tiistai 16. joulukuuta 2014

☆Joulukalenteri:LUUKKU 16☆

Päivät kuluvat kuin siivillä ja pitäisi pystyä jakautumaan kaikkialle, jotta pysyisi itselleen laatimassaan aikataulussa. Joulun sanotaan olevan stressaavinta aikaa ja olen saanut huomata sen nyt muutaman vuoden aikana. Lapsena ei osannut edes stressata joulun tulosta, laskettiin vain päiviä pukin tulemiseen. Koska vinkkejä ei voi koskaan kertoa liikaa, joten päätin luetella nyt muutaman keinon, jolla'lievittää' joulustressiä. ;)

1. Vaadi itsellesi kaikki vastuu juhlien järjestämisestä
-Älä missään nimessä tyydy seuraamaan sivusta, kuinka muut häärivät muistilappujen kanssa. Ehdotat Vaadit itsellesi kaiken vastuun, joulukorteista jouluruokiin. Eihän tehtävää voi olla liikaa, eihän? Jos joku kutsuu sinut omiin juhliinsa niin pyydä hänet tulemaan omien vieraidensa kanssa sinun luoksesi. Sopu sijaa antaa ja vaikka ei isoa taloa omistaisikaan niin voihan ulos pystyttää teltan.
2. Testaa reseptejä ensimmäistä kertaa vasta aattona
-Kaikkihan nyt kokata osaavat, joten miksi suotta lähteä tuhlaamaan aikaa ja aineksia. Muista lisäksi ottaa kaupasta kaikenlaiset uudetkin ruuat mukaan, koska kyllähän jouluna syödä pitää! Ota kaupan isoin kinkku, josta varmasti jää vielä monelle kuukaudelle tähteitä. Jos se ei meinaa mahtua uuniin niin hommaat vain isomman uunin tai ahdat sen sinne vaikka väkisin. 

3. Osta joulahjat vasta päivä ennen joulua
-Varsinkin lapset tekevät hätäisiä joulahjalistoja ja muuttavat mieltään vähintään kerran tunnissa. Miksi siis mennä ostamaan lahjoja, joita lapsi ei enää jouluna halua? Käy siis ostamassa lahja vasta hetki ennen aattoa, koska silloin tiedät paremmin lahjan olevan sopiva. Voit myös luottaa ajatukseen siitä, että kaikki muut ovat hommanneet lahjat jo monta päivää aiemmin - sinulla on koko kauppa käytössäsi! Joulukuun alkupäivinä ihmiset ramppaavat kaupoissa ostamassa lahjoja ja kassoilla on aina pitkä jono. Ole sinä järkevä ja mene kauppaan vasta myöhemmin, jolloin jonoja tuskin on.

4. Hommaa metsästä itse joulukuusi

-Et halua olla kuten naapurin Maija, joka on hakenut kaupasta muovikuusen. Kuusen tulee olla tuore, tuuhea ja kaikinpuolin täydellinen. Jotta säästät rahaa ja muiden ihmisten aikaa - hae kuusi itse metsästä. Kirves kouraan ja menoksi, sehän on vain muutama isku runkoon ja kuusi on maassa. Jos omistat pienen auton, voit aina köyttää kuusen tyylikkäästi auton katolle. Tai sitten menet perinteisesti kävellen ja otat kuusen kelkan kyytiin. Näin saat lisäksi hyvän treenin, joten aaton herkutteluista ei tarvitse murehtia.

5.Jätä vain kaikki viimetinkaan
-Sanotaan, että pitää osata rentoutua ja niin kannattaakin tehdä. Nautiskele vain olostasi ennen joulua ja anna ajatusten virrata mielessä. Ota vaahtokylpyjä, sytytä kynttilöitä ja unohda koko joulu! Muutama päivä ennen joulua olet jo niin levännyt, että jaksat kiertää kaupoissa ja tehdä joulusiivoukset. Jos unohdit lähettää joulukortit sukulaisille niin voit aina soittaa heille tai laittaa kortin tulemaan ja syyttää myöhästymisestä postia.
Näin takaat itsellesi stressittömän joulun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti