lauantai 27. syyskuuta 2014

Kolme uutta ratsua!


Hei!
Kuluneen viikon aikana on kerennyt taas tapahtumaan kaikenlaista. Omien hevosten treenien lisäksi olen käynyt kolme kertaa ratsastamassa kolmea muuta hevosta. Olen ollut tallilla töissä ja välillä myös sijaisena päiväkodissa. En ehkä aiemmin olisi voinut kuvitella itseäni miksikään hoitotädiksi, mutta täytyy myöntää, että kivaa työtä sekin on!

Tiistaina Olli kysyi minulta haluaisinko liikuttaa Pojun, Pulmun ja Sirkun ja tietenkin suostuin. Poju, nyt 7 vuotias jättiläinen on tehnyt tunteja yhdessä vaiheessa, mutta nyt se on ollut pois kokonaan tuntikäytöstä. Ensimmäisenä päivänä se selvästi testaili ja meinasi jäädä jäkittämään paikalleen. Olli oli katsomassa ja antoi hyviä ohjeita, miten pystyin kehittämään muunmuassa istuntaani. Töitä Pojun kanssa sai tehdä niska hiessä, mutta sen tullessa kunnolla kuulolle oli sillä varsin mukava mennä.

Pulmu on Ollin oma kasvatti ja se on 6-vuotias ja vielä aika kokematon. Sitä alettiin ratsastamaan myöhään, mutta se on ollut todella mallikas nuori ja oppinut nopeasti. Kooltaan se on n. 160cm, joten satulaan istuessa tuli jo aika kotoisa olo. Pulmu on astutettu noin pari kuukatta sitten ja se toivottavasti varsoo ensi vuonna kauniin pikkuisen.Se oli todella herkkä ja oikea kierros on sille haastavampi. Se reagoi todella nopeasti, jos vähänkin muutin asentoani. Pulmulla on kuulemma ollut tapana jännittää uusia ratsastajia, mutta minua se ei tuntunut jännittävän.

Sirkku, Poju, Pulmu
Sirkku on 18-vuotias, mutta hyvin nuorekas tamma. Sirkulla on Olli voittanut mm. 2009 vuonna Pohjanmaan alueen kenttämestaruuskultaa ja 2010 hopeaa. Sirkku on Pulmun emä ja luonteeltaan herkkä ja säpäkkä. Alkuun tutustuin Sirkkuun ja millaisilla avuilla se toimi. Se oli todella mukava ratsastaa ja nappulat alkoivat löytyä. Pysyin itse nyt paremmin rentona ja nautin menosta.

Keskiviikkona menin kaikille hevosilla puomeja ja pientä ristikkoa. Pojua puomit ensin ihmetytti, mutta esteelle se oli hyvin menossa. Sirkku oli hyvin Essin tapainen ja innostui paljon esteelle menemisestä. Pulmun hypyt olivat nopeita ja silläkin oli intoa mennä esteelle. Olli oli antamassa neuvoja jokaisen kohdalla ja katsomassa menoa.

Perjantaina menin kaikki hevoset itsenäisesti ja tein paljon siirtymisiä ja väistöjä. Pojun kanssa väistöt sujuivat näppärästi ja se yllätti minut täysin laukanvaihdoissa. Unohdin laittaa kannukset, mutta se tuntui silti ihan hyvälle ratsastaa. Laukassa kokosin ja annoin sitten sujua, sen jälkeen tein muutaman vaihdon. Nyt se liikkui myös paljon paremmin eteen ja olin jättiläiseen varsin tyytyväinen. Pulmun kanssa keskityin tasaiseen tempoon ja tein paljon töitä ympyröillä. Alusta asti sillä oli hyvä fiilis liikkua ja se kantoi itsensä hyvin. Oikealle sain tehdä töitä enemmän laukassa, koska se meinasi puskea sisäapuja vastaan ja mennä suorana. Kärsivällisyyden ja toistojen tuloksena alkoi laukka pyöriä hyvin. Loppuraveissa se liikkui todella hyvin ja sai siinä vain nautiskella olostaan.


Sirkulla oli paljon virtaa ja se ei meinannut keskittyä. Tein silläkin paljon siirtymisiä ja väistöjä. Nyt se oli niin säpäkkänä, että sai olla vielä tarkempi apujen kanssa. Meinasin kokeilla vaihtoja, mutta se kävi niin kuumana, että päätin suosiolla jättää ne pois. Rentous löytyi lopussa jo hyvin ja keskittyminen oli parempi. Käyn näitä kolmea aina satunnaisesti nyt liikuttamassa ja uskon sen kehittävän minuakin paljon. Tekee todella hyvää mennä erilaisilla hevosilla!

Päivällä kävin Essillä maastossa ja tehtiin pidempi lenkki. Tuolla on kyllä niin paljon hyviä maastoilupaikkoja, että olisi mukavaa siellä jonkun kanssa kulkea. Illalla olin Barbilla estevalmennuksessa ja Barbi oli mukavan energinen. Oman ylävartalon kanssa sain olla tarkkana, koska meinasin jäädä liian taakse. Nopeasti sain sitä korjailtua ja viimeinen hieman isompi rata oli hyvä.


Tänään
mennessäni tallille näin, kuinka Primistä ja Barbista näkyi vain takamus tielle päin. Siinä sitten mietin, minkähän nerokkaan idean ne nyt on saanut. Siellä niillä oli kovat kaivaukset menossa, Primm vakavana vaan kaivoi ojaa syvemmäksi. Barbi selvästi matki Primiä, Essi tyytyi kauempana katselemiseen (the boss). Menin Barbilla kentälle, jonne olin laittanut keskiympyrälle puomeja ja yhden kavaletin. Kovasta tuulesta huolimatta Barbi keskittyi hyvin ja kuunteli mitä siltä pyysin. Keskiympyrällä löytyi hyvä rytmi ja Barbi meni kuin juna raiteilla. Treenin jälkeen vein sen takaisin laitumelle ja tein Essillä sitten samaa tehtävää. Sen kanssa sai olla itse vielä nopeampi reagoimaan, koska se oli niin innoissaan puomeista. Raasu varmaan luuli, että pian hypättäisiin kunnolla.


Näihin kuviin ja tunnelmiin onkin hyvä päättää tämä postaus. Tuliko liikaa asiaa kerralla? Väsäsin aamulla myös uuden bannerin blogiin, johon olen ainakin vielä ihan tyytyväinen. Mitä mieltä olette uudesta bannerista?

2 kommenttia:

  1. Ei ollut liikaa asiaa, kiva että postaukset on monipuolisia! Ja uusi bannerikin on nätti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, pelkäsin postauksesta tulevan liian sekava. :)

      Poista