lauantai 27. kesäkuuta 2015

Treeni kulkee ja niin minäkin!Ah, ihana vapaapäivä - sinua olinkin vähän jo kaivannut. Päivät on vilisseet silmissä ja aikaa on tullut vietettyä eri satuloissa. Olen parin päivän sisään saanut taas imeä itseeni useita upeita kokemuksia. Seilaamista merellä (kyllä, itse ohjasin välillä!), yksin hevosautolla ajelemista ja navigointia ympäriinsä. Mitään ongelmia ei tullut liikenteessä ja opin nopeasti ajamaan tuota autoakin, ratti on vain oudon tuntuinen niin matalalla. Varsat on karanneet kahtena peräkkäisenä yönä toiselle laitumelle ja ollaan saatu niitä metsästää sekä korjailla aitaa. Aina tietenkin juuri niinä päivinä, kun olisi oltava todella nopea..

Puhelin on täyttynyt moneen otteeseen kuvista ja varsinkin seilatessa merellä tuli niitä otettua. Oli jännittävää ajaa isohkoa venettä satamassa ja sitten keskemmällä merta. Sää ei ollut silloin mitenkään otollinen, kiitos todella kovan tuulen. Hienosti vain selvittiin reissusta ehjinä, onnistuin vain jotenkin polttamaan toisen korvani jossain vaiheessa. Miten? Aurinko tuskin näyttäytyi kunnolla ja näin pääsi käymään..:D Jos sää olisi ollut parempi oltaisiin ilmeisesti voitu mennä myös sukeltamaan, kuten J:llä ja muilla on keskiviikkoisin tapana.Torstaina hain juna-asemalta uuden tytön, joka saapui tänne Norjasta viikoksi kokeilemaan. Apukäsiä onkin jo vähän kaipailtu, koska hommaa on joinain päivinä todella enemmän, kuin tarpeeksi. Asemalta suunnattiin suoraan toiselle tallille, jossa Tina oli pitämässä valmennusta. Päivän aikana näytin paikkoja ja miten hommia tehtiin. Mennessäni ratsastamaan Barbia sain myös kuvaajan itselleni, joten viimein saatiin materiaalia myös meidän treeneistä! Barbi on ollut aavistuksen normaalia väsyneempi ja uskon sen johtuvan tästä erilaisesta ilmastosta sekä laitumella olemisesta. Olen alkanut nostamaan ruokamäärää ja tällä hetkellä se saa 0,5l kauraa aamuisin ja iltaisin. Elektrolyyttiä on tullut myös aina lisättyä ruokaan, koska B on treenien jälkeen monesti hionnut kunnolla.

Valmennukset on sujuneet B:n kanssa hyvin ja Tina on sanonutkin, että kehitystä on tapahtunut huimasti jo näinkin lyhyessä ajassa. Barbi kantaa itseään paremmin ja olen itse paremmin sen liikkeessä mukana (varsinkin käynnissä!). Siirtymiset sujuu hengityksellä, syvä hengitys ja heppa onkin jo ravissa tai käynnissä. Yllätyin itsekkin, kuinka nopeasti B toimi todella niin pienillä avuilla vaikka onhan se aina ollut todella herkkä. Ollaan katsottu lähellä olevia pienempiä kisoja, joihin suunniteltiin osallistua. Ohjelmat, jotka kai menen on tasoltaan hyvin helppoja ja lähinnä ekat kisat olisi tarkoitus vetäistä vain hyvällä fiiliksellä, rennosti. Onneksi tulkkeja on tarjolla, joten ei yksin tarvitse yrittää Google-kääntäjällä vääntää ohjelmien parissa.


Nuoret hepat on toimineet ja ollaan alettu löytämään yhteinen sävel. Midnight on vienyt paikan jo sydämestä ja sen kanssa on mukava työskennellä. Ollaan päästy hyvin eteenpäin ja menty ravia ilman liinaa, nyt juoksuttaessa alan treenaamaan sen ravi-laukka-siirtymisiä. Kun ne alkaa liinassa sujumaan hyvin niin aletaan menemään niitä selästä käsin. Toinen nuoremmista hevosista on luonteeltaan sellainen "skater boy" ja osaa olla todella haastava käsitellä ajoittain. Ratsastaessa se kuitenkin työskentelee ja tänäänkin treeneissä se todella halusi miellyttää minua ja kulki, kuten kuuluikin. Alkuun se saataa hössöttää ja käydä kierroksilla, mutta yleensä se nopeasti rauhoittuu ja sitä on mukava ratsastaa.

Suunnitelmissa olisi tänään lähteä pyöräilemään ja katsomaan paremmin lähiseutua Norjalaisen tytön kanssa. Lähellä on yksi todella hieno kirkko, jonne aikain olisi mukava päästä käymään ja ottaa kuvia. Huomenna lähdetään porukalla seilaamaan ja jos sää sallii niin uimaankin olisi tarkoitus mennä. Tällä hetkellä asteita on 22 ja ilma hyvin kostea - tarkenee olla topilla!

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti