torstai 4. joulukuuta 2014

☆Joulukalenteri: LUUKKU 4☆

Neljännen luukun vuoro ja se tulee sisältämään tärkeän aiheen, joka on aina osana meidän arkeamme.

"Meidän tiimi"
Meidän tiimi koostuu monesta henkilöstä, jotka ovat osa palapeliä. Jos yksikin osa menee hukkaan, ei palapeli ole enää kokonainen. Jokainen osa on tärkeä ja merkittävä - aina. Haluaisinkin tässä postauksessa samalla kiittää läheisiäni ja valmentajiani, jotka auttavat meitä kehittymään ja lähemmäs unelmiamme. 

Lakkiaiseni ja osa tallitiimistä 

Mennessäni valmennukseen tallille suuntaan ensimmäiseksi varustehuoneeseen, jossa voi olla jo odottamassa muutama tallitiimiläinen. Melkein kaikki nämä ihmiset ovat kulkeneet kanssani samaa matkaa jo siitä lähtien, kun ratsastettiin shettiksillä Alavuden Ratsastuskoululla. Janika ja Senja kuuluivat samaan valmennusryhmään jo silloin ja naureskeltiin aina kauralaatikolla ennen tuntia. Jonkun tippuessa selästä oli muut aina tsemppaamassa jatkamaan - pienen nauruhetken jälkeen. Tuo ei juurikaan ole muuttunut, hevoset on vain vaihtuneet shettisten tilalle. Oltiin ala-asteella jokainen eri koulussa ja nähtiin lähinnä tallilla, kunnes alettiin näkemään myös tallin ulkopuolella. Janikalla oli omanaan shetlanninponi, joka nykyään on itseasissa Barbin kanssa samalla tallilla tuntiponina. Ylä-asteella päästiin samalle luokalle ja samalla luokalla oltiin myös lukiossa. Ansku ja Veera tulivat porukkaan mukaan ja meistä alkoi muodostumaan yhtenäinen tiimi.

On hauska ajatella, että ollaan oltu yhdessä jo yli 7 vuotta. Siinä näkee myös sen, että hyvät ystävät pysyvät rinnalla. Olen enemmän kuin kiitollinen näistä ihmisistä ja toivon tämän tiimin pysyvän pystyssä vaikka ihmiset lähtisivätkin eri suuntiin. Tallille on aina mukava mennä, kun tietää siellä olevan tärkeitä ihmisiä vastassa.

Janika & Fanny, minä & Essi. Tiina &Wernon

Yksi hyvin tärkeä osa minun ja hevosten elämää ovat myös valmennukset. Valmennuksia ei voisi olla ilman valmentajia ja ilman valmennuksia ei kehitystä tapahtuisi. Jutta Neste on toiminut yhtenä valmentajanani siitä lähtien, kun ratsastin shettiksillä. Rupesin myös liikuttamaan Jutan omaa ponia, Donnaa ja kilpailin sillä shettisten SM-kisoissa. Jutta on todella ihana ihminen, joka uhraa paljon aikaansa meihin. Joskus Juttaa saattaa pitää ennen kisoja meille yksityistunnin, joista on ollut paljon hyötyä. Lisäksi Jutalle näytin ensimmäisenä Barbin myyntivideon. Muistan kerran, kun valmennus oli mennyt huonosti ja teki mieli vain jäädä maahan istumaan. Jutta käveli luokse ja totesi "Nyt häntä pois koipien välistä, huomenna taas treenataan -eikös niin?". Tuo lause sai hymyn huulille ja uuden tsempin päälle.

Kati Mallat on myös ollut suurena apuna varsinkin Essin kanssa. Kati piti meille yksityistunteja aluksi, koska Essi meinasi olla aivan mahdoton alkuaikoina. Lisäksi Essi on ollut Katin ratsutettavana muutaman kerran ja olen saanut Katilta paljon vinkkejä. Ikuisesti olen hänelle kiitollinen ja hänen avullaan kehityttiin 70cm esteiltä 120cm luokkiin. Muutkin valmentajat ovat olleet isona apuna meille ja auttaneet meitä korjaamaan virheitämme.

O-P Vartianmäki, eli Olli on myös tärkeä osa meidän arkeamme ja hänen kanssaan olen melkein päivittäin tekemisissä. Olliin tutustuin ollessani ala-asteikäisenä leirillä Mikonmajoilla, jossa Olli silloin piti tunteja.
Olli omistaa tallin, jossa Barbi asuu ja sen lisäksi ratsastan hänen muutamaa hevostaan. Ollin kanssa tulee juteltua kaikenlaista ja hän on myös valmentamassa meitä aina välillä.

22.6.2009 Katin estevalmennus

Essi 120cm 
Donna ja minä  shettisten SM-kisoissa

Tärkein henkilöistä on kuitenkin äitini, joka mahdollistaa koko tämän harrastuksen. Äitini on aina mukana kisareissuilla, kuvaa meitä kentän reunalla ja sponsoroi meidän eteenpäin menemistämme. Hän on myös henkilö, joka saa minut tsemppaamaan enemmän ja keskittymään virheideni korjaamiseen. Äiti harrasti yhdessä vaiheessa ratsastusta ja muistan katsoneeni hänen tuntiaan maneesissa. Kuitenkin ajanpuutteen vuoksi joutui ratsastus jäämään pois. Tallitöissä äiti on usein Essin luona ja kisoissa on monesti juttelemassa kentän reunalla muille. Isäni on myös aina välillä mukana kisoissa ja jos voittoa ei tule saattaa hän sanoa: "Olisit vaan mennyt lujempaa, laukkaa vaan!". Miehethän tunnetusti tietävät kaikesta kaiken. :DIskä & Essi kisoissa

Hevoset tarvitsevat myös hyvän kengittäjän, joka pitää kaviot kunnossa. Meillä kengittäjänä toimii yleensä Arttu K., joka on toiminut meidän kengittäjänämme monta vuotta. Välissä voi joku läheltä toimia kengittäjänä, jos hevoselta lähtee kenkä irti, koska Artulla on monesti liian kiire. Välillä meidän hevosia käydään hieromassa tallilla, Essi ja Barbi ovat molemmat olleet hierottavana muutaman kerran ja niistä näkee kuinka ne nauttivat. Hieronnan yhteydessä kysyn monesti vinkkejä ja neuvoja, jotta voisin hoitaa hevosiani vielä paremmin.

Kaikkien näiden henkilöiden lisäksi ovat tärkeitä myös muut läheiset. Ystäväni ovat minulle hyvin tärkeitä ja heidän kanssaan pyrin olemaan mahdollisimman paljon. Hevoset vievät paljon aikaani ja monesti viikonloppuisin saatan olla kisoissa, joten en pääse aina kaverien mukaan viihteelle. Onneksi ympärilläni olevat ihmiset kuitenkin ymmärtävät kuinka tärkeä tämä harrastus on minulle ja ovat tsemppaamassa rinnalla. Monet ystäväni omistavat myös oman hevosen, joten monesti keskustelu ajautuukin kisoihin ja treenaamiseen.

Barbi & serkkuni Mira, joka on toiminut aina Kurikassa meidän heppahoitajana 

En voi myöskään unohtaa teitä lukijat, jotka lähetätte ihania kommentteja. Ne todella piristävät ja antavat lisää intoa kirjoittamiseen. Kiitos jokaiselle, joka on osana meidän elämäämme jollain tavalla ♥

Uskollinen ystävä - ihminen joka iloitsee menestyksestäsi, suree vastoinkäymisiäsi ja kantaa puolet taakastasi - hän kaksinkertaistaa ilosi ja jakaa murheesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti