keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Roskilde Dyrskue


Paras tapa viettää syntymäpäivä?

- Tietenkin lähteä Tanskassa kerran vuodessa järjestettävään suureen tapahtumaan, joka jättää sanattomaksi. Noin 30 tuhatta ihmistä, kaikenlaisia eläimiä ja koneita, erilaisia ruokia sekä kojuja, unohtamatta UPEITA esityksiä!
"Roskilde Show on yksi suurimmista ja se pidetään vuosittain kesäkuun alussa Roskilden Dyrskueplads Roskilden eteläpuolella. Vuonna 2008 kävi yhteensä yli 80.000 kävijää kolmen päivän aikana"Yksi viikko on takana Tanskassa olemista ja jokainen päivä on ollut erilainen. 6.6 minua kysyttiin tulemaan mukaan Tanskassa järjestettävään jättimäiseen tapahtumaan, joka oli ilmeisesti jonkinlainen maatalousnäyttely. En tiennyt yhtään minkälainen tapahtuma olisi ja olinkin varsin sanaton heti paikalle päästyä. Pellot oli ajettu täyteen autoja ja ihmisiä vilisi kaikkialla. Alueelle astuessa alkoi vastaan jo tulla ratsastajia, jotka vain pujottelivat ihmisten seassa. Kojuja oli kaikkialla ja niissä oli tarjolla ruokaa, farmareille erilaisia laitteita, ratsastajille vaatteita, hevosille varusteita, trailereita ja kaikkea muuta.

Tapahtuma oli alkanut edellisenä päivänä, mutta hevoset ja muut eläimet olivat saapuneet jo torstaina. Suuria telttoja kiertäessä oli lehmät ja hevoset jaettu aikalailla rotunsa mukaan. Myös tallin, jossa itse olen töissä oli paikalla kaksi hevosta. Areenoja oli eri kokoisia, mutta isoimmalla oli käynnissä jatkuvasti jotain. Hevosia arvosteltiin ja tuntui, että minut olisi isketty keskelle elokuvaa. Tuomarit seisoivat alueella ja näyttivät lapuilla aina antamansa pisteet. Hevosia oli kaikenlaisia, oli työhevosia, shettiksiä, varsoja ja mitä nyt mieleen tulee.

Chinchilloita

Kierreltiin aluksi läpi koko alue, jossa menikin aikaa. Maistoin vähän tanskalaisten churroja, jotka oli vähän kuin donitseja eri muodossa ja lisänä jäätelöä. Jep, terveellistä. :D Lisäksi letut erilaisilla täytteillä oli suosiossa ja kaikenlaiset lihat. Yllätyksenä tuli minkkitehtaiden kannattaminen niin näkyvästi ja olihan siellä teltassa pakko pyörähtää. Siellä oli esillä erilaisia minkkitakkeja ja jopa chinchillan nahkoja. Yhtä takkia varten tarvitsee tappaa 100 chincillaa ja halpahan se ei todellakaan ole. Tänä vuonna on ainakin Tanskaan tullut muotiin käyttää minkistä tehtyä pampulaa ratsastuskisoissa. Se laitetaan nutturan ympärille ja niitä on ilmeisesti ainakin mustina ja valkoisina. Jännä nähdä leviääkö tämä Suomeenkin, itse en oikein innostunut ajatuksesta.

Tuli nähtyä paaaaljon lehmiä, hevosia, ratsastajia, varusteita ja muuta mukavaa. Löysin itselleni myös ratsastuspaidan, joka maksoi alle 30 euroissa. Tanskahan on Suomea kalliimpi maa, paitsi alkoholi ja maito ovat ainakin Suomea halvempia. Paljon olisi ollut ihania tavaroita, mutta hyvin onnistuin kieltämään niiden ostamisen itseltäni, "En tarvitse, en tarvitse, en tarvitse..." mantraa oli hoettava vaan mielessä.

Seuraavat ostokset Barbille?
 Tää hevonen oli niin magee!

Pitkän kiertelyn jälkeen mentiin isolle areenalle, jossa katsomot olivat jo aika täynnä. Mentiin talliporukalla hyville paikoille, joista näki hyvin koko alueen. Show alkoi orkesterilla, joka koostui lahjakkaista pojista, jotka soittivat muun muassa Mamma Mian kappaleita. Seuraavaksi kaikki esityksen hevoset saapuivat yhdessä areenalle - noin 60 rotua, jokaista 2. Esitykset olivat toinen toistaan upeampia ja näyttävämpiä. Oli esteratsastusta, Frozen-elokuvasta tuttuja hahmoja, ihania jättimäisiä työhevosia rallittelemassa, iso joukko issikoita ja oma suosikkini - valjakkoajoa! Siinä eri rotuiset hepat tulivat vuorollaan areenalle ja laittoivat menemään. Kuuluttaja kehotti ihmisiä hurraamaan, taputtamaan ja innostamaan kuskeja (...ja hevosia). Vauhtiahan riitti ja aika monta kertaa meinasi suu vain jäädä auki. Esitykset sujuivat muuten moitteitta, mutta yksi valitettava loukkaantuminen tapahtui yhden hevosen pillastuessa ja ratsastajan lentäessä pahasti maahan. Satulavyö oli ilmeisesti jäänyt löysälle, koska satula vain valui taaksepäin.

Shown jälkeen suunnattiin metsästämään autoa ja lähdettiin takaisin tallille - mukana paljon 'tarvittua' tavaraa. Jos mahdollisuus osuu kohdalle, kannattaa ehdottomasti mennä tuonne! Mieluusti menisin myös tulevana vuonna, ken tietää missä silloin ollaan menossa. :)

Ps. Barbi saapui tänään illalla tallille - ehjänä ja yhtä coolina, kuin yleensäkkin.♥

2 kommenttia:

  1. Vau miten hieno (ja valtava) tapahtuma, vähän kuin Apassionata mutta tuollaisena maaseutuversiona! :D

    VastaaPoista
  2. Itselle tuli kanssa Apassionata mieleen, mutta vaan paljon isompana versiona :D

    VastaaPoista