perjantai 5. kesäkuuta 2015

Hyvästi Suomi - hej Denmark !

Niin siinä vain on päässyt käymään, että Tanskassa ollaan


Mitä tanskassa? Olen täällä töissä ja treenaamassa yhdellä tallilla. Talli sijaitsee Søllested nimisessä kaupungissa ja täällä, jos jossain on tilaa treenailla! Käytössä on kaksi isoa kenttää, toinen koulua varten ja toinen esteitä. Lisäksi käytössä on suuri maneesi, joka on todella valoisa ja olen innolla odottanut sinne ratsastamaan pääsemistä.

Lähdin Suomesta eilen seitsemän jälkeen lentokoneella kohti Kööpenhaminaa ja sieltä matkasin junalla tänne. Voin kertoa, että reissaaminen yksin jännitti__paljon__. Mietin kuinka osaisin toimia lentokentällä ( viime kerrasta monta vuotta) ja kuinka selviäisin yksin. Lentomatka sujui ripeästi, eikä koneessa istuttu, kuin alle kaksi tuntia. Kööpenhaminassa olin alkuun hieman hukassa, mutta onneksi apua oli aina tarjolla ja sai treenata omaa englantia jo siellä.


Tanska kuulosti aluksi omaan korvaan niin oudolta, mutta paljon erilaisemmalta, kuin olin kuvitellut. Ymmärsin aina muutaman sanan sieltä ja täältä - kiitos ruotsin kielen opiskelun. Junamatkat olisi ehkä voineet mennä paremminkin, koska jouduin taktikoimaan kahden viimeisen junan kanssa. Kööpenhaminan juna-asemalta en päässytkään omalla junallani, koska junan kuski ei puhunut englantia, sanoi junan olevan väärä ja oli hyvin tuskastuneen oloinen. Ramppasin kysymässä kahdelta eri mieheltä, että onko tämä nyt se oikea juna ja he tokaisivat, että "joo, nyt sulla on kiire mennä! Se on kyllä sun juna!". Noh, juoksin takaisin kuskin luo, joka sanoi, että ei, ei ole sinun juna. Näytin lippuanikin ja sama vastaus. Juna lähti, minä en. Siinä sitten olin hyvin iloinen ja mietin, kuinka paljon joutuisinkaan maksamaan uusista lipuista. Sain kuitenkin kuulla, että liput kyllä kävisi vielä ja odotin vain uuden junan saapumista.

Loppumatka sujui ripeästi ja pian olinkin jo tallilla. Juna kulkee aivan tallin vierestä ja asemalle on täältä ehkä noin 4 kilometriä. Tutustuin samana päivänä tallilla kulkeviin tyttöihin ja hyvin pystyi kommunikoimaan, vaikka aina ei kumpikaan muistanut joitain sanoja englanniksi. Ensimmäiseksi huomasin tallin isot kentät ja suuren maneesi, johon kuului myös ratsastajien tilat ja yläkerrasta sain oman huomen. Päivän ajan olin auttelemassa muita ja oppimassa tallin tapoja. Paljon löytyy kyllä erilaisuuksia Suomeen verrattuna ja välillä häkeltyi, kuinka erilailla joitain asioita tehdään. Pienoinen kulttuurishokki tuli, mutta eipä tuo nyt ollut ihmekkään. Illalla olin hyvin väsynyt ja nukahdin heti sänkyyn päästyäni.

Ensimmäiset näkymät Tanskasta

Tänään olen noussut ennen 7 ja ollut töissä koko päivän. Mitään kovin tarkkaa aikataulua ei varsinaisesti ole, joten pystyn kulkemaan vapaasti ja nauttimaan. Vietin päivällä pitkän ajan putsaamassa varusteita ulkona - pelkkä toppi päällä. Onnistuin siinä samalla myös polttamaan molemmat olkapääni, koska ei ollut tullut mieleenikään laittaa mitään aurinkorasvaa..:D

Barbin pitäisi lähteä maanantaina tulemaan Suomesta ja olla perillä täällä tallilla tiistaina. Essiä liikuttaa nyt siskoni ja täällä ollessani äiti on liikuttanut myös Barbia. Hyvin on alkanut jo tottumaan tähän paikkaan ja paljon on kerinnyt oppimaan. Ensimmäisen illan pienet panikoinnit voidaan laittaa väsymyksen ja nälän piikkiin. Eihän kukaan voi olla nälkäisenä parhaimmillaan, eihän? Netti ei oikein toimi tällä hetkellä omassa huoneessani ja joudun sitä varten menemään koneen kanssa muualle. Yritän kuitenkin käyttää tilaisuuteni aina hyödyksi ja päästä myös päivittelemään blogia.


Nyt suuntaan talliin tekemään iltahommia ja sitten nauttimaan uuden kodin sängystä. Huomisen synttäreistä tulee ainakin ikimuistoiset, koska vietän ne täällä! Jos huomenna vaikka kerkeäisin myös kaivamaan kameran esiin ja ottamaan kuvia. Ehdotuksia postauksiin saa aina heitellä, jos on jokin tietty asia, mistä haluaisi minun kirjoittavan!

6 kommenttia:

 1. Kauanko sun on tarkoitus olla siellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä pitäisi suunnata takaisin kouluun, joten siihen asti ainakin olisi tarkotus olla. :)

   Poista
 2. Mitä kautta pääsit sinne? Vai haitko itse sinne töihin? Mukavaa reissua!:)

  VastaaPoista
 3. postausehdotuksia: paikkojen esittelyä ja muuta mielenkiintoista sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, tuota olinkin ajatellut :) Heti, kun aikaa on enemmän käytössä niin erilaisia kuvia ja postauksia on todellakin luvassa!

   Poista