sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Suunnitelmia ja suunnittelua

Heipsan!
En voi kuin ihmetellä näiden päivien kulumista, tarvisin muutaman lisätunnin päiviin. Itselle on kerennyt muodostumaan monia uusiakin rutiineita, joiden noudattamatta jättäminen aiheuttaa pienoista panikointia ja ahdistusta. Muunmuassa yksi näistä on tallille pääseminen noin puoli 7. On herättävä ennen kuutta, jotta on ajoissa matkalla. Jos jostain syystä olen hitaampia aamulla niin tulee olo, että on kauheasti kirittävää. Varsinaisesti mitään kiirettä ei ole, mutta jostain syystä olen luonut tälläisen tavan. 9 aikaan tulisi olla käytynä maastossa, tehtyä aamutalli ja valmiina aloittamaan oma treeni. Hyvin olen tässä aikataulussa pysynyt, eikä mikään kiire ole yleensä tullut. Essin kunto on parantunut nyt huimasti pitkien maastojen myötä ja samoin ylimääräiset kilot ovat lähteneet *jes*. Muutamana aamuna se mökötti (ken tietää syytä) ennen maastoon lähtemistä, mutta yleensä se on ollut pirteänä lähdössä. Sillä ei ole ollutkaan moneen viikkoon vapaata, joten päätin antaa sen nyt naistenpäivän kunniaksi viettää vapaan.

Ostoksia on tullut tehtyä nyt hiljattain ja omistukseen on tullut ihanat Sorelit ja tänään kävin Hööksiltä hakemassa Barbille Showmasterin viininpunaiset(?) pintelit. Tarkoitus olisi ottaa ne käyttöön mahdollisesti jossain muualla olevissa kouluvalmennuksissa tai vaikka muuten vain, jos vaikka kuvaaja sattuu mukaan treeneihin. Onhan se nyt kivemman näköistä, kun on värikkäät pintelit eikä tylsät mustat suojat ;-) En ole ennen omistanut tuollaisia pinteleitä, jotka ovat alkupäästä fleeceä, joten en tiedä onko ne hyvät. Toisaalta muutama tuttuni on niitä kehunut, joten ehkä ne ihan kivat on käyttää. Noita kenkiä pyrin säästelemään...yritän ainakin.

Mites ne valmennukset sitten? Voisin oikeastaan sanoa, että meno on ollut tasaista ja ollaan esteillä  päästy ihan kunnolla fiilistelemään. Itsellänihän tuossa välissä kerkesi olemaan aika, jolloin esteet tuntui melkein pakkopullalta ja jopa ajatus estevalkasta ahdisti. Nyt olen kuitenkin alkanut löytämään sen oman tatsin jälleen ja niiden menemisestä on tullut hauskaa. Niinhän sen kuuluisikin olla. On ollut myös niitä päiviä, jolloin Barbia on välissä vain kiukuttanutkin. Kiukuttelu on lähinnä ollut c-päädyn mörön takia, jolloin olen joutunut Barbia muistuttamaan, että kyllä sielläkin tulee liikkua kunnolla. Muutamia pukkeja (kyllä, luit oikein) on tullut ja joitain kenguruleikkejä. Onneksi nämä hetket ovat olleet vain murrososa treeneistä ja muuten on kaikki sujunut. Vastalaukat ympyröillä on ruvenneet tuntumaan ajoittain todella helpoilta ja eteenpäin ollaan menty. Olen alkanut treenaamaan eri kouluohjelmia ja Barbi on lähtenyt hyvin pysähdyksestä etenemään. Aiemmin se on helposti jäänyt menemään sellaista catwalk kävelyä muutaman askeleen pysähdyksestä.

Juuri äsken ilmottauduin myös tämän vuoden ensimmäisiin kakkostason koulukisoihin Barbin kanssa. Aluksi suunnittelin meneväni Helpon B:n ja Helpon A:10 2011, mutta sitten ajattelin, että ehkä on hyvä aloittaa tuosta B:stä näin ekoissa kisoissa. Keretään kuitenkin menemään tuota A:takin ja eipähän tarvi heti aloittaa vastalaukoista, vaikka ne onkin kotona jo sujunut hyvin. Pitää vain toivoa, että Barbi keskittyy ja saadaan hyvä rata. Meidän mukaan tulee tallilta yksi hevonen, joka on Barbin kanssa ennenkin matkustanut.

Tänään treenasin Barbin kanssa lopuksi noita molempia kouluohjelmia, A:ta vain harjoituksen vuoksi. C-päädyssä oli Barbista jotain ja hetken sain siellä pyöriä ympyrää ennen kuin alkoi palaset sielläkin löytymään. Keskiraveissa se lähti nyt kivasti eteenpäin ja väistöissäkin se eteni. Huomasin treenin jälkeen kuinka varusteet tarvisi jälleen putsausta, ne ei kauaa tunnu edes puhtaana pysyvän. hmh. Huomenna ei mennä kouluvalmennukseen, koska itse lähden sukulaisille aamusta. Barbi saa siis viettää vapaan ja nautiskella. Torstaille sovin koulutunnin ja perjantaina mennään estevalmennukseen, joka toivon mukaan vie Barbilta ylimääräiset virrat kisoja ajetellen pois.

Ihanaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti