maanantai 28. heinäkuuta 2014

Mökkeilyä ja treeniä

Viime viikon lauantaina hepat oleskelivat kaikki tarhoissaan, vaikka Primm ja Essi olisivat päässeet laitumellekkin. Vein niille ruuat ja laitoin sitten Barbin valmiiksi ja menin kentälle ratsastamaan. Treenailin laukanvaihtoja ja siirtymisiä, Barbi oli sopivan vireä ja työskentely oli helppoa. Vein Barbin tarhaan ja avasin sille portin laitumelle.

Essi vain tuijotti, kun olin vienyt Barbin omaan paikkaansa. Se tuli heti vastaan portille ja päätinkin mennä ilman varusteita kentällä. Treenasin omaa vaikuttamistani Essiin ja pyrin karsimaan turhat liikkeet itseltäni pois. Essin ilmeestä huomasi heti, jos oma painoni siirtyi liikaa jommallekummalle puolelle. Se kuunteli tarkkaavaisesti ja kääntyi heti, kun siirsin omaa painoani ja pohkeitani. Laukassa se oli todella tasainen ja pystyin helposti tekemään voltteja ja siirtymisiä, ilman naruun koskemista. Olin  omaan asentoonikin tyytyväinen, pystyin olemaan hyvin paikoillani ja häiritsemättä Essiä. Treenin jälkeen lähdin maastoon ja kiersin pienen lenkin, johon meni reilu 20 minuuttia. Essi käyttäytyi hyvin ja säästyttiin paarman puremilta melkein kokonaan.


Muina päivinä olen mennyt kentällä koulu-/puomitreenejä, yhtenä päivänä annoin molemmilla olla vapaa, koska oli todella lämmin. Ollaan Essin kanssa löydetty lukuisia uusia maastolenkkejä ja niitä on ollut kiinnostavaa tutkia, aina kun ei tiedä minne tie vie. Tiistaina löydettiin hyvä hiekkatie, jossa annoin Essin sitten kunnolla laukata. Se oli niin tohkeissaan ja huomasi miten se nautti. Jarrutkin toimivat hyvin, eikä Essi ollut moksiskaan käyntiin siirtymisestä. Paarmat vaan oli iso ongelma, koska ne olivat välittömästi kimpussa.(Innostuin yksi päivä tekemään pienen koosteen Barbista, jonka laitoin omalle kanavalleni. Jos haluat pysyä menossa mukana, käy toki tilaamassa kanava! Joskus saatan laittaa videoita sinne, joita en sitten blogiin lisää. )

Perjantaina oli tallilla junnupäivä, jossa toimin yhtenä ohjaajista. Päivän aikana ajettiin kärryillä, oli mahdollisuus vikeltää ja oli erilaisia tehtäviä. Vaikka aurinko porottikin, oli päivä todella mukava. Illalla oltiin estevalmennuksessa Barbin kanssa, lämpö ei nyt ollut esteenä. En ollut hetkeen hypännyt Barbilla, mutta Barbilla oli silti juuri sopivasti imua esteelle. Aivan alkuun meinasin ottaa sen liian pieneen laukaan, mutta meno parani koko ajan. Tultiin kaarevaa linjaa kahta pystyä, joiden ympärille tehtiin voltti. Lopussa voltti jäi pois ja mukaan tuli pari estettä lisää. Annoin Barbin tehdä rauhassa työnsä ja hypyistä tuli hyviä. Kuten Jutta sanoi, Barbi oli juuri sen näköinen 'Tän mä osaan!". Viimeisenä tulin okseria hieman isompana ja meno pysyi tasaisena, piti vain olla tekemättä mitään. Olin valmennukseen tyytyväinen ja Barbi ei kovin hionnutkaan.


Lauantaina lähdettiin heti päivällä ajamaan kohti Leppävirtaa ja siellä sijaitsevaa mökkiä. Menin heti uimaan perille päästyä ja nautin hyvästä kelistä. Olen aina rakastanut tuolla mökillä olemista ja sunnuntaina en olisi edes halunnut lähteä pois. Monesti kerkesin lyhyestä ajasta huolimatta käymään uimassa ja tutkimassa polkuja. Hepat oli kuitenkin hoidettava ja lähdettiin kohti kotia.


Perunavaras

Eilen illalla saavuttiin kotiin ja mentiin tekemään iltatalli. Juuri meidän mennessä tallille alkoi jyrähdellä ja taivas täyttyi tummemmilla pilvillä. Kaksi sateenkaarta oli vierekkäin ja näky oli kaunis. Hevoset olivat päivällä olleet sisällä lepäämässä ja pääsivät yöksi taas ulos. 
Tänään mennään kouluvalmennukseen Barbin kanssa!

4 kommenttia: