torstai 5. kesäkuuta 2014

Pesupäivä!

Aurinko paistaa, linnut laulavat ja on todella lämmin. Mikä olisikaan parempi päivä pestä hevonen!

Kesässä yksi asia mitä aina odotan on hevosen peseminen. Kaikki vuoden liat saa hangattua pois ja varmasti hevonenkin nauttii siitä tunteesta, kun pääse olemaan oikeasti puhdas...edes hetken. Menin tallille päivällä ja siellä Barbi odottelikin tarhassa. Nappasin sen tallin pihaan ja laitoin kiinni. Siinä se seisoi ahmien heinää, jokainen korsi oli syötävä.

Barbi oli sopivasti vielä piehtaroinut kunnolla, joten lähtökohtana oli kaikkea muuta kuin puhdas hevonen. Hain kastelukannuilla vettä ja aloitin pesemisen, Barbi ei välittänyt ollenkaan vaikka vettä loiskui. Barbin ollessa kunnolla kastunut aloitin shampoolla ja sienellä puunauksen. Likaa vain valui karvaa pitkin maahan, hetki siihen kuluikin, että karva alkoi olla oikeasti puhdas. Pesin samalla hännän kunnolla ja lopuksi huuhtelin moneen kertaan. Barbi vaikutti tyytyväiseltä ja kyllä sen eronkin huomasi. Toki se varmasti on huomenna taas likainen, mutta ei sentään yhtä paljon.  Ihanan kiiltävä karva tuli!
Lähtökohta:

Pesun aikana...

Tulos:
Ehkä minunkin pitäisi mennä heittämään talviturkki pois, koska Barbikin niin teki. Kauhea hinku onkin ollut mennä mökille ja uimaan, ehkä kerkeän senkin suunnitelman jossain vaiheessa toteuttaa. Barbi sai nauttia vapaapäivästä ja kuivatella. Essillä kävin tekemässä koulutreenin kentällä ja  muuten olen nauttinut auringosta.

Huomenna luvassa estevalmennus ja synttäreiden viettoa!

1 kommentti: