tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hyppyjä ja koulukiemuroita!

Tallilla pidettiin harjoituskisat viime viikonloppuna ja päästiin treenaamaan kouluohjelmia sekä esteitä. Lauantaina menin Barbin kanssa kaksi rataa, korkeuksina 90cm ja 100cm. Edellisenä päivänä oltiin oltu Jutan estevalmennuksessa, joka meni sujuvasti - oltiin siis hyvillä mielin menossa radoille. Verkassa tein paljon siirtymisiä, että sain Barbin reagoimaan nopeammin ja olemaan terävämpi. Rata oli helppo ja hain vain hyvää rytmiä. Paikat osui kohdilleen, kolmoselle tultiin vähän lähelle. Tulos 0vp. Barbi oli niin innoissan esteistä, että toinen rata olikin sitten väliin aika epämääräistä rytmin hakua. Kakkoselle lähetin B:n turhan kaukaa ja otettiin puomi alas. Tämän jälkeen katosi rytmi ja pysäytin B:n kakkosen jälkeen, tein uuden lähestymisen kolmoselle ja loppurata menikin sujuvasti. Radan jälkeen hyppäsin vielä pari kertaa kakkos-kolmoslinjan, jotta saatiin hyvät hypyt. Barbilla tosiaan oli virtaa, mutta olin rataan virheistä huolimatta ihan tyytyväinen. Korkeus tuntui pieneltä ja ei tullut juuri niitä ylimääräisiä pidätteitä. Kisojen jälkeen kylmäsin jalat ja tein ruuat Barbille valmiiksi.


Lauantaina oli vuorossa kaksi koulurataa, yksi ennestään tuttu ja yksi uusi tuttavuus. Lisäjännitystä toi se, että mentiin molemmat radat kangilla, joilla oltiin vaan menty treeneissä. Otin kotoa mukaan uudet pintelit, joita päätin viimein testata. Ensimmäisenä mentiin A-merkki ja verkkaillessa tein jälleen paljon siirtymisiä. Koska kyseessä oli harjoituskisat, sain ottaa raipankin radalle mukaan. Kankiohjaa olisin saanut pitää löysemmällä ja ratsastaa enemmän jallalla. Barbi meinasi nimittäin tippua niskastaan ja olla turhan kasassa. Radalla oli nyt paljon hyviä kohtia, mutta tietenkin myös niitä "vähemmän hyviä". Alkutervehdykseen tullessa tuntui, että Barbi meinasi luisua vähän vasemmalle ja siitä paperissa lukikin. Väistöt - meidän entiset heikkoudet oli yllättävän sujuvia ja onnistuneita ja saatiin ensimmäisestä 7. Keskiravi "tahdikas", mutta olisi saanut olla lennokkaampi. Tulos 159p ja 58,88%.
Jutan kommentti: " Viimeistele vas.puolen avut. Tarkka ja tahdikas ohjelma, hyvännäköinen ratsukko. B kuitenkin kuolaimen alla, muista nosto-ohjeet".

Radan mentyäni aloin mielessäni kertailemaan toista rataa, joka oli Helppo A:10. Ennen rataa Jutta antoi hyviä vinkkejä ja sain ratsastettua Barbin paljon paremmaksi. Eniten jännitin sitä, muistaisinko radan kokonaan ja sekottaisinko sen edelliseen rataan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja Barbikin keskittyi hyvin. Lisätyssä käynnissä olisi kaulassa saanut olla lisää pituutta ja takaosakäännös olisi saanut olla maltillisempi - kiirehdin liikaa. Keskilaukassa olisi saanut olla isompi ero harjoituslaukkaan molemmilla kerroilla. Vastalaukat onnistui, eikä Barbi edes ajatellut vaihtamista (tässä kohtaa naama oli yhtä hymyä). Tulos 148,5p ja 59,4%. 

Jutan kommentti: " Nyt paljon parempi muoto koko hevosessa...Positiivinen kokonaisuus."

Hymykuoppia x100.

Ei siis lainkaan huono viikonloppu! Eilen oltiin Barbin kanssa kouluvalmennuksessa ja treenattiin nyt niitä takareita oikein huolella lopuksi. Vasempaan suuntaan oli takarit selvästi paljon hankalemmat B:lle, mutta kerta toisensa jälkeen ne parani. Jutta neuvoi tekemään niistä nyt alkuun reilusti isompia, jotta Barbi ensin oppii kunnolla sen tekniikan kuinka ja minne niitä jalkoja tulee viedä. Barbi on kyllä nopea oppimaan ja onhan tässä sitä aikaakin treenata. :)

Tänään lähdin ennen puoli 6 Essille tekemään tallia ja kierrettiin lyhyempi maastolenkki pitkästä aikaa. Yöllä oli satanut sen verran lunta, että tilsoja vain kertyi matkan aikana. Päivällä liikutin Ollin hepat ja Barbilla pidin vapaan. Huomenna luvassa aikalailla samanlainen päivä, tosin Barbin liikutan muiden lisäksi.

Tarmokasta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Koska tulee linkkaa blogisi-tulokset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeja linkattu niin vähäinen määrä silloin, että päätin sen mahd. tehdä uudestaan jossain vaiheessa. :)

   Poista
 2. Miksi ootte laskenu tasoa noin rajusti? Ku menitte joskus kansallista 120, ellen väärin muista. Ei millään pahalla sitten, uteliaisuuttani kysyn :)

  VastaaPoista
 3. Ihan ymmärrettävä kysymys, johon on montakin syytä.
  Isoin syy on ehdottomasti se, että oma itsevarmuus ei ole ollut korkealla niitä mennessä. Rytmin kanssa oli isommilla esteillä ongelmia, koska aloin säätämään liikaa (turhat pidätteet). Halusin sitten palata taaksepäin ja saada omaa itsevarmuutta kasvatettua takaisin pienemmillä radoilla ja keskittyä hyvään rytmiin. Nyt ollaan panostettu enemmän koulupuoleen ja oma kiinnostus on ainakin tällä hetkellä ehkä enemmän sillä puolella. Se onkin ollut isoksi avuksi myös esteillä, Barbi on suorempi ja sen liikkuvuus on parantunut.

  Ei olla pitkään aikaan päästy kunnolla treenaamaan isommilla esteillä ja ollaan keskitytty enemmän tekniikkaan. Tallilla oleva maneesi ei ole erityisen suuri, että mitään 110cm-> kunnollisia ratoja on vaikea ruveta hyppäämään. Katsotaan nyt, kun päästään ulkona hyppäämään ja tilaa on enemmän, että jos päästäisiin isommille radoillekkin takasin. :)

  VastaaPoista