tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kuinka meni ensimmäinen valmennus?


Juoksemista paikasta A paikkaan B, uusien hevosten ratsastusta ja juoksuttamista ja monia muita töitä.  Niistä on koostuneet päivät ja välillä rytmi osaa olla niin tiuha, että meinaa itse unohtaa juoda kunnolla ja vähän pysähtyäkkin. Vasempaan jalkaan olen onnistunut saamaan 2 haavaa varpaisiin, jotka ei ole auttaneet yhtään työskentelyssä. En kuitenkaan valita, ahkeruus palkitaan ja paljon on tullut opittua. Kunhan nämä varpaat parantuisi niin  pystyisi paremmin juoksentelemaan ympäriinsä.

Olen alusta asti ratsastanut melkein päivittäin yhtä tallin hepoista , aloittanut ratsastamaan yhtä nuorta ja käsiteltäessä vähän vaativampaa, juoksuttanut paria hevosta, laittanut kävelykoneeseen muutamaa ( Kyllä, nyt osaan käyttää sitä konetta, jes!), tehnyt normaaleja tallihommia, ruokkinut ja eilen aloittanut yhden 4 vuotiaan raakahkon hevosen ratsastamisen. Kyseinen hevonen omaa valtavat liikkeet ja kokoakin on hänelle annettu ihan tarpeeksi. Olen alkanut siihen jo muutenkin tykästymään, vaikka se osaakin olla niin vauva välillä. Sen kanssa on aloitettu työskentelemään normaalia myöhemmin, koska se on kehitykseltään ollut hitaampi. Se on kuitenkin niin kiltti, eikä halua kenellekkään pahaa. Eilen totuteltiin sitä hitaasti ratsastajaan näin tauon jälkeen, tänään enemmän käyntiä liinassa ja lähinnä vain pidin kevyesti yhteyttä siihen.


Mutta mites se valmennus Barbin kanssa?
Eilen iltapäivällä mentyäni ensin pari hevosta aloin laittamaan Barbia valmiiksi. Tina tuli maneesiin katsomaan menoa ja kyseli mitä normaalisti Barbin kanssa tein. Korvaani olin laittanut ennen maneesin tulemista laitteen, jonka kautta kuulen kaiken mitä Tina sanoo. Alkuun tein väistöjä ja avotaivutuksia. Sain kuulla käsistäni, jotka eivät pidä kunnolla ohjista kiinni, koska kämmen on raollaan. Tämän kanssahan olen saanut painia jo jonkin aikaa, pitäisi varmaan ennen ratsastusta teipata ne kiinni.

 Menin aika kevyesti näyttäen vain miten B liikkui. Välillä meinasi tulla ongelmia, kun en muistanut jotain englanninkielistä sanaa (kolmikaarinen kiemuraura..) ja tein aivan jotain muuta. Virheistä oppi ja kyllä se sana seuraavalla kerralla muistui mieleen! 
Välillä sitä miettii, kuinka paljon helpompaa olisi, jos voisi keskustella omalla äidinkielellään (ja ymmärtää ihan kaikki asiat), mutta oppiipahan kerralla paljon uutta. Olin jo sanomassa, kuinka B osaa väistöissä olla vielä välillä vähän hidas, mutta mennessäni niitä Tina tokaisi niiden olevan hyviä.Ulko-ohjantuki ja hevosen suoruus on yksinä projekteina. Onhan tuosta suoruudesta ollut kauan puhettakin valmennuksissa.. Tina sanoi Barbin olevan kiva hevonen ja mahdollisesti päästään treenaamaan vaihtojakin kunnolla, mutta sen näkee miten treenit etenee. Barbi kuunteli hyvin, aavistuksen se olisi saanut minusta liikkua reilummin eteen. Lisää voimaa on saatava takapäähän, suoruutta ja varmuutta. B saa kantaa itsensä paremmin ja liikkua rohkeammin. Puhuttiin lisäksi siitä, että nyt pitäsi ottaa video, jotta kehityksen pystyisi katsomaan sitten lopuksi ennen lähtöä pois.


Käsijarru päälle!

Tänään ei ole ollut aivan yhtä kiireinen päivä, kuin eilen ja olen kerennyt esimerkiksi ottamaan kuvia Barbista irtojuoksuttaessa ja tekemään tämän postauksen. Hommaa on silti ollut koko päivän ajan ja kävelyaskelia on kertynyt. Barbin päästessä vapaaksi maneesiin, keskittyi se lähinnä itsensä peilaamiseen. Se ei tehnyt tyypillisiä loikkiaan, muutamat spurtit tuli vain otettua. Matotestikin saatiin tehtyä tänään, jonka tulos oli...0, eli huomenna Barbi pääsee taas laiduntamaan kunnolla! 


Leijuen kohti peiliä
Veeeeenyyyyyyy<3

Onnellinen pieni hevonen

Vielä olisi iltatalli tehtävä ja ennen sitä voisi mahdollisesti siivota vähän paikoja. Juhannuksena tänne on ilmeisesti kerääntymässä kunnolla porukkaa ja luvassa on mm. noidan polttamista ja tietenkin yhdessä olemista. Yritän joku päivä ottaa mahdollisesti My Dayn tapaisen videon tai tehdä edes sen kaltaisen postauksen, jotta pääsisitte vähän paremmin sisälle omasta aikataulustani täällä. :)

Hyvää viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti