maanantai 15. syyskuuta 2014

Kouluaitojen sisällä


Lauantaina mentiin Barbin kanssa Ollin tallilla oleviin seurakoulukisoihin. Aiempina päivinä oli Barbi toiminut hyvin treeneissä, perjantaina oltiin oltu Jutan estevalmennuksessa. Perjantaina meni estetreenit hyvin, ei menty mitään isoa, mutta se oli ehkä ihan hyvä. Ei kuitenkaan oltu melkein pariin viikkoon hypätty yhtään estettä.. Radat eivät menneet kuten olin ajatellut, mutta kokemuksia tuli lisää molemmille ja kyllähän sieltä pari ruusukettakin tuli!Ensimmäseksi mentiin Helppo B, K.N. Special, joka ollaan jo pari kertaa aiemmin menty. Verkassa Barbi oli hyvä, mutta kannukset meinasivat monta kertaa valahtaa alas. En saanut niitä korjattua ennen rataa ja siellähän Barbi olikin aika tahmea. Barbi meinasi nojailla ulkopohkeeseen ja menikin välissä nuollen aitoja. Yhdessä vaiheessa se onnistui kompuroimaan omiin jalkoihinsa. Keskiravit eivät lähteneet kunnolla eteen ja mietin mitä tästäkin nyt tulisi. Tarkkuus siirtymisissä olisi saanut olla niin paljon parempi, nostot tulivat pari askelta kirjaimen jälkeen tai ennen. Rata ei tuntunut yhtään hyvältä, joten en odottanut pisteiden olevan kovin korkeat. Olin jo varautunut todella huonoihin prosentteihin, sijoituksesta puhumattakaan. Tulos oli kuitenkin 154p. 61,600% ja 1 sija. 


Seuraava rata oli Helppo A, jota en ollut koskaan ennen mennyt ja se oli Barbinkin ensimmäinen. Luokassa ratkaistiin myös seuran isomestaruus. En verkannut paljoa, koska takana kuitenkin oli jo yksi rata. Sain korjattua kannukset pysymään oikeassa paikassa ja Barbi kuunteli paremmin pohjetta. Verkkaillessani vähän kouluaitojen sisällä, tein vastalaukannostoja ja Barbihan jäi jo silloin laukkailemaan paikalleen, kuin keinuhevonen. Alkupysähdys oli hyvä, mutta Barbi ei meinannut siirtyä heti raviin pysähdyksestä ja otti muutaman käyntiaskeleen väliin. Väistöissä Barbi keskittyi, mutta keskittyminen herpaantui meillä molemmilla C-päädyssä, kun se säikähti yhtäkkistä melua. Sain kuitenkin Barbin takaisin kuulolle ja aloitettiin keskiravi. Nyt Barbi lähti paremmin eteen ja sain sitä kunnolla niissä ratsastettua. Vastalaukat nousi liikaa ylöspäin ja Barbi olisi saanut lähteä nopeammin eteen. Keskilaukat olivat hyvät, mutta Barbi meinasi välissä jännittyä ja nousta liikaa ylöspäin. Radan jälkeen olin samalla pettynyt ja tyytyväinen. Olin sentään muistanut radan, jota olin panikoinut aiemmin. Tuosta radasta on mahdollisuus parantaa joku reilu 100%, joten kai senkin voi ajatella positiivisesti. ;) Tulos 165,5p. 61,296%, 3 sija.
Isomestaruudesta saatiin pronssia ja mukaan tuli pokaali sekä ruusuke. Lauantaina en saanut vielä tietää molempien luokkien sijoitusta ja tuloksia, koska sunnuntaina ratsastivat vielä osa ratsukoista. Sunnuntaina sain sitten viestin Jutalta, että olin voittanut ensimmäisen luokan. 


Sunnuntaina tein Barbilla myös palauttavan treenin ja se tuntui todella hyvältä ratsastaa. Aurinko oli laskemassa ja menin ottamaan hepoista kuvia ennen sisälle hakemista. Essi ja Primm seurasivat minua kuin hai laivaa ja kuvia olikin välillä aika vaikea saada. Essi oli hauska Primin tullessa kerjäämään rapsutuksia, se tönäisi tyynesti Primin pois ja alkoi itse rapsuttamaan minua. Kuinka niin hevonen voi olla mustasukkainen?


Kolmijalkainen hevonen
Tänään illalla Barbin kanssa estevalmennukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti