perjantai 10. lokakuuta 2014

Lupa olla onnellinen?

Liikaa ajatteleminen ja turha murehtiminen siitä mitä voisikaan sattua. Nuo kaksi asiaa ovat jo liian monta kertaa jyskyttäneet takaraivossa estäen hetkessä elämisen ja nauttimisen, jopa pilaten hyvän mahdollisuuden. Miksi on niin vaikeaa olla tyytyväinen siihen mitä jo on ja olla täysin onnellinen? Minulla on kaksi kaunista hevosta, jotka ovat molemmat terveitä, hyvässä kunnossa ja onnellisen oloisia. Perhe ja ystävät, jotka ovat tukemassa minua ja joiden kanssa jaan päiväni. Silti tuntuu, että en osaa olla niistä asioista tarpeeksi onnellinen ennen kuin tapahtuu jotain. Miksi se menee niin? Tavoitteita tulee aina olla ja niitä tuleekin tavoitella, mutta eikö siinä ohella saisi myös iloita ja olla onnellinen."Pitäisi olla kiitollinen jokaisesta hetkestä, että ei tarvitse myöhemmin katua. Ikinä, kun ei tiedä aamulla sängyltä noustessaan mitä päivä tuo tullessaan"
Tuttuni sanoi tämän minulle, hänen läheisensä joutuessa sairaalaan. Liian monta kertaa on tullut viime aikoina esille se karu fakta, että jossain vaiheessa se aika loppuu tai elämä hankaloituu. Ollaan ystävien kesken puhuttu siitä kuinka ei vain osaa nauttia kaikesta mitä on. Monia asioita pidetään itsestäänselvyyksinä, kuten omaa terveyttä. Alle sekunnissa kaikki voidaan kuitenkin viedä sinulta pois ja koko maailma voi muuttua. "You don't know what you've got until it's gone" on varmasti kaikkien kuulema lausahdus, joka on monen kappaleen sanoissakin. Täytyykö sen tosiaan olla niin, että vasta menetettyään jonkun tajuaa sen oikean arvon?


Vaikka päättäisi elävänsä hetkessä ja unohtavansa murehtimisen ei se käy niin helposti. Pienet mitättömätkin asiat saattavat luoda mielikuvan "huonosta elämästä". Miksi niin monesti kiellämme itseltämme onnellisuuden? Kulutamme aivan liikaa aikaa asioiden murehtimiseen ja vanhoissa muistoissa rypemiseen. Hevosten ja ystävien kanssa on hyvä hetkeksi vain pysähtyä ja nauttia. Ilman ystäviä olisi elämä niin paljon hankalampaa ja pimeämpää. Olen oppinut arvostamaan enemmän ystäviäni, niitä jotka ovat aina tukemassa kävi miten kävi.Viime kuukausi oli itselleni vaikeampi, kun niin moni kysymys oli vallannut pään. Epäonnistumiset ovat olleet isoja iskuja kasvoille ja olen yrittänyt vain saada ajatuksia selkeämmiksi. Hyvin kilpailuhenkisenä ihmisenä laitan monesti itseni liiankin koville, varsinkin tiedostaessani virheeni. Pahinta on, jos ei itse saa keksittyä kuinka jonkin virheen voisi korjata. Onneksi tässä kohtaan on olemassa valmentajat, jotka toimivat tukipilareina ja auttavat löytämään ratkaisun.

Olen tehnyt itselleni lupauksen etsiä ympäriltäni niitä hyviä ja ihania asioita, nauttia elämästä. Syksy on tuonut tullessaan lehtien ihanat värit, joita ei ole voinut olla ihailematta. Olen aivan liian kauan lykännyt yhtä tärkeää asiaa vain sen takia, että silloin joudun astumaan täysin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Kuitenkin  tiedän sen kasvattavan minua ja tuovan niin paljon uusia mahdollisuuksia. Tämän päivän horoskooppi osui hyvin kohdalleen, pitänee sitten toimia, kun horoskooppikin niin sanoo. ;)

"Et malta elää lähipäivinä ihan tavanomaisissa rajoissa vaan haluat jollain tavalla uudistaa ja raikastaa elämääsi. Irrottele ihan luvan kanssa, sillä elämän sykli haluaa temmata sinut mukaansa ilon ja onnen maailmaan. Monenlaista mukavaa on luvassa, jos uskallat päästää irti arjen rutiineista."
Jokainen on ansainnut onnen ja onni syntyy pienistä asioista. Ylemmässä videossa nään kaksi hyvin onnellista hevosta, joista ehkä voisi ottaa vähän malliakin. Täyttä höyryä eteenpäin ja kohti uusia mahdollisuuksia. Toivottavasti jokaisella on hyvä viikonloppu edessä!

"Do whatever you want to do and if it's something you're going to regret in the morning,
sleep late."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti