lauantai 14. maaliskuuta 2015

Se joka ei tee virheitä, ei tavallisesti tee muutakaan

Ensimmäiset tämän vuoden 2-tason koulukisat (ja Barbin toiset aluekoulukisat koko aikana Suomessa) on nyt takanapäin. Ruusuke ei aivan tullut mukana kotiin, mutta kokemuksia tuli säkillinen lisää.
Tästä se lähtee!


Kisat järjestettiin Lapualla, joten ajomatkaan kului meiltä ainoastaan vähän reilu tunti. Ensimmäisessä luokassa ei ollut paljon osallistujia ja lähdettiinkin 9 tallilta ajamaan. Heräsin tottumuksesta 5 aikoihin ja käytin ajan hyödykseni tekemällä aamutreenin ja kerkesin myös syömään hyvän aamupalan. Ennen tallilta lähtöä Jutta toi meille molemmille omat paperit, jossa oli ohjeita (mentiin silloin yksi päivä radat läpi) mihin kohtiin meidän kannattaisi kiinnittää huomiota ratsastuksessamme. Vakio ohje oli myös lopussa: "HYMYILE :)". Eihän koulurataa nyt ilman hymyä voi ratsastaa, eihän? En voisi olla kiitollisempi Jutasta - kyllä koutsi hoitaa!

Barbin seurana oli ennestään sen kanssa matkustellut hevonen, jonka kanssa se tuli hyvin juttuun. Mentiin molemmat vain B-merkin kouluohjelma 2010. Oltiin sopivan ajoissa paikalla ja kerkesi tutustumaan paikkaan kunnolla. Maneesi oli mukavan valoisa, katsomo vähän saattoi häiritä joitain hevosia (edestakainen ramppaus), mutta eipä sille mitään mahtanut. Barbi mussutti tyytyväisenä kopissa heinää, kun oltiin ottamassa se ulos. Se seisoi nyt todella hienosti paikallaan varusteita laittaessa ja oli varsin rento. Menin alkuun kentälle, joka sijaitsi maneesin takana ja siellä olisi ollut mahdollisuus verkata. Harmillisesti kenttä oli vielä varsin jäässä, eikä voinut edes ajatella siinä ravaamista. Käynnissäkin työskentely oli vaikeaa, joten päätin kävellä enemmän kentän vierustalla.

Olin ensimmäinen lähtijä verkkaryhmästä ja maneesissa verkka-aikaa oli 10minuuttia. Kiersin maneesin ensin käynnissä ja aloin sitten työskentelemään sen kanssa kevyesti. Sain heti huomata Barbin olevan normaaliakin vireämpi, joka sai minut ratsastamaan turhankin varoen. Se oli säpäkkä ja välillä tuntui, että tanssin veitsen päällä - yksikin väärä liike tai painallus liikaa niin heppa oli nostamassa laukkaa tms. jes.

Barbi ei näyttänyt huonolta ja radallakin oli monia hyviä hetkiä. Keskiravissa se lähti ihan ok:sti eteenpäin ja saatiinkin siitä 7 - paljon oli varaa parantaa kuitenkin. Ensimmäinen voltti venähti aivan liian isoksi ja olisin saanut suoristaa sitä enemmän ulkopuolelta. Hissuttelin sitä paljon ravissa, joka kostautuikin pisteissä. Käynneissäkin se nyt oikeasti käveli eteenpäin, eikä jäänyt ollenkaan tekemään catwalk-kävelyä. Väistöt oli mielestäni ihan hyvät, jos vertaa esimerkiksi viime kisoihin. Nyt ei tullut sitä väistö - öö mikä jalka nyt - isompi poikitus - suoristus - apua - säätöä. Barbi ennakoi laukannostossa ja nosto oli tuomaria lainaten "räjähtävä" ja Barbi jännittynyt. Ensimmäinen laukkalävistäjä tuntui ihan hyvältä ja Barbi alkoi hetkellisesti rentoutumaan. Koko radan kuitenkin kruunasi ah se viimeinen laukkalävistäjä, jossa Barbi varsin innostui. Keskilaukka vaihtui laukanvaihdoiksi, kun itse aavistuksen siirsin painoani vahingossa. Siinä kohtaa alkoi vain naurattaa, koska Barbi raukka näytti niin tyytyväiseltä itseensä niiden vaihtojen jälkeen - " tätähän sä pyysit!". Juu, onhan se kiva, että hevonen on herkkä..jep.

Kuten voi arvata ei saatu bonuspisteitä vaihdoista vaan 4p. En kuitenkaan jaksanut alkaa stressaamaan tuosta vaan pysyin tyynenä kuin viilipytty ja Barbikin palautui normaaliksi. Hymy oli korvissa ja tuomariakin tuntui meidän pieni show hymyilyttävän. Saatiin 7p viimeisestä (keskihalkaisijalle -pysähdys -tervehdyksestä) kohdasta, johon olen kyllä tyytyväinen. Mielenkiinnolla odotan sitä kertaa, jolloin rata tuntuu minustakin hyvältä. Toisaalta onhan tuo koulukisa maailma B:lle vielä uutta, joten ehkä se tuosta tasaantuu.Tuomarin kommentit: "Energinen hevonen :) Hieno takaosa, hieno käynti ja laukka. Raviin kaipaa lisää ylämäkeä. " -143p, 62,17%. 
Toinen tuomari: " Kiva hevonen. Ajoittain melko jännittynyt"- 140p, 60,87&. 
TULOS: 61, 52%, 6 sija (ensimmäinen eisijoittunut).

*Ratsastajan istunta ja ohjien pito (...) : 7½
*Oikeiden teiden seuraaminen(...): 7
*Hevosen ja ratsastajan harmonia (...): 7½


Radan jälkeen suunnattiin kentän vieressä olevalle pellolle, jossa oli muutama muu ratsukko menemässä. Tein kevyen loppuverkan ja äiti saapui meitä kuvaamaan. Ilma oli koko päivän ajan täydellinen! Kamera täyttyi nopeasti kuvista, joita autossa kävin läpi. Barbi sai Sarman tuloksia odotellessa jatkaa syömistä kopin ulkopuolella. Oltiin 3 maissa kotona ja hepat pääsi tarhoihin. Tavaroiden purkamisen jälkeen lähdin kotiin lataamaan kuvia koneelle.

^Tämä oli yksi omista suosikeista.

Kyllä kiiltää!


Yhteenveto: ei mennyt kuten piti, mutta ei harmita. Oli hauskaa ( Barbilla 2x) ja oli ihanaa päästä koulukisojen pariin. Nyt vaan ankaraa treeniä ja pitää alkaa katsomaan minne mennään seuraavaksi. Kuten yksi sananlasku kuuluu: "Korkeakin torni alkaa maasta"

Ihanaa viikonlopun jatkoa! 


2 kommenttia: