sunnuntai 21. joulukuuta 2014

☆Joulukalenteri:LUUKKU 21☆

Mitä me ollaan tehty lähipäivien aikana?
Barbilla olen ollut Jutan valmennuksissa ja itsenäisesti olen tehnyt paljon tehokkaita koulutreenejä. Barbi on saanut kerättyä itseensä ison määrän energiaa, joka näkyy paljon temppuiluna. Perjantain estevalmennuksessa esteet ylittyi kyllä ilman ongelmia ja etäisyydet onnistui hyvin, mutta varsinkin c-päädyssä se temppuili. Laukattiin paikaltaa, leikittiin oravaa ja Beeda sai tuntea olevansa vuoristoradassa. Tehtiin aluksi lyhyempiä lähestymisiä ja loppuun pidempiä, joissa on välillä ollut hankaluuksia - alan tähtäämään liikaa esteelle. Kuitenkin nyt pidemmilläkin lähestymisillä rytmi pysyi hyvänä ja annoin Barbin laukata. Rataa mennessä ei c-pääty tuottanut ollenkaan ongelmia, Barbi ei edes huomannut sitä. Loppuraveja mennessä Barbi oikein odotti syytä tehdä 360 asteen käännöksen muutamaan kertaan. Aina jonkun hevosista alkaessa pomppimaan tai muuten intoilemaan se oli tekemässä laukkapiruettia.

Essillä olen maastoillut ja lisäksi mennyt välillä pellolla. Eilen oli keli selkeä ja hyvä, josta saatiin idea mennä pellolle treenaamaan. Laitoin Essille takasiin pintelit ja etusiin neopreenisuojat. Laitoin nyt gägit kuolaimiksi, että jarrua olisi vähän enemmän käytössä. Aluksi kiertelin peltoa käynnissä tehden loivaa avotaivutusta samalla. Ravissa tein paljon isoja ympyröitä ja pyrin pitämään Essin rauhallisena. Laukatessa se yllätti rauhallisuudellaan, mutta eipä se kauaa kestänyt. Tein siirtymisiä ja Essi protestoi välillä nakkelemalla päätään, "Mennään lujempaa!". Lopuksi annoin sen pitää hauskaa ja laukata reilummin. Niinhän se laukkasikin, onneksi peltoa riitti mentäväksi. Tein hyvät loppuverkat ja kävelin lopuksi vain peltoa ympäriinsä.

Jalustimet jääneet aavistuksen lyhyiksi
Laama.
 Aika hurja poni
än...yy..tee..NYT

Eilen pidettiin myös tallin joulujuhla, jossa esiinnyttiin Barbin kanssa. Mietin kuinka se tulisi reagoimaan sädetikkuihin, ulkotuliin ja kynttilöihin, isoon määrään ihmisiä ja muutenkin erikoisempaan tilaisuuteen. Meidän verkkaillessa maneesissa testailtiin miten hevoset reagoivat sädetikkuihin ja yllätyksekseni Barbi ei yhtään välittänyt niistä. Myöskään kynttilät ei olleet kauhistus ja se oli hyvä ratsastaa. Verkassa se kuitenkin katseli ovelle ja meinasi jännittää. Ihmisten tullessa sisälle se tuntui rentoutuvan enemmän vaikka olisi luullut sen vain lisäävän jännitystä. Mentiin pareittain esitykset ilman sen kummempaa suunnitelmaa, joten tehtiin mitä mieleen tuli. Voisi ajatella tästä seuraavan kaaos, mutta ihme kyllä kaikki meni ihan hyvin! Olisihan se varmasti ollut paljon parempi suunnitelman kanssa, mutta kyllä se noinkin sujui. Tein muutamia laukanvaihtoja, joista Barbi oli enemmän kuin innoissaan. Se nautti esiintymisestä ja vaikka kaikki ei mennyt täydellisesti niin ei se haitannut. Barbi yllätti positiivisesti fiksuudellaan ja olin todella tyytyväinen siihen. :) Esityksestä oltiin tykätty ja Barbiakin kehuttu.
Tänään aikomuksena olisi ottaa joulukuvia Barbin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti