torstai 31. heinäkuuta 2014

"Sun täytyy vain luottaa siihen, kyllä se osaa"


Meidän viikko on mennyt hyvin treenatessa, 'ei tuloksia ilman töitä.' Edellisessä postauksessa sanoin maanantaina olevan kouluvalmennus, olin väärässä. Olin pakannut silloin koulusatulan mukaan ja valmistautunut koulutreeniin. Kuitenkin perillä ollessa tajusin, että ei hitsi..nythän onkin estevalmennus (Maanantaisin vaihtelee koulun ja estetreenin kanssa). Onneksi kuitenkin sain lainalle satulan, joka istui Barbilla todella hyvin. Valmennus sujui hyvin, Barbi oli kivan tuntuinen ja tehtävät ei tuntuneet vaikeilta. Oma käsi on muuttunut nyt paljon paremmaksi, enkä ole ottanut niitä 'vielä yksi' pidätteitä. Nyt, kun en tukeudu ohjiin on ylävartaloa kontrolloitava enemmän.

Barbi on yleensä todella mukava ratsastaa ja ikinä ei ole ollut päivää, jolloin ei vain haluaisi jatkaa loppuun. Kuitenkin tiistaina tuntui, että Barbi ei millään voinut keskittyä töihin. Paarmat härnäsi (kunnon myrkytyksestä huolimatta) ja laitumella oli Barbin mielestä jokin mörkö. Laukassa ja ravissa se oli jännittynyt ja ei meinannut yhtään alkaa kulkemaan kunnolla, rennosti eteenpäin. Lukuisten volttien, väistöjen ja avojen jälkeen alkoi ääni kellossa muuttua. Mörkö oli lähtenyt ja paarmatkin antaneet meidän jahtauksessa periksi. Reilu tunti meni yhteensä, mutta olen tyytyväinen loppuun. Barbi kulki rentona ja käytti selkäänsä, laukassakin meno oli normaalia.
^Yksi kylmäyssuoja keritty vasta laittamaan jalkaan..hah

Eilen Jutta piti meille yksityisvalmennuksen illalla, josta olen enemmän kuin kiitollinen. Ajateltiin, että olisi hyväksi ennen kisoja päästä kunnolla hyppäämään hieman isompaakin. Maneesissa oli yksi yhden laukan sarja, pysty (alla 2 vesipressua) ja okseri. Alkuun tulin yksittäisenä okseria ja pystyä, sitten aloin tulemaan pieniä ratoja. Keskityin koko ajan vain siihen, että annoin Barbille työrauhan. Kuten Jutta sanoi "Sun täytyy vain luottaa siihen, kyllä se osaa". Niinhän se osaa, joskus on vain niin mukavaa säätää. Hypyt olivat hyviä, välillä vain kriiseilin oman asentoni kanssa, koska tuntui, että oma jalka heitti liikaa sarjalla. Barbi meni niin hyvällä fiiliksellä, että minun tarvitsi vain näyttää este-pitää rytmi-pitää jalka lähellä ja antaa sille rauha. Lopuksi esteet oli n. 120cm. Jutalta sai taas hyviä neuvoja ja tsemppauksia. Onni on, kun on hyvä valmentaja auttamassa!


Valmennuksen jälkeen oli Barbi hikinen ja pesin sen nopeasti ennen lastaamista. Kylmättiin jalat ja takaisin tallille päästyä vietiin hevoset pihalle. Ne olivat päivällä tuotu sisälle lepäämään ja Primm nukkuikin pitkältään karsinassa. Annettiin ruuat ja kuskattiin hepat ulos. Matkalla kotiin alkoi taivalla välkkymään ja pian satoikin kaatamalla vettä. Juotiin kotona kahvit ja reissattiin takaisin tallille hakemaan hepat sisälle. Jyrinä ei meinannut loppua ja kuulemma monessa paikkaa oli sähköt katkeilleet. Heppojen päästyä sisälle loppui sadekkin, päätettiin kuitenkin jättää ne sisälle kuivattelemaan. Barbi ei alkuun olisi halunnut poistua tarhassa olevasta suojasta sateeseen, kuinka niin neiti?


Tänään teen palauttavan treenin Barbilla, puomitreenin Essillä ja huomenna Barbin kanssa suht. kevyt koulutreeni. Lauantaina ja sunnuntaina ollaankin kisoissa, toivottavasti ei tule se 30 astetta lämmintä..

4 kommenttia:

 1. Hienosti hyppäätte :) Mihin kisoihin meette?

  VastaaPoista
 2. Kivasti menette, onnea kisoihin! Miksi Essi ei enää kisaile?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Siihen ei varsinaista syytä ole, ollaan lähinnä päästy helpommalla. kun ollaan menty kauempana oleviin kisoihin vain yhden hepan kanssa. Ensi viikolla Essi on kyllä tulossa myös kisoihin. :)

   Poista