torstai 22. tammikuuta 2015

Aamusta päivä paras

Kolmet housut, pitkähihainen, huppari, 2 toppatakkia, kolmet sukat sekä 2 kaulahuivia ja siti kylmä ratsastaessa...mitä? Näihin ailahteleviin sääolosuhteisiin on ollut totuttelemista. Välillä ollaan plussan puolella tai kuten tänään -20 asteen pakkaslukemissa - en tykkää. Kuitenkin olen tottunut aloittamaan päivän varahin ja tehden jotain hyödyllistä, joten pitänee vain totutella näihin säihin.Kuten edellisessä postauksessa jo mainitsin oli hepoilla kengitys perjantaina. Essi ei kauaa kuitenkaan kenkiä jalassaan pitänyt ja päätti jättää niistä yhden muutaman päivän päästä metsään kesken maastolenkin. Tämähän on hevosen omistajien suurta herkkua - kukapa ei haluaisi tilata kengittäjää tulemaan varsinkin, kun edellisestä kengityksestä on kulunut vain pari päivää. jes. Tämähän tarkoitti meille sitä, että Essi saa nauttia olostaan tarhassa. Essille tämä tuntui käyvän hyvin ja tänäänkin se teki pieniä laukkapiruetteja Primin kanssa. Ne liikkuvat päivän aikana sen verran paljon tarhassa, että liikuntaa se kuitenkin saa.

Maanantaina oltiin Barbin kanssa estevalmennuksessa, joka meni todella hyvin. Alkuun mentiin puomeja ja alusta alkaen Barbi liikkui hyvin eteenpäin. C-päädyssä ei tullut kertaakaan ongelmia ja pystyin keskittymään vain hyvään rytmiin ja Barbin suoruuteen. Tultiin jumppasarjaa useaan otteeseen ja lisäksi käynnissä lähestymisiä pystylle. Barbi oli hyvin menossa esteille, mutta malttoi myös odottaa. Lopuksi esteet oli aavistuksen isompia, mutta eivät kuitenkaan metriä korkeampia. Otettiin loppuun laukanvaihtoja, jotka sujui Barbilta normaaliin tapaan ja ongelmia ei tullut.

Tiistaina suuntasin tallille ennen 8 ja liikutin kaikki Ollin hevoset sekä Barbin. Barbilla tein tehokkaan koulutreenin maneesissa ja mentiin paljon väistöjä. Oma vasen jalka oli vähän kipeä, joten meinasin jäädä siltä puolelta itse hitaaksi. Pulmulla oli porukasta eniten virtaa ja nyt se on ollut karsinassa levottomampi - laitetaanko raskauden piikkiin? Sen maha on paisunut kuin pullataikina ja välillä satulavyön kiinni saaminen on yksi haaste.

Eilen Barbilla ja muilla hevosilla oli kevyempi päivä ja tein aamutallia Essin luona. Tänään menin Ollille puoli 8 aikoihin ja liikutin Barbin ensimmäiseksi. Näytin ihan eskimolta ja olo ei ollut mitenkään ketterä ison vaatekerroksen alla. Menin paljon siirtymisiä, väistöjä ja kiemurauria. Barbi keskittyi hyvin tehtäviin ja oli rento. Laukassa annoin sen edetä reippaammin ja mentiinkin muutama kierros maneesia ympäri sujuen. Pulmulla ja Pojulla kävin kiertämässä maastolenkin, jonka aikana nautiskelin vain ihanasta auringonnoususta. Varpaat oli totaalisen jäässä ja samoin naama, mutta onneksi autossa pystyi sitten lämmittelemään lopuksi. Sirkkua en kerennyt menemään, koska oli lähdettävä toiselle tallille viemään hevosia ulos. Hepat oli saaneet jo aamuruuat, joten heitin ne vain pihalle ja putsasin karsinat. 


Huomenna estevalmennus Barbilla ja aamusta suuntaan Essin luokse tekemään tallia. :)

2 kommenttia: