sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Ei voittoa, mutta hyvä mieli

"Annan niin kauan kun sillä on välii
Kävi miten kävi voittajat ei pelkää hävii"Ei tuotu mukana tällä kertaa kisoista ruusukkeita tai palkintorahoja. Mukaan kuitenkin tarttui hyviä kokemuksia ja lisää kilometrejä niin auton, kuin estemittariin. Lähtö Kokkolan alue-estekisoihin alkoi 6 jälkeen, Barbi valmiiksi ja traikkuun sisälle. Essi ja Primm askelsivat tyytyväisenä laitumelle, Essi tosin käyttäytyi kuin ylväs ori, kiitos kiiman.

Matkaan kului melkein 3 tuntia, mutta ilma oli silloin vielä sopivan lämminkin. Oltiin ajoissa perillä ja kerkesin hyvin tutustua rataan ja kisapaikkaan. Ensimmäiseksi huomasin kentän, jolle tuskin maltoin odottaa pääseväni. Ihanaa, kun oli kunnolla tilaa laukkailla ja esteetkin näyttivät hyviltä. Rata 100cm:ssä oli aika yksinkertainen, siinä oli paljon mahdollisuuksia kikkailla teillä. Otettiin Barbi pois kopista ja äiti kävelytteli sitä ennen kuin nousin selkään.Verkassa hyppäsin pari kertaa pystyn ja okserin ja menin sitten radalle. Radalla hypyistä tuli hyviä, välillä huomasin pidättäväni liikaa, mutta korjasin sen välittömästi. Tulos 0vp, 12/29sija. En tehnyt pieniä teitä, joka vähän harmitti myöhemmin. Olisin voinut myös mennä isommalla tempolla, mutta pääasia oli puhdas rata! Barbi oli niin innoissaan ja vireänä.

Barbi joi jälleen hyvin kisapaikalla, onneksi.
Ennen 110cm rataa oli välissä kaksi luokkaa, joten otettiin Barbilta varusteet pois. Barbin blingi otsapanta oli alkanut vähän hajota, timanttinauha oli irtoamassa nahkaosasta. Oltiinkin ajateltu kisapaikalla päivän päätteeksi katsoa uutta, mutta Barbihan päätti puuttua asiaan. Barbi oli tyypilliseen tapaansa aivan rentona kopin luona ja melkein nukkui. Yhtäkkiä se nosti päätään ja otsapanta osui jotenkin kopissa olleeseen tappiin ja hajosi.  Siitä säikähtäneenä se peruutti pari askelta ja se veti suitset päästään. En vieläkään edes ymmärrä kuinka kaikki kävi, mutta Barbi onnistui halkaisemaan otsapannan kahtia SEKÄ saamaan suitset pois. Onneksi Barbi on niin kiltti ja seisoi siinä nätisti paikallaan, kun laitoin suitsia päähän. En voi tajuta kuinka suitset vain valuivat sen päästä..mikä mahdollisuus tähänkin oli? Barbi kyllä on välillä aika huolimaton päänsä kanssa ja monesti saattaa sen johonkin kolauttaa. Juoksin nopeasti kojulle, jossa oli myynnissä hevostarvikkeita. Onnekseni siellä oli hieno timanttipanta, joka oli vielä oikean kokoinenkin!

110cm
luokassa hyppäsin aivan alussa. Radalla oli esteiden välillä tilaa laukata ja taas oli paljon vaihtoehtoja mistä mennä. Verkassa hyppäsin muutaman kerran pystyn ja menin radalle. Barbi tuntui hyvältä, se imi sopivasti esteelle ja keskittyi. Etäisyydetkin osui kohdilleen, yhdessä vaiheessa meinasin itse tulla liian taakse ja esim. neloselle puskin ihan syyttä, tyhmä ratsastaja. Harmillisesti perusradan viimeisen esteen puomi tippui, kun Barbi hyppäsi sille hieman huolimattomasti. Olin kuitenkin tyytyväinen rataan, vaikka ei nyt uusintaan päästykään. Radan jälkeen mentiin ottamaan kuvia kisapaikan vieressä olevalle ihanalle tielle. Katselin sitä paikkaa jo paikalle saapuessa ja ajattelin siellä tulevan hyviä kuvia- olin oikeassa!
Kylmäsin Barbin jalat ja pesin hiet pois, sitten alkoikin matka kotiin. Tallilla Essi oli aivan pörheänä huomatessaan meidän kopin kaartavan pihaan. Se huuteli ja ravaili ympyrää, kerran jopa keulikin. Barbi meni heti piehtaroimaan päästessään laitumelle ja jatkoi siitä syömään. Onnellisia hevosia oli näkyvissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti