tiistai 19. toukokuuta 2015

Äkkilähtö rentoutumaan

Hiljaisuus, tyyni järvi, auringonpaiste, sauna ja aikaa rentoutua.
Tätä minä olin kaivannut.Olen monesti huomannut päivien vain vilisevän ohitse ja kesän tulevan kohti hirveää vauhtia. Enää alle kaksi viikkoa ja kesäkuu alkaa. Alle kolme viikkoa ja täytän kaksikymmentä. Siis  k a k s i k y m m e n t ä. huhhuh. Muistan kuinka 15-vuotiaasta lähtien odotti sitä maagista täysi-ikää, siihen laskettiin päiviä, jopa tunteja ja minuutteja. Mielessä oli vapaus tehdä mitä haluaa, ostaa mitä haluaa, mennä minne haluaa ja oltaisiin ah, niin aikuisia. Sain varmaan ensimmäisen ikäkriisini 18-vuotiaana, tajutessani, että en ole enää lapsi - ainakaan lain mukaan. Olihan se nyt typerää olettaa, että kaikki muuttuisi juuri sinä päivänä, kun täyttää 18. Toki tuli enemmän vastuuta ja odotuksia muilta, oli käyttäydyttävä kuin aikuinen, eihän sitä ollut enää "lapsi". Olen kasvanut henkisesti paljon viimevuosina, mutta ei ne omat jutut aina ole niin "aikuismaisia" - tarviiko niiden olla? Pitää muistaa pitää se pieni pilke silmäkulmassa, pitää hauskaa ja nauttia elämästä.


Lauantaina sain illalla idean lähteä mökille ensimmäistä kertaa yksin. Kertoessani suunnitelmasta kaverilleni oli tämä ihmeissään, "miksi sä yksin  meet? Etkö haluis jotain kaveriksi? " ja totesin haluavani kokeilla olla hetken vain omassa rauhassa, harvemmin sitä tulee oltua aivan yksin jossain reissussa. Lisäksi halusin vähän haastaa itseäni, yö yksin mökissä metsän keskellä olisi aiemmin saattanut ehkä kauhistuttaa. Mukaan toki tarttui Lex, joka sai toimia omana vartijanani - ihan kuin joku pelkäisi lampaan näköistä villakoiraa. On siis ehkä vähän väärin sanoa, että olin yksin. Mökille meni ajaa noin tunti ja olin perillä 9 aikoihin illalla. Tavaraa tuli pakattua sen verran, että niiden perusteella olisi voinut kuvitella reissun kestävän viikonkin. En ole oppinut vielä(kään) sitä taitoa pakata vähän tavaraa mukaan. Varavaatteille pitää olla varavaatteet, koska eihän sitä tiedä mitä tapahtuu.


Sunnuntaina heräsin aikaisin aamulla katsomaan, kuinka hyvä sää ulkona oli. Tein oman treenini, keitin puuroa ja istuin ulkona vain nauttien hiljaisuudesta, joka siellä vallitsi. Kuului vain lintujen laulua, ei mitään muuta. Päätin lähteä tutkimaan lähimaastoa Lexin kanssa, kierreltiin metsissä ja taidettiin pienelle suollekkin eksyä. Pari tuntia siellä tarvottiin ja aurinko lämmitti niin paljon, että teki mieli kulkea vain t-paidalla. Kuvia ja videoita tuli otettua matkan aikana ja löydettyä monia hienoja paikkoja. Reissun jälkeen lämmitin saunan ja suuntasin järveen heittämään talviturkin. Eihän se vesi ollut mitenkään lämmintä, mutta hyvin siellä pystyi hetken uimaankin. Kolmelta pakkasin tavarat ja lähdettiin kohti kotia. Reissu oli lyhyt, mutta sitäkin antoisampi. Joskus on hyvä vain olla hetki yksin ja rentoutua, sitä minä olin kaivannut. Nyt jaksaa taas painaa eteenpäin ja liikkua kohti omia tavoitteita. Illalla kävelytin Barbin ja annoin sen syödä matkalla vähän vihreää.


Eilen meidän kouluvalmennus meni hyvin Barbin kanssa kangilla. Alkuun se oli vähän hidas pohkeelle, mutta asia korjaantui tunnin aikana. Tehtiin paljon töitä vasta-asetuksessa ja koska itse sain tehdä enemmän töitä, tuli Barbi nopeammin rehellisesti suoraksi ja johan sen liikkuminenkin muuttui lennokkaammaksi. Edellisessä postauksessa mainitsin reissusta Barbin kanssa, mutta jouduttiin sitä siirtämään vähän. Seuraavana sunnuntaina saattaa se kuitenkin toteutua, pitää vain toivoa, että kaikki menee nappiin.

Tänään olen jo liikuttanut Essin ja tehnyt aamutallin. Päivällä menen sitten toiselle talille Barbin luo.


Ihanaa viikkoa!6 kommenttia:

 1. Itse odotin kauhulla 18 ikävuotta. Hirvittävin asia oli että joutuisi maksamaan hammaslääkäristä. Siinä sitten panikoin ja varasin 3kk ennen täysikäisyyttä hampaille paikkaukset ja haaveilin jos ne saisi suoristettua mun hammasrivistön ennen täysikäisyyttä. Sattumalta jouduin yhden kerran perumaan ja seuraava aika toisi laskun mukanaan. Nyt odotan että rikastun ja voin korjata purukalustoni.

  Mutta asiaan, täällä tahdottaisiin tietää Primmin kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Moni kaveri itseasiassa myös maininnut tuon hammaslääkärille paniikissa ajan varauksen, kun synttärit alkanut lähestyä. :D

   Pitäneekin kirjoitella Primistä piakkoin omaa postausta. :)

   Poista
 2. Mä muistan sen sun ikäkriisin :'D Ihania kuvia mistä ihmeestä sä oot löytänyt tuon viidennen kuvan paikan :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sitä ei varmaan voi unohtaakkaan :D Löydettiin tuo paikka sattumalta mökiltä ehkä reilun kilsan päästä. Pitää mennä joskus yhessä sinne mökkeilemään niin näytän!

   Poista
 3. Joskus se yksin olo ja metsässä tarpominen on vaan niin terapeuttista ! Itse istuin tänään terassilla tekemässä koulutehtäviä auringon paistaessa ja lintujen laulaessa ja täytyy sanoa, että paljon positiivisemmalla fiiliksellä niitä teinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Näistä keleistä on itsekkin tullut nautittua ja oltua ulkona mahdollisimman kauan. :)

   Poista