maanantai 21. huhtikuuta 2014

Treenejä ja aluekisat (sis. paljon kuvia+videon)

Sunnuntaina oli vuorossa koulutreenit Barbilla, jotka suoritin kentällä. Aluksi meidän seurana oli hetken tallin yksi poneista ja Barbi kulki rennosti, tuntuen jopa laiskalta. Yksi ratsastaja oli myös menossa maneesin reunalla ohitse kohti maastoa. Ponin mennessä sisälle muuttui Barbi heti 'laiskasta' todella energiseksi ja teki omia pieniä temppujaan. Laukoissa sain sen ajan kanssa rentoutumaan vaikka välillä se säpsähtikin jotain c:n kohdalla.


Huomatessani ratsastajan palaavan maastosta aloitin tekemään käynnissä väistöjä ja avoja. Barbi huomasi hevosen ja kuullessa sen menevän maneesin takaa alkoi se hetken painamaan kädelle ravissa ja yrittää vain lähteä lisäämään. Pian sain sen kuitenkin takaisin kuulolle ja aloin menemään kouluohjelmia. Ensimmäisessä se oli turhankin energinen enkä viitsinyt tehdä kunnon lisäyksiä. Toisessa se oli jo paljon parempi ja tein lisäykset rohkeammin.Lopuksi tein kunnon eteen-alas treenin ja Barbi oli aivan rento. Loppukäyntejä mennessä alkoi jättimäiset hyttyset piirittämään meitä, hyi. Kylmäsin kaikki Barbin jalat ja tein ruuat valmiiksi. Kävin välissä nopeasti kotona ja lähdin sitten tekemään iltatallia Essille. Menin Essillä meidän vakio maastolenkin ja se oli vireällä päällä. Laukoissa se meinasi lähteä kiihtymään, joten menin enimmäkseen käyntiä ja ravia. Putsasin kaikki varusteet ja laitoin tavarat kisoja varten valmiiksi.


Videon pätkät ovat alkutreeneistä, jolloin Barbi oli vielä paljon jännittyneempi loppuun verrattuna. Lopussa äiti ruopesi ottamaan kuvia, jolloin videointi olikin mahdotonta. :)


Maanantaina
oli vuorossa alue-estekisat NURKissa. Meiltä meni matkaan n. 2 tuntia ja lähdettiin tallilta puoli 10 maissa. Alueluokat alkoivat 11 ja oltiin perillä juuri 80cm ollessa puolessavälissä. Otettiin Essi heti kopista ulos, koska se oli kuitenkin tullut koppiin suoraan karsinasta. Kierrettiin 90cm rata porukassa ja rata tuntui helpolta. Arvostelu oli 367.1 ja lähtijöitä oli 24. Verkka oli ulkokentällä ja Essi tuntui kivalta, hypyt onnistui ja meno oli sujuvaa. Itse rata oli hevosen puolesta hyvä, itse tähtäilin turhaan joissain kohdissa. Uusinnassa annoin Essin sujua, mutta unohdin samassa ne pienet tiet, jota olin ajatellut. Tulos 0-0vp.


90cm loppuja tuloksia odotellessa otettiin Essiltä satula pois, koska oli todella kuuma. Kun tulokset viimein kuuluttiin olin 2 sijalla. Koska Essi tuppaa olemaan palkintojenjaossa lievästi sanottuna kuuma, päätettiin, että menen tallin yhdellä hevosella siihen. Essi siis muuttui nopeasti ruskeaksi ruunaksi, joka kyllä ei turhia stressannut!


100cm:n perusrata oli hieman teknisesti haastavampi, mutta ei silti tuntunut vaikealta. Arvostelu oli AM5 ja lähtiöitä oli 13. Verkassa hypättiin pari hyppyä, pysty ja okseri oli 110cm. Rata oli viimeiseen esteeseen asti todella hyvä, maltoin kädellä ja Essi tuntui paremmalta kuin ysikympissäkin. Sitten kävi se, mitä itselleni ei ole  i k i n ä  käynyt..toinen ohja lähti täysin käsistä paria laukkaa ennen sarjaa, jossa okseri ensimmäisenä. Tuntuma katosi->Essi ei tiennyt mitä ihmettä nyt pitää tehdä. Noh, ohjat käteen ja uusi lähestyminen, tuli hyvät hypyt molemmille esteille. Tulos 4vp, 6sija. Voin sanoa, että siinä vaiheessa ärsytti ja samaan aikaan oli hyvä olo. Hevonen oli radalla tuntunut helpolta ja hyvältä, mutta sitten jokin korkeampi voima päättää, että hää-hää, ei se nyt vaan noin mene. Perusradalta oli meitä ennen saanut vain pari puhtaan suorituksen, mikä oli aika jännää sillä ei rata ollut erityisen hankala.


Pakattiin heppa koppiin kävelyttelyn jälkeen ja suunnattiin auton nokka kohti Alavutta. Heti perille päästyä Primm hirnui Essille ihan tohkeissaan ja ravasi ympäri tarhaa. Vein Essin sen seuraksi ja päästin ne isommalle alueelle. Essi menikin heti piehtaroimaan ja huomasi kuinka se nautti. Kuvailin heppoja hetken aikaa, tosin eipä ne paljoa tehneet kuin söivät, Primm heinää ja Essi juuria..

Essi on lohikäärme
*kiinni itse teossa* (huomatkaa lentävä mullanpala(?))
Namm namm juuria

Mitäs tykkäsitte postauksesta, tuliko liikaa kuvia? Huomenna menen aamusta tallille koko päiväksi töihin ja siinä ohessa liikutan Barbin, Essillä teen palauttavan treenin illemmalla. :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä määrä kuvia ja vitsi mikä laatu näissä tarhakuvissa! Essi on niin kaunis. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja joskus onnistuu ottamaan ihan hyviäkin kuvia. :D Essi kiittää!

   Poista
 2. Vieläkö sinulla on jompi kumpi hevonen Alavuden ratsastuskoululla? :) Olin jokunen vuosi sitten siellä isosena ja muistan että Essi taisi silloin olla siellä.

  Sinulla on kauniita hevosia ja todella kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut nyt pariin vuoteen, nykyään on yksityisellä tallilla ja Barbi Etelä-Pohjanmaan Valmennustallilla. Essi on kyllä yhdessä vaiheessa ollut siellä monta vuotta. :) Kiitos paljon!

   Poista