keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Laidunrallia (videoita & kuvia)


Kuten edellisessä postauksessa kerroin, muutti Barbi nyt Essin ja Primin luokse. Ennen muuttoa oli maanantaina estevalmennus, joka meni ihan kivasti. Tehtiin erilaisia reittejä ja paljon linjoja. Ei nyt kovin korkeita hypätty, esteet oli lopussa n. metrin. Barbi ei ainakaan ollut turhan energinen, se oli hyvin rento. Lopussa sain pariin otteeseen tulla yhtä kaarevaa linjaa, koska itse otin jatkuvasti Barbin kanssa yhden askeleen liikaa (Tultiin 4 vaikka olisi pitänyt sujua 3). Heti itseni hellittäessä ja antaessa Barbin vaan laukata, ei mitään ongelmia. Ehkä tämä 'vielä yksi askel' ajatustyyli saadaan poistettua tuolta päästä..^Uusi silta oli vähän jännittävä
Tiistaina mentiin siskoni kanssa päivällä liikuttamaan hevosia. Barbi oli ollut aamusta tarhassa, koska päätettiin, että itse käyn sen sitten päivällä päästämässä laitumelle. Otettin hevoset sisälle ja laitoin ensiksi Barbin kuntoon. Kenttä oli sateen jäljiltä hieman raskas toisesta päästä ja meninkin eniten ympyröillä. Alkuun Barbi käyttäytyi kuin juuri emästään erotettu varsa. Aina välissä se alkoi hirnumaan ja keskittyminen ei ollut täysin treenissä. Laukoissa se kuitenkin alkoi kunnolla keskittymään apuihini ja antamiini tehtäviin. Mentiin samalla puomiharjoituksia, jossa pyrin rytmin pysymiseen koko ajan samana. Lopuksi mentiin muutama laukanvaihto, lävistäjällä kerkesi hyvin 3 vaihtoa tekemään. Treenin jälkeen vein Barbin tarhaan ja laitoin Essin kuntoon.

Mennessäni Essillä kentällä, tuli Oona ohjasajamaan Primiä. Essi oli sopivan vireä, eikä Primm vaikuttanut Essin menoon ollenkaan. Tein väistöjä ja siirtymisiä, laukassa muutaman vaihdon. Käytettiin puomeja taas hyödyksi ja Essi oli hyvin rauhallinen. Essin tuntuessa täysin rennolta loppuraveissa päätettiin treeni. Kuskattiin hepat omalle laitumelleen ja päästin samalla Barbin omalleen. Aluksi hepat söivät rauhassa, mutta kyllähän siinä pari spurttiakin otettiin. Napsin muutamia kuvia ja videoita. Heti hevosten rauhoittuessa ja alkaessa taas normaalisti syömään, lähdettiin pois.

^Essin oli pakko mennä vähän isottelemaan Barbin luokse. Barbilla oli selvästi mielipide siitä asiasta..

Tänään illalla mennään Barbin kanssa seuraestekisoihin Ollille. Saa nähdä millaisessa kunnossa kentät tänään on yön sateen jäljiltä..toivottavasti päästään kuitenkin kisoissakin hyppäämään kentällä. Nyt aamulla lähden hoitamaan vielä hevoset ja katsomaan tavaroita jo valmiiksi iltaa varten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti