maanantai 8. joulukuuta 2014

☆Joulukalenteri: LUUKKU 8☆

Viikko joulukuuta on jo kulunut ja vielä on päiviä jäljellä jouluun. Luukku numero 8 tulee sisältämään kuvia meidän sunnuntain peltotreeneistä!
Essin mielipide kävelemisestä


Sunnuntaina saatin idea lähteä katsomaan yhtä käytössä olevista pelloista. Yksi tallilaisista oli siellä mennyt jo hevosensa kanssa ja kehunut pellon olevan todella tasainen ja hyvässä kunnossa - Sitä se kyllä olikin! Pelto oli kivenheiton päässä ja suunnattiin Essin kanssa sinne. Pellolle päästyämme yllätti meidät kunnon lumimyräkkä, mutta ei annettu sen haitata menoa. Kiersin ensin käynnissä peltoa ja huomasin sen vain jatkuvan ja jatkuvan. Tein väistöjä ja aloitin ravaamaan ympyröillä. Essi tunnetusti oli innoissaan ja ajoittain hyvin raskas kädelle. Pyrin saamaan ratsastettua sitä pohkeella vatsasta ylöspäin ja saamaan sitä vähän rennommaksi.Pellolla oli loiva ylämäki, jossa Essi meinasi aina lähteä kiihdyttämään. Sain tehdä paljon puolipidätteitä yrittäessäni saamaan Essiä rauhoittumaan ja vähän keskittymäänkin. Hyvän raviverkan jälkeen otin lyhyitä pätkiä laukkaa, jotta Essillä ei alkaisi keittämään liikaa päässä. Laukkaaminen jo ajatuksena sai Essin innostumana lisää ja pidätteet tuntui meneväin kuuroille korville. Jarrujakaan ei juuri ollut, kun käytössä oli viiksikuolaimet. Gägit olisi voinut olla hyvä vaihtoehto, mutta minkäs teet.


Päälläni oli pari päivää sitten ostamani uudet JH Collectionin ratsastushousut. Ne tuntuivat hyvältä päällä ja niissä on mukavia pieniä yksityiskohtia. Ostin housut Hööksiltä ja tuli tehtyä muutama muukin löytö, jotka tulen myöhemmin esittelemään. Huomasin ratsastaessani taas kuinka Essin satula meinaa heittää jalkaani jatkuvasti eteenpäin kohti lapoja. Käytössä oleva musta karva pitäisi vaihtaa toiseen, koska tuo on aivan liian iso ja hiostaa valuessaan huovan taakse.

 "Mennään jo, mennään jo, mennään jo!"


Aivan lopuksi päätin antaa Essin laukata ylämäen ja siitähän riemu repesi. Essi todellakin päästi menemään ja en voinut olla nauramatta sen pienille pompuille matkan aikana. Sain sitä tovin jarrutella, kunnes päästiin takaisin raviin. Tein sitten siirtymisiä ja paljon ympyröitä, jotta sain sen takaisin kuulolle. Käynnissä se meinasi alkaa vain sipsuttamaan ja oli jännittynyt. Lopuksi se jälleen tasaantui ja kävelin ympäri peltoa hyvät loppukäynnit.

Barbin kanssa olen treenaillut paljon koulua ja ollan oltu Jutan valmennuksissa. Perjantaina sillä meinasi olla päivä, kun sen teki mieli vain pelleillä. Esteet sujui moitteitta, mutta aina välillä se vain alkoi pomppimaan ja c-päädyn mörkö oli riesana. Sunnuntaina treenailtiin paljon peruutuksia ja kehitystä oli jo näkyvissä. Pojun kanssa olen mennyt välillä maastossa ja sitten koulua maneesissa. Sirkulla ja Pulmulla on ollut kevyempää ja olen käynyt välillä niiden kanssa maastolenkeillä.

Toivottavasti pian tulisi hyvä keli ja lumi maahan nii pystyisi ottamaan jouluisia kuvia. Masentavia nämä kelit, kun sataa lähinnä vettä ja yhtään lunta ei näy maassa.

2 kommenttia: