja M meinasi lopussa olla ihan poikki. Sain ihan kunnolla tsempata sitä liikkumaan eteenpäin ja tekemään töitä. 

Pestyäni Midnightin valmennuksen jälkeen oli vuorossa viimeinen, mutta oma suosikkini - Barbi. B oli innolla tulossa laitumelta ja tökki turvallaan täyttäessäni vesiastiaa, "mennään jo, mennään jo". Valmennus meni todella hyvin ja saatiin paljon kehuja. Tina sanoi B:n liikkuvan paremmin, "...se johtuu kyllä susta, koska sä todella ratsastat!". Vasemman käden kanssa sain painia, koska meinasin helposti ottaa sillä liikaa kiinni. Väistöt sujui mukavasti, vasemmalle väistättäessä sain olla tarkempi siitä, että takajalka ei alkanut ohittaa. Tina suositteli meidän menevän nyt paljon väistöjä ja että taivuttelisin sitä varsinkin vasemmalle. Valmennuksen aikana tuli pienet ötökät jatkuvasti naamaan ja käsiin kiinni, joten välillä oli hieman vaikea keskittyä. Pian valmennuksen loputtua alkoikin satamaan, joten ajoitus treenille oli aikalailla täydellinen.


Loppuun täytyy vielä kertoa, kuinka Barbi onnistui säikkäyttämään minut huolella viime viikolla. Perjantaina sille oli yhtäkkiä ilmestynyt  muutama julmetun kokoinen patti kaulaan ja pari pienempää kylkeen. Patit olivat niin suuria, että muutkin tallilla olleet niitä ihmetteli. Kyseessä oli ilmeisesti täällä olevien paarmojen puremat, joille B ilmeisesti on "vähän" yliherkkä. Lisäksi Barbi päätti myös hommata vähän lisää uudistuksia kroppaansa ja lauantaina sen silmä oli turvonnut. Pääsin siis keittelemään sille kamomillateetä - raukka näytti niin surkealta tuon jälkeen. Noiden tapausten jälkeen olen taas alkanut sulkemaan sen ikkunan yöksi, jotta ne eivät ainakaan niin helposti sitä löytäisi. Lisäksi myrkkyä on tullut käytettyä aavistuksen enemmän - sen haistaa. :'D Nyt patit on onneksi poistuneet kokonaan ja silmäkin ihan normaali. 

Videoita on luvassa, mm. kesäkuun viimeisiltä päiviltä! Toivottavasti teidän viikko on alkanut mukavasti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti