perjantai 2. tammikuuta 2015

Räjähtävä uusivuosi

Tässä se tulee - vuoden ensimmäinen postaus..Uudenvuoden vietin ystävieni kanssa valloittaen Tamperetta ja ihailemalla siinä samalla rakettien värien loistoa taivaalla. Vuoden 2014 aloitin ja lopetin samojen ihmisten kanssa, "Tästähän voisi tehdä meidän yhteisen perinteen". Halusin tehdä jotain uutta vuoden loppuessa ja uuden alkaessa - tavoite suoritettiin paremmin kuin hyvin. Junalla matkaaminen toiseen, paljon isompaan kaupunkiin oli hyvä idea ja vaikka rahaa upposi reissuun oli se sen arvoista. Ensin kierreltiin päivällä kauppoja, joista tarttui mukan jos jonkinlaisia vaatteita, mutta niinhän se menee varsinkin näin alennusmyyntien aikana. Tapasin paljon uusia ihmisiä ja tein muutaman lupauksen tulevalle vuodelle, joita aloitinkin heti toteuttamaan. Yksi oli enemmän katsekontaktin luomista vieraiden ihmisten kanssa, hymyä ja hetkeen heittäytymistä. Tulomatkalla juna jäi jumiin hetkeksi keskelle metsää, naurettiin muiden ihmisten kanssa kuinka jäätäisiin nyt yöksi sinne. Onneksi vika kuitenkin saatiin korjattua ja päästiin perille asti.

Hevoset saivat viettää vapaan eilen, koska pääsin kotiin niin myöhään. Tänään heräsin 7 maissa ja lähdin siitä hetken kuluttua tallille. Päätin ensimmäisenä mennä Barbilla ja arvelin sillä olevan nyt paljon virtaa. Alkuverkkoissa Barbi oli fiksu ja kuunteli, c-päädyssä sen korvat ja silmät meinasivat nauliintua aina ovelle päin. Tein paljon töitä väistätellen ja hain hyvää tasaista rytmiä. Laukassa aloin tekemään vaihtoja väistöjen välissä. Pitkillä sivuilla tein siksakväistöjä ja 3-4 vaihtoa. Päädyissä tein ympyrällä takapään väistättämisiä sisällepäin ja Barbi keskittyi niissä hyvin. Sitten yhtäkkiä se keksi ravaillessa, että c-päädyssä on nyt kummitus ja meinasi pysähtyä. Siinä kohtaa puristin vain jalan paremmin ympärille, katsoin itse kauemmas ja jatkoin ratsastamista - ongelma ohitettu. Barbi kantoi hyvin itsensä ja ei jäänyt ollenkaan kädelle painamaan. Olin jo kävelemässä loppukäyntejä, kun Barbi sitten säikähti jotain yllättäen c-päädyssä ja teki uukkarin ja lähti laukkaamaan. Nollasin tilanteen ja päätin jatkaa treeniä niin, että se palasi jälleen kunnolla kuulolle. Lopussa se käveli rennosti eteenpäin ja saatiin hyvä lopetus treenille.

Barbin jälkeen laitoin Pojun valmiiksi ja suuntasin maneesiin. Tein sen kanssa paljon töitä pääty-ympyröillä ja vapaasta huolimatta se oli ihan hyvä. Oikealle se oli aavistuksen kankeampi ja työstin sitä siinä suunnassa enemmän. Tein laukassa hyvin loivia avoja ja muutamia vaihtoja. Poju tuntui hyvältä ja ei tehty nyt kovin rankkaa treeniä. Päivällä suuntaan vielä Essin luokse ja tässä välissä on hyvää aikaa laittaa paikkoja kuntoon. :)

Toivottavasti teidän vuotenne on alkanut hyvin!

2 kommenttia: