sunnuntai 24. toukokuuta 2015

MAASTOESTEILLÄ

Innokas hevonen, uudet maisemat ja paljon uusia kokemuksia
- Barbi ensimmäistä kertaa maastoesteillä!


Blogia pidemmän aikaa seuranneet tietävätkin, että Barbin kanssa on ollut jo kauan tarkoituksena lähteä maastoesteille. Hollannissa sillä oli tuskin koskaan maastoiltu ja maastoilu onkin ollut pienoinen projekti meillä. Barbi on osannut käyttäytyä maastossa hyvin, se on ollut vain vähän epävarma. En tiedä miksi ja miten ollaan ylipäätään vältytty Barbin kuskaamiselta maastoesteille, mutta niin vain ollaan. Kovasti olen ajatusta pyöritellyt päässäni, mutta on aina ollut jotain tekosyitä, "Ei ole ketään kaverina B:lle", "Ensin pitää saada se kunnolla maastossa varmaksi" jne. Yksi tämän vuoden tavoitteista oli päästä Barbin kanssa maastoesteille ja nyt voin iloisena ilmoittaa, että tavoite on täytetty - varsin mallikkaasti vielä!

Ajatus lähti liikkelle puhuessani Jutan kanssa maastoon lähtemisestä ja siitä se sitten ajautui maastoesteisiin. "Mitä jos mentäisiin yhdessä sunnuntaina! Lento ei ole koskaan ollut maastoesteillä ja voitaisiin tehdä semmoinen tutustumiskäynti". Aluksi oli tarkoitus mennä jo edellisenä sunnuntaina, mutta silloin tuli esteitä, joten siirrettiin reissua viikolla. Tänään lähdettiin yhden maissa tallille ja pakattiin hepat autoon. Barbi ja Lento tuli heti juttuun, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Matkattiin Murronnevalle, joka sijaitsee pienen ajomatkan päässä tallilta. Paikalle päästyä saatiin heti huomata, että viereisellä motocross-radalla riitti vilskettä (ja meteliä..).Eli kaksi hevosta, joilla ei ole koskaan oltu maastoesteillä, täysin uusi ympäristö ja vielä lentäviä äänekkäitä mönkijöitä/mopoja mukavaksi lisäksi. Eikös kuulosta lupaavalta? Anskun kanssa siinä mietittiin, että löydetäänköhän itsemme mistä tämän reissun aikana.. 


Olin luonut mieleeni kuvan millainen Barbi olisi maastoesteillä, tai ylipäätään uudessa maastossa. Ajattelin sen tekevän jotain spurtteja, temppuilevan ja hyppäävän liioitellusti esteitä. Sain huomata olleeni täysin väärässä - okei, tuo viimeinen piti useimmiten paikkaansa. Ensin ravattiin ja laukattiin alkuverkkana yhdessä pientä lenkkiä ja Barbi oli alusta asti todella rauhallinen. Jotkin pienet asiat saivat sen välillä mulkoilemaan sivulle, mutta mitään tyhmää se ei tehnyt. Aloitettiin hyppääminen pieneltä koivupystyltä ja tultiin sitä pariin kertaan. Vieressä menevät crossaajat alkuun ihmetytti, mutta Barbi keskittyi hyvin esteisiin. Ei mennyt kauaakaan, kun se ei edes huomannut ajajia.

Koivupystyltä siirryttiin portaille ja tultiin ensin vain alimmaista porrasta ylös sekä alas. Barbin ilme oli aluksi luokkaa "Mikä tää nyt on, onko tää muka este?", mutta rohkeasti se lähti hyppäämään. Esteen toisella puolella odotteleva Lento oli hyvä lisä tsemppari. Viimeiseksi hypättiin ylös molemmat portaat ja vaikka aavistuksen tuli mutkia matkaan niin ylittyivät esteet näppärästi. Jatkettiin matkaa eteenpäin ja hypättiin vastassa oleva pieni tukki. Molemmat hevoset katsoivat sitä ensin niin kummaksuen, koska eipä se miltään esteeltä näyttänyt. Barbin laukanvaihtojen jälkeen se hyppäsi sen varsin ilmavasti. Eihän sitä voinut tietää, jos se olisi vaikka kampannut.Seuraavaksi tultiin mäntypystylle ja hypättiin se pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla Barbi hyppäsi todella liioitellusti, toisella kerralla tuli hypystä parempi. Tultiin tämä este pari kertaa ja siirryttiin läheiselle penkille. Penkkiä Barbi ei edes vilkaissut, vaan ylitti sen innokkaasti. Penkiltä siirryttiin alas monttuun ja Barbi ei kummaksunut ollenkaan sinne siirtymistä. Alhaalla hypättiin pieni hauta molempiin suuntiin. Ensimmäisellä kerralla oli ylitys varsin...mielenkiintoinen, esteen päällä Barbi veti äkkiä jalat aivan mahaansa kiinni - luuli ilmeisesti sieltä sisältä hyökkäävän jonkin monsterin. Seuraavalla kerralla hyppäsi jo rennommin ja jatkettiin matkaa toiselle esteelle. Viimeiseksi tultiin vihreä-sinistä, toiselta puolelta umpinaista pientä estettä molemmista suunnista. Barbi oli innokas, mutta kuunteli hyvin. Lopuksi mentiin vesiesteelle, jonka ideaa Barbi ei ymmärtänyt. Se ei ollut halukas menemään veteen liuskasta, eikä haluttu sitä sinne pakottaakkaan, koska tämä oli kuitenkin sen ensimmäinen kerta ja se oli mennyt jo niin hyvin. Laukattiin kierros monttua ympäri ja sitten tehtiin loppuverkat. Hyvä reissu tuli tehtyä ja Barbin käyttäytyminen oli suuri positiivinen yllätys. Pitää vain päästä käymään maastoesteillä treenaamassa niin varmuutta tulee molemmille lisää. :) Seuraavalla kerralla voidaan vähän enemmänkin esteitä kierrellä ja vesiesteeseenkin siedättää. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen pieneen otukseen, oli ihana huomata kuinka se nautti maastoesteistä. Kyllä siitä vielä hyvä kenttäheppa saadaan.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanan innokas ja rohkea Barbi!! Toivottavasti ensi kerralla menee yhtä hyvin :) Näyttää niin kivalta tuo teidän meno että tekee itsekin mieli lähteä hyppimään maastoesteitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se osas kyllä taas yllättää ja niinpä. :) Ei sitä itsekkään muistanut kuinka vapauttavaa tulla on hyppiä. Pitäisi Essinkin kanssa lähteä tuonne, kun se noita maastoesteitä niin rakastaa... :D

   Poista
 2. Voi vauva! ❤ Ihan huippua että tekin pääsitte maastareille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitää nyt vaan ahkerammin lähteä sinne treenailemaan :)

   Poista